Beste reistijd Cuba

Beste reistijd Cuba

Wat is de beste reistijd voor Cuba?

De beste reistijd voor Cuba is buiten het regenseizoen. De beste maanden zijn januari tot mei. Dan is het warm, er valt geen regen en de grote drukte is nog niet begonnen.

De meeste regen valt van mei tot oktober, maar zelfs dan regent het niet elke dag heel veel. Er vallen vooral hevige buien die na vijf minuten weer ophouden.

De temperatuur is het hele jaar door aangenaam, al kan het in de zomermaanden 40 graden worden. Langs de kust staat altijd een verkoelend windje.

Het hoogseizoen op Cuba loopt van december tot maart en van juli tot augustus. Prijzen van accommodaties gaan dan flink omhoog. In de zomermaanden hebben de Cubanen zelf ook vrij, waardoor het overal ook nog eens een stuk drukker wordt. Oud en Nieuw is een leuk feest om mee te maken op Cuba, de jaarwisseling wordt uitbundig gevierd op het eiland.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors