Montezuma en Mal País

Montezuma en Mal País

door Lana Leach

De hippie- en surfbestemmingen Montezuma en Mal País liggen op het zuidelijke puntje van het Nicoya schiereiland. Een afgelegen stukje Costa Rica waar de natuur volop zijn gang kan gaan: pura vida!

Wilde golven, stranden met keien en aangespoelde takken en een strakblauwe lucht die 's avonds op enkele kilometers afstand een bliksemspel laat zien.

ZELF NAAR Montezuma en Mal País?

Bekijk alle 2 reizen naar Montezuma en Mal País

Surfen en Mal País

Mal País bestaat uit één kilometerlange weg. Aan de ene kant zijn er hotels, restaurants en winkels en aan de andere kant is een dicht stuk jungle. Verschillende zandpaadjes brengen je via de dichte begroeiing naar de kust.

Onderweg kom je een grote groep zwarte brulapen tegen. Het alfamannetje slingert druk om zijn vrouwtjes heen. In de ochtenden en avonden is zijn gebrul door het hele stadje te horen.

In het grijsblauwe water zie je de surfers strijden om de beste golven. De woeste zee maakt Mal País niet erg geschikt voor zwemmers. De grond van kiezels en keien werpt zich in het wilde water ruw tegen je op.

Backpacken

Ben je geen surfer dan kun je beter naar Montezuma. Het plaatsje ligt op ongeveer een uur rijden van Mal País en is net zo klein, maar heeft een beter strand en iets meer horeca- en overnachtingsmogelijkheden.

Tot de jaren tachtig was dit vissersplaatsje nog vrijwel onbereikbaar. Tegenwoordig kun je er met de ferry en bus of auto heenreizen via Punta Arenas. En er gaat ook een speedboot vanuit Jaco.

De infrastructuur heeft ervoor gezorgd dat er tussen de Costa Ricanen een bont gezelschap rondloopt van hippies, surfers, backpackers en eco-toeristen. Velen zijn er nooit meer weggegaan.

MonteFuma

Het kleine centrum bestaat uit een wirwar van straatjes waar veelal Argentijnse hippies zelfgemaakte sieraden verkopen. Er zijn goede restaurants, waar in de avonduren films worden vertoond, en er is een enkel barretje waar je tot na middernacht Imperial biertjes kunt drinken.

Echt wilde avonden heb je er eigenlijk nooit. Al heeft Montezuma wel de bijnaam 'MonteFuma' naar de hoeveelheid joints die er, uiteraard illegaal, worden gerookt.

Wat is er te doen in Montezuma en Mal País?

  • Boek een hotel of hostel mét tuin. Apen, leguanen, vogels, luiaarden en kikkers krijg je er meestal gratis bij.
  • Ga surfen of neem surflessen. De golven zijn in Mal País het hele jaar door goed.
  • Volg de kreek in Montezuma en neem een verfrissende duik in een van de drie watervallen.
  • Huur een ATV, mountainbike, scooter of paard en verken de groene omgeving.
  • Boek vanaf Montezuma een boottocht naar Tortuga Island. Het spotten van dolfijnen, walvissen en manta roggen is niet ongewoon.

Reizen Montezuma en Mal País

Meer Montezuma en Mal País

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors