Paspoort en visum Cuba

Paspoort en visum Cuba

Reis je binnenkort naar Cuba, of via Cuba naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Cuba.

Heb ik een visum nodig voor Cuba?

Om als toerist naar Cuba te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Cuba verstrekt deze visa in de vorm van de zogenoemde toeristenkaart. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Cuba aanschaffen. Een toeristenvisum voor Cuba is standaard één maand geldig. Met dit visum kun je Cuba één keer in- en uitreizen. Tijdens je verblijf in Cuba kun je het visum nog eens met dertig dagen verlengen.

Reis je als toerist via Amerika naar Cuba, dan moet je een via je luchtvaartmaatschappij of je reisbureau een (roze) toeristenkaart aanvragen.

Visum aanvragen Cuba

Om succesvol een visum voor Cuba aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Cuba in Den Haag. Zo moet je een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Cuba aan kunt vragen. Je kunt er ook voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit kan je veel werk en tijd besparen.

De aanvraagduur van een visum voor Cuba bedraagt doorgaans ongeveer twee werkdagen. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Cuba

Je paspoort moet gedurende je verblijf in Cuba geldig zijn. Op VisumCentrale.nl vind je alle informatie over de verdere benodigdheden voor je visumaanvraag.

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors