Accommodaties Costa Rica

Accommodaties Costa Rica

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Costa Rica heeft wat betreft accommodatie voor ieder wat wils. Er zijn goedkope, simpele hotels, maar als je meer te besteden hebt, kun je ook gaan voor luxe.

Hotel

In elke stad vind je goedkope hotels. Luxere hotels zijn alleen in grote steden en in toeristische plekken langs de Stille Oceaan.

Hostel

Niet overal zijn hostels. Vooral in kleinere dorpen of plaatsen aan het strand zijn er goedkope slaapplaatsen in de vorm van Cabañas, of huisjes en goedkope hotelletjes. In de grote steden vind je wel altijd backpackerhostels met gezamenlijke ruimtes en de mogelijkheid om boeken te ruilen en te internetten.

Camping

Kamperen in Costa Rica kan vaak in natuurgebieden, tijdens een jungletocht bijvoorbeeld. Ook is het vaak mogelijk te kamperen op het strand. Wanneer je je tentje 's ochtends opendoet, zie je de felblauwe zee.

Wat is een typische accommodatie in Costa Rica?

In Costa Rica vind je vele eco-vriendelijke slaapplaatsen. Het Tree Houses Hotel in San Carlos is daar een voorbeeld van. Midden in de jungle slaap je hier hoog tussen de bomen in je eigen boomhut.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors