Religie & Tradities Cuba

Religie & Tradities Cuba

Wat zijn de belangrijkste religies in Cuba?

De meeste Cubanen zijn rooms-katholiek en gaan geregeld naar de kerk. Een klein deel van de bevolking is protestants. Ook leven er nog veel Sanetería in Cuba, dit zijn Afro-Cubanen afkomstig van Afrikaanse slaven.

Wat zijn belangrijke tradities in Cuba?

Denk je aan Cuba, dan denk je aan sigaren. In Cuba staan veel sigarenfabrieken waar je ziet hoe de sigaren worden gerold en gemaakt. Koop hier Cubaans sigaren, want de sigaren die ze op straat verkopen zijn meestal nep of niet goed. Bij aankoop ontvang je een certificaat die je misschien moet laten zien bij de douane.

ZELF NAAR Cuba?

Bekijk alle 51 reizen naar Cuba

Op Cuba leven veel Sanetaría of Afro-Cubanen. Ze hebben hun eigen tradities en gewoontes. Ze maken muziek met veel trommels en ritme en dansen de merengue Haitiano, een dans die sterk is beïnvloed door Afrika.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Toon altijd respect voor Cubanen en de revolutie die hun land heeft doorgemaakt. Maak geen verkeerde opmerkingen over Fidel Castro of Che Guevara, want dat kan heel wat problemen opleveren.

Maak ook niet zomaar foto's van oude huizen en oude auto's. Het zijn mooie plaatjes, maar Cubanen zijn arm en wat je fotografeert is iemands huis. Toon respect naar de Cubanen en je zult het ook terug ontvangen.

Reizen Cuba

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors