Klimaat Cuba

Klimaat Cuba

Wat voor klimaat kun je verwachten in Cuba?

In Cuba heerst een subtropisch klimaat. Het weer in Cuba is dus heet en zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 24 graden. In de wintermaanden, januari en februari, kan de temperatuur dalen tot een graad of 15. Juli en augustus zijn de warmste maanden.

Welke seizoenen zijn er in Cuba?

In Cuba zijn er twee seizoen: een droog en een nat seizoen. De droge periode loopt van november tot april. Tussen mei en oktober is het natte seizoen. Maar het regent niet elke dag en de buien zijn kort.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Cuba?

Tussen juni en november is het orkaanseizoen in heel Midden-Amerika. Zorg dat je weet wat je moet doen in het geval van een tropische storm.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors