Goedkoop bellen & Internet Cuba

Goedkoop bellen & Internet Cuba

Hoe kan ik goedkoop bellen in Cuba?

Naar het buitenland bellen vanaf Cuba is erg duur. Het beste is om te bellen vanuit een telefooncel. De meeste werken op beltegoedkaarten en niet op muntjes.

Mobiele telefoons uit Nederland werken meestel niet heel goed in Cuba, maar dat ligt aan je provider. Soms is het mogelijk om smsjes te ontvangen en gebeld te worden, maar andersom niet. Een goede oplossing is om een Cubaanse simkaart te kopen. Deze zijn niet duur en daarmee kan je tenminste bellen.

De goedkoopste manier om contact te leggen met het thuisfront is via Skype. Dit programma is echter niet op alle computers in Cubaanse internetcafés geïnstalleerd.

Wat is het netnummer van Cuba?

Het netnummer van Cuba is: +53.

Waar koop ik een simkaart?

Een simkaart koop je in de winkels van Cubacel, de telecomprovidor van Cuba.

Waar kan ik internetten in Cuba?

Internetcafés zitten overal in Cuba, maar je kan niet zomaar op alle websites komen. De overheid heeft de internettoegang in handen en bepaalt wat je wel en niet kunt zien. In vergelijking met buurlanden is het internet hierdoor langzaam en duur.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors