Camaguey Camaguey
7,7
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Camaguey

door Willeke van Doorn

Verdwaal in de smalle, kronkelende steegjes, de doodlopende straten en verborgen pleinen van een van de oudste steden van het eiland tijdens je vakantie in Cuba en bezoek het geboortehuis van Ignacio Agramonte.

Camaguey is de derde grootste stad van Cuba en ligt in het midden van het eiland. Sinds 2008 prijkt het historische centrum van Camaguey op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad dankt die onderscheiding aan haar unieke stadsindeling en architectuur. Haar mix van kronkelende en doodlopende straten maken het centrum tot een waar doolhof waar je gemakkelijk in verdwaalt.

ZELF NAAR Camaguey?

Bekijk alle 2 reizen naar Camaguey

Ignacio Agramonte

Camaguey is de geboortestad van de lokale verzetsheld Ignacio Agramonte. Als generaal vocht hij tijdens de Tienjarige Oorlog tegen de Spanjaarden. Hij vond de dood in een gevecht in 1873. Het vliegveld van Camaguey en het Parque Agramonte zijn naar de verzetsstrijder vernoemd.

Daarnaast is zijn geboortehuis aan het Plaza de los Trabajadores omgebouwd tot een museum. Het Museo Casa Natal de Ignacio Agramonte vertelt over de rol van Agramonte en zijn geboortestad Camaguey in de oorlog tussen Spanje en de onafhankelijkheidsstrijders. Het Museo Provincial Ignacio Agramonte is eveneens vernoemd naar de lokale held, maar is voornamelijk een kunstmuseum.

Camaguey: de bezienswaardigheden

Naast haar historische bezienswaardigheden telt Camaguey ook veel religieuze gebouwen. Bezoek tijdens een rondreis door Cuba onder meer de negentiende eeuwse Catedral de Nuestra Señora de la Candelaria aan het Parque Ignacio Agramonte en de Catedral de Nuestra Señora de la Merced. Deze kathedraal is oorspronkelijk gebouwd in 1748, maar is in de eeuwen daarna verschillende keren gerenoveerd.

Het is misschien even zoeken naar alle bezienswaardigheden in Camaguey. Struinen door de stad voelt als lopen door een doolhof. Zoek zeker het Plaza San Juan de Dios op. Pastel gekleurde koloniale gebouwen omringen dit plein dat geldt als een van Camaguey's populairste bezienswaardigheden.

Aan het Plaza San Juan de Dios ligt het Museo de San Juan de Dios. Dit voormalige ziekenhuis is omgebouwd tot een kunst- en geschiedenismuseum. Ben je na al het slenteren langs Camaguey's bezienswaardigheden toe aan wat ontspanning, zoek dan het Casino Campestra op. In het grootste stadspark van Cuba vind je een monument ter ere van Mariano Barberán en Joaquín Collar. Deze twee Spanjaarden maakten in 1933 als eerste een rechtstreekse vlucht van Sevilla naar Camaguey.

Reizen Camaguey

Meer Camaguey

Reviews Camaguey

Het was een leuke stad om met een fietstaxi te ontdekken. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Walter van Zwienen op 09 november 2017

Camaguëy is na Havana en Santiago de Cuba de derde grote stad in Cuba. Het centrum van de stad is druk met winkelstraatjes en kleurrijke koloniale gebouwen. De zijstraatjes van de stad zijn vervallen, er heerst het echte leven van Cuba. Veel armoede en mensen leven op straat.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Camaguey

  • aardige lokalen mensen.

Minpunten Camaguey

  • veel bedelaars
Ultieme tip: De stad is met een fietstaxi leuk om te bezichtigen.
Aangeraden voor: Avonturiers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors