Feestdagen & Festivals Costa Rica

Feestdagen & Festivals Costa Rica

Semana Santa

De meeste feesten in Costa Rica hebben een religieus tintje. Tijdens Semana Santa ligt het hele land enkele dagen stil. Dit religieuze feest wordt gevierd met uitbundige straatprocessies die de kruisiging van Jezus uitbeelden.

Juan Santamaria

Op 11 april wordt de nationale held van Costa Rica herdacht: Juan Santamaria. De legende zegt dat de jonge Juan op die dag in 1856 de hut van William Walker en zijn troepen in brand heeft gestoken. William Walker wilde Costa Rica overnemen, maar door de heldhaftige actie van Juan die het met zijn leven moest bekopen, is dit hem niet gelukt. Vooral in de geboorteplaats van Juan, Alajuela, is het een week lang groot feest met dans, parades en concerten.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 76 reizen naar Costa Rica

Navidad

In de weken voor kerstmis (Navidad) zijn er veel feestelijkheden. Er worden optochten, feesten en religieuze processies gehouden. Bovendien kun je je vergapen aan de kerstbomen, lichtversieringen en uitgebreide kerststallen.

De week tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag is verworden tot onofficiële feestweek. Deze week vormt voor vele Costa Ricanen het hoogtepunt van het jaar. Op 26 december paraderen ruiters uit het hele land met hun mooiste paarden door de straten van San José. Ook koetsen en ossenkarren rijden mee in de stoet die 'El Tope' heet. Tijdens deze week worden ook traditionele stierengevechten gehouden. De festiviteiten worden afgesloten met een groot dansfeest op Oudejaarsavond.

Onafhankelijkheidsdag

Een niet-religieuze feestdag in Costa Rica is Onfhankelijkheidsdag op vijftien september. Deze dag wordt in heel Midden-Amerika gevierd. Studenten dragen een vrijheidsfakkel van Guatemala naar Costa Rica. Deze staat symbool voor het verspreiden van het nieuws van de vrijheid. Twee dagen lang worden kleurrijke optochten, concerten en culturele activiteiten georganiseerd. Op straat laten schoolkinderen hun lang voorbereide kunsten zien.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari
Februari
Maart
April Semana Santa & Juan Santamaria Alajuela
Mei
Juni
Juli
Augustus
September 15 Onafhankelijkheidsdag
Oktober
November
December Navidad

San José

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors