Vervoer Costa Rica

Vervoer Costa Rica

Wat zijn de vervoersmiddelen in Costa Rica?

Reizen door Costa Rica is goed te doen in de droge periode. In het regenseizoen kan het wel voorkomen dat je een dag moet wachten op een bus omdat de weg weggespoeld is.

Vliegtuig

In Costa Rica zijn veel binnenlandse vluchten van verschillende maatschappijen. Vooral tijdens het regenseizoen kan het een uitkomst zijn om per vliegtuig te reizen in plaats van over de grond.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 78 reizen naar Costa Rica

Bus

De bus is een goede reisoptie in Costa Rica. Het is goedkoop, de bussen rijden regelmatig en ze brengen je bijna overal naartoe. Er zijn twee typen busvervoer: directo en collectivo. De eerste zou sneller op bestemming moeten zijn. In de praktijk is dit niet het geval en is de hogere prijs het enige verschil met een collectivo bus.

De bussen in Costa Rica zijn vaak overvol. Let op je bagage, zowel je handbagage als je bagage in het laadruim. Het zou niet de eerste keer zijn als je bagage per ongeluk wordt uitgeladen en achtergelaten bij het afzetten van andere passagiers.

Hoofdstad San José vormt het grote busknooppunt, maar er is geen centrale busterminal. De vele busstations liggen verspreid door de hele stad en worden niet allemaal even goed aangegeven.

Boot

Verschillende bootjes linken de schiereilanden van Costa Rica met elkaar. Bijvoorbeeld de veerboot tussen Puerto Jiménez en Golfito en de boot tussen Puntarenas naar Playa Naranjo.

Over de Río Sarapiquí varen gemotoriseerde kano's aan en af. Aan de Caribische kant varen bootjes naar plekken als Parismina en Tortuguero.

Taxi's

Taxi's in San José moeten een meter hebben. Voor langere afstanden spreek je echter van tevoren een prijs af. Je kunt taxi's ook voor een halve of hele dag huren tegen een afgesproken prijs. Twijfel niet om te onderhandelen.

Huurauto

Om een auto te huren voldoet een Europees rijbewijs. Na negentig dagen heb je echter een Costa Ricaans rijbewijs nodig. Verder heb je een toereikende creditcard en een geldig paspoort nodig. De minimum leeftijd om een auto te huren is 21 jaar. Huurprijzen kunnen sterk variëren. Het is verstandig prijzen te vergelijken alvorens een huurbedrijf te kiezen.

Autoverhuurbedrijven vind je in San José en in toeristische steden. Het is verstandig te investeren in een terreinwagen. 24-uur service benzine stations zijn over het hele land verspreid. In meer afgelegen gebieden koop je benzine bij de lokale winkel.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors