Sierra del Escambray Sierra del Escambray

Sierra del Escambray

door Willeke van Doorn

De groene golvende heuvels van de Sierra del Escambray vormen de betoverende achtergrond van de stad Trinidad. Hike naar grotten en watervallen in het Parque Natural Topes de Collantes en maak een tour met een stoomtrein door de Valle de los Ingenios.

Sierra del Escambray is een negentig kilometer lange bergketen die zich uitstrekt door het midden van Cuba. Het is daarmee de op één na grootste bergrug van het land. De Sierra del Escambray loopt door de provincies Sancti Spíritus, Cienfuegos en Villa Clara. Je bezoekt hier tijdens je rondreis door Cuba het natuurpark Topes de Collantes en tourt met een trein door de Valle de los Ingenios.

ZELF NAAR Sierra del Escambray?

Bekijk alle 2 reizen naar Sierra del Escambray

Topes de Collantes

Met een oppervlakte van 200 vierkante kilometer beslaat het Parque Natural Topes de Collantes een groot deel van de bergketen Sierra del Escambray. Groene beboste heuvels vormen het landschap van dit natuurpark dat op dertig minuten afstand ligt van Trinidad.
De hoogste piek van Sierra del Escambray, de Pico de San Juan, ligt net buiten Topes de Collantes en bereikt een hoogte van 1156 meter. Binnen Topes de Collantes hike je naar de Salto del Caburní, een 62 meter hoge waterval, en naar de grot La Batata.

Valle de los Ingenios

Combineer je bezoek aan Topes de Collantes tijdens je vakantie in Cuba met een treinreis door de Valle de los Ingenios. Deze vallei ligt aan de voet van de Sierra del Escambray. In de achttiende en negentiende eeuw was Valle de los Ingenios het centrum van de suikerindustrie in Cuba met tientallen suikerfabrieken die verspreid door de vallei lagen.

Vandaag de dag staat de Valle de los Ingenios samen met Trinidad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Trinidad stap je op een oude Amerikaanse stoomtrein die je meeneemt door de vallei naar een ouderwetse suikerfabriek.

Reizen Sierra del Escambray

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors