Rondreis Pacifische kust Costa Rica

Rondreis Pacifische kust Costa Rica

door Yldau Otter

De Pacifische kust van Costa Rica is er een voor surfliefhebbers. Maar ook als je niet van surfen houdt is er genoeg te beleven. Tropische natuurparken, paradijselijke stranden en mysterieuze nevelwouden staan op het programma van deze rondreis langs de Pacifische kust van Costa Rica. 

In twee weken reis je langs de hoogtepunten van de Pacifische kust. De rondreis begint in de hoofdstad San José en neemt je zo’n 500 kilometer mee naar Sierpe. Ontdek de verschillende ecosystemen van dit land en kom oog in oog te staan met de meest exotische dieren tijdens deze rondreis!

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 78 reizen naar Costa Rica

Bezienswaardigheden langs de Pacifische kust

Hoofdstad San José is waarschijnlijk niet wat je je had voorgesteld bij een rondreis langs de Pacifische kust van Costa Rica. Na een snelle stadstour en een bezoek aan het Jade- en Precolumbiaanse Goudmuseum en een vers bakje koffie van de omliggende plantages, verruil je de stad al snel voor het tropische Carara National Park. 

Het Carara National Park is de thuisbasis van verschillende ecosystemen en vele vogelsoorten zoals de geelvleugelara en de papegaai. Ook heb je hier een grote kans om apen, luiaards en neusbeertjes te spotten. 

Vertrek vervolgens richting het zuiden naar Quepos. Tussen de zee en het regenwoud vind je hier het kleinste beschermde gebied van Costa Rica: het Manuel Antonio National Park. Ontspan op de stranden, snorkel in de baai en ga op zoek naar bontgekleurde vogels en luidruchtige aapjes. 

Rijd nog iets zuidelijker naar Dominical. Deze plek staat vooral bekend om de golven en is een paradijs voor surfers. Voor het spotten van walvissen vertrek je naar het Marino Ballena National Park in Uvita. 

Vanuit Uvita reis je naar de meest zuidwestelijke hoek van Costa Rica: Península de Osa. Trek de Amazone van Costa Rica in tijdens een bezoek aan het Corcovado National Park
Van ongerepte palmmoerassen tot lage regenwouden en van nevelbossen tot kilometerslang strand: de dertien verschillende ecosystemen in dit park houden je wel even bezig. 

In het noorden van het park vind je een weelderige en afgelegen baai, middenin het regenwoud. Neem nog een duik in de paradijselijke Bahia Bay voordat je de ferry terug neemt naar de bewoonde wereld in Sierpe.  

Beste reistijd voor de Pacifische kust

Waarschijnlijk zit je tijdens je rondreis langs de Pacifische kust niet te wachten op een plensbui zoals Costa Rica die tijdens het regenseizoen kent. Daarom is het droge seizoen van december tot mei de beste reistijd voor deze rondreis langs de Pacifische kust van Costa Rica. 

We raden je aan om twee weken de tijd te nemen voor deze reisroute. Zo heb je genoeg tijd om op je gemak de nationale parken en stranden te ontdekken. 

 

Routebeschrijving

Je rondreis langs de Pacifische kust van Costa Rica begint in de hoofdstad San José. Via weg 27 rijd je naar de westkust van Costa Rica. Reis verder naar het zuiden totdat je de stad Quepos bereikt. Hierna rijd je nog iets zuidelijker totdat je na een half uur in Dominical aankomt. Vanuit Dominical reis je via Uvita naar de meest zuidwestelijke hoek van Costa Rica: Península de Osa. Rijd vervolgens van Drake Bay naar de Sierpe River, vanwaar je de veerboot neemt naar Sierpe.  

Een huurauto is een populair vervoermiddel onder reizigers in Costa Rica. Het bespaart je tijd en maakt je onafhankelijk van het openbaar vervoer. De directo en collectivo-bussen zijn een goedkopere optie. Houd er wel rekening mee dat deze ritten vaak meer tijd in beslag nemen. 

Maak jij deze rondreis liever met een reisorganisatie? Vind hier de rondreis door Costa Rica die bij je past!

Reizen Costa Rica

Foto's & video's Rondreis Pacifische kust Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors