Religie & Tradities Cuba

Religie & Tradities Cuba

Wat zijn de belangrijkste religies in Cuba?

De meeste Cubanen zijn rooms-katholiek en gaan geregeld naar de kerk. Een klein deel van de bevolking is protestants. Ook leven er nog veel Sanetería in Cuba, dit zijn Afro-Cubanen afkomstig van Afrikaanse slaven.

Wat zijn belangrijke tradities in Cuba?

Denk je aan Cuba, dan denk je aan sigaren. In Cuba staan veel sigarenfabrieken waar je ziet hoe de sigaren worden gerold en gemaakt. Koop hier Cubaans sigaren, want de sigaren die ze op straat verkopen zijn meestal nep of niet goed. Bij aankoop ontvang je een certificaat die je misschien moet laten zien bij de douane.

Op Cuba leven veel Sanetaría of Afro-Cubanen. Ze hebben hun eigen tradities en gewoontes. Ze maken muziek met veel trommels en ritme en dansen de merengue Haitiano, een dans die sterk is beïnvloed door Afrika.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Toon altijd respect voor Cubanen en de revolutie die hun land heeft doorgemaakt. Maak geen verkeerde opmerkingen over Fidel Castro of Che Guevara, want dat kan heel wat problemen opleveren.

Maak ook niet zomaar foto's van oude huizen en oude auto's. Het zijn mooie plaatjes, maar Cubanen zijn arm en wat je fotografeert is iemands huis. Toon respect naar de Cubanen en je zult het ook terug ontvangen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Aruba kenner
Sponsors