Topes de Collantes Topes de Collantes
8,7
9,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
9,0 Stranden
6,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Topes de Collantes

door Willeke van Doorn

Hike naar de kletterende wateral Salto del Caburní, zwem door de ondergrondse rivier die door de grot La Batata slingert en bewonder moderne Cubaanse kunst in het Museo de Arte Cubano Contemporáneo tijdens je vakantie in Cuba. Welkom in het Parque Natural Topes de Collantes in de Sierra del Escambray!

Stap in Trinidad in de auto of bus en slechts een half uur later rijd je de groene wildernis van de bergketen Sierra del Escambray in. Hier ligt het Parque Natural de Topes de Collantes. Het natuurpark beslaat 200 vierkante kilometer en omvat vier kleinere parken. Onder de paraplu van Topes de Collantes vallen de parken Altiplano, Codina, Guanayara en El Cubano.

ZELF NAAR Topes de Collantes?

Bekijk alle 6 reizen naar Topes de Collantes

Parque Natural Topes de Collantes

De naam van het overkoepelende natuurpark Topes de Collantes verwijst naar een gezondheidskliniek die Fulgencio Batista in 1937 oprichtte voor zijn zieke vrouw. Het Sanatorio Topes de Collantes werd later een tuberculosekliniek. De bouw daarvan startte eind jaren dertig, maar de kliniek opende pas zo'n twintig jaar later.

Het grote, grijze flatgebouw oogt niet op zijn plaats tussen het groene berglandschap van Topes de Collantes. Vandaag de dag huisvest het acht verdiepingen tellende gebouw het Kurhotel Escambray. Het voormalige Sanatario Topes de Collantes bevatte een flinke collectie moderne kunst. Tegenwoordig vind je die werken in het Museo de Arte Cubano Contemporáneo.

Sierra del Escambray

De voornaamste reden dat je Topes de Collantes bezoekt tijdens je rondreis door Cuba is echter niet de kunst, maar de natuur. Verschillende wandelpaden slingeren door de bergen van de Sierra del Escambray. Een van de populairste routes brengt je naar de waterval Salto del Caburní.

Vanaf 62 meter hoogte valt het water over een steile rotswand naar beneden. Onder de waterval neem je een frisse duik. La Batata is een andere bezienswaardigheid in Topes de Collantes. Een hike van zes kilometer brengt je naar deze grot. Een ondergrondse rivier kronkelt door La Batata.

Reizen Topes de Collantes

Reviews Topes de Collantes

Prachtige natuur! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Samantha Both op 18 november 2019

De dag dat we gingen hiken in de bergen was echt geweldig! Zoveel mooie natuur, beekjes met kleine watervallen en ook een hele grote en mooie waterval. Echt de meest mooiste plekken gezien. Lekker gezwommen in het natuurbad, met kleine waterval. Tip, neem wel een gids mee, die weten de mooiste plekken de vinden en veel te vertellen over bepaalde bomen etc.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Topes de Collantes

  • Mooie locatie
  • Aardige gids
  • Prachtige watervallen

Minpunten Topes de Collantes

  • Het hotel
Ultieme tip: Wanneer je kiest om naar Topes de Collantes te gaan, moet je zeker de tijd nemen bij de watervallen en zwemmen in het natuurbad en lekker genieten van de rust en het uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors