Religie & Tradities Costa Rica

Religie & Tradities Costa Rica

Wat zijn de belangrijkste religies in Costa Rica?

De meeste mensen in Costa Rica zijn rooms-katholiek. Er zijn echter maar weinig mensen die hun geloof actief uitoefenen. Wel worden enkele heilige dagen uitbundig gevierd zoals de heilige week voor Pasen: Semana Santa.

Wat zijn belangrijke tradities in Costa Rica?

Familie is heel belangrijk bij de Costa Ricanen, oftewel Ticos. Bij elk feest en speciale gelegenheid zoeken familieleden elkaar op. Veel religieuze gebeurtenissen, zoals dopen, communie en huwelijk, worden door de hele familie uitbundig gevierd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Kijk niet vreemd op als je op elke hoek van de straat een pollería vindt. In deze restaurantjes verkopen ze alleen maar gefrituurde kippen: kippenvleugels, kippenpoten, hele kippen, halve kippen. Als het maar gefrituurd is.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors