Las Terrazas Las Terrazas

Las Terrazas

door Willeke van Doorn

Las Terrazas is hét voorbeeld van Cuba's groene revolutie. Een groot herbebossingsproject toverde de kale heuvels van Sierra del Rosario om tot een groen paradijs. Hotel Moka maakte het dorp tot een van de beste plekken voor een eco-vakantie in Cuba.

Na ongeveer een uur rijden maakt de drukke hoofdstad Havana plaats voor de groene beboste heuvels van Las Terrazas. Het dorp is nog maar enkele decennia oud en werd geboren uit de wens van Fidel Castro om de omringende natuur te herstellen en beschermen. Na de overheersing van de Spanjaarden waren de heuvels ontbost om plaats te maken voor onder andere koffieplantages.

ZELF NAAR Las Terrazas?

Bekijk alle 13 reizen naar Las Terrazas

Sierra del Rosario

In de jaren zeventig van de vorige eeuw startte de Cubaanse regering een groot herbebossingsproject in het berggebied Sierra del Rosario. Op de kale heuvels werden terrassen aangelegd waarop meer dan acht miljoen bomen gepland werden. Sierra del Rosario kreeg haar groene kleur terug. In 1984 merkte UNESCO Sierra del Rosario aan als een bioreservaat.

Het dorpje Las Terrazas ligt in het bioreservaat en grenst aan het meer San Juan. Zo'n 900 mensen wonen in Las Terrazas. Vandaag de dag is het eco-toerisme de belangrijkste inkomstenbron. Na de val van de Sovjet-Unie en de economische crisis die dat in Cuba teweeg bracht, opende het dorp in de jaren negentig haar deuren voor toeristen.

Hotel Moka in Las Terrazas

Om reizigers te kunnen ontvangen, werd Hotel Moka in 1994 gebouwd in Las Terrazas. Tot op de dag van vandaag is dit het enige hotel in het dorp. Hotel Moka is gebouwd rondom een gigantische boom die dwars door de lobby naar boven rijkt.

Hotel Moka is de perfecte uitvalsbasis tijdens een rondreis door Cuba om de omgeving te verkennen. Hike door de groene bossen of vlieg onder een zip-line tussen de heuvels door. In de natuurlijke baden van Baños del San Juan neem je een verfrissende duik. Nabij Las Terrazas bezoek je ook een aantal voormalige koffieplantages waaronder Cafetal Buenavista, de oudste koffieplantage van Cuba.

Reizen Las Terrazas

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors