Religie & Tradities Costa Rica

Religie & Tradities Costa Rica

Wat zijn de belangrijkste religies in Costa Rica?

De meeste mensen in Costa Rica zijn rooms-katholiek. Er zijn echter maar weinig mensen die hun geloof actief uitoefenen. Wel worden enkele heilige dagen uitbundig gevierd zoals de heilige week voor Pasen: Semana Santa.

Wat zijn belangrijke tradities in Costa Rica?

Familie is heel belangrijk bij de Costa Ricanen, oftewel Ticos. Bij elk feest en speciale gelegenheid zoeken familieleden elkaar op. Veel religieuze gebeurtenissen, zoals dopen, communie en huwelijk, worden door de hele familie uitbundig gevierd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Kijk niet vreemd op als je op elke hoek van de straat een pollería vindt. In deze restaurantjes verkopen ze alleen maar gefrituurde kippen: kippenvleugels, kippenpoten, hele kippen, halve kippen. Als het maar gefrituurd is.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors