Havana
8,3
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
7,1 Restaurants
8,4 Veiligheid
8,0 Stranden

Havana

door Willeke van Doorn

Je slentert langs pastelgetinte koloniale gebouwen en portretten van Ché Guevara in de straten van Havana. Old timers razen voorbij, Cubanen steken een sigaar op. Havana is zo'n stad die je denkt te kennen zonder dat je er bent geweest. Toch geloof je het pas als je er zelf rondloopt.

Met ruim 2,5 miljoen inwoners is Havana de grootste stad van Cuba en in het hele Caribisch gebied. In 1553 werd de stad de zetel van de Spaanse gouverneur op het eiland en daarmee de hoofdstad van Cuba. In de jaren ervoor hadden de Spaanse kolonisten er een groot aantal verdedigingsforten gebouwd. Forten die er niet voor niets stonden. Fransen, Engelsen en Nederlanders vielen de stad in de zestiende eeuw aan. Zonder al te veel succes.

ZELF NAAR Havana?

Bekijk alle 41 reizen naar Havana

El Capitolio

In de afgelopen vier eeuwen is tussen deze forten een prachtige koloniale stad verrezen. De koepel Capitolio Nacional, ook wel kortweg El Capitolio, vormt het absolute hart van Havana. Vanuit deze koepel worden alle afstanden op het Cubaanse eiland gemeten.

Het gebouw stamt uit het jaar 1929 en is een kopie van Capitol Hill, het Amerikaanse parlement in Washington DC. El Capitolio was de residentie van het Cubaanse parlement tot aan de communistische revolutie in 1959 onder leiding van Fidel Castro. Nu is het de zetel van het Cubaanse wetenschapsinstituut.

In het gebouw staat het beeld La Republica. Dit is het op twee na grootse bronzen beeld ter wereld. Bezoek deze bezienswaardigheid met een oldtimer. Met een beetje geluk rijdt de chauffeur een paar extra rondjes om het plein zodat je, heerlijk achteruit gezakt op de achterbak, de stad, de mensen en de gebouwen in je opneemt.

Havana: de bezienswaardigheden

De oldtimers waar de taxichauffeurs in rijden zie je in Havana op iedere straathoek. Bueno Vista Social Club muziek klinkt uit de speakers. Een sigaar in je mond. Het is dat rum en autorijden geen geschikte combinatie is, anders was het plaatje compleet.

Doorkruis in je oldtimer de drie delen van de stad: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. De oudste wijk is Havana Vieja. De elegante gebouwen, oude kerkjes en straten met kinderkopjes geven je hier het gevoel alsof de tijd heeft stilgestaan. Op intieme binnenpleintjes spelen bandjes hun herkenbare muziek.

Havana Vieja

Grote koloniale gebouwen, zoals het Castillo del Morro, de Catédral de San Cristóbal, het Museum de la Revolución en het Gran Teatro zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Havana Vieja. Ze bezorgen het historische stadscentrum een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Fábrica de Tabacos Partagás staat ook in Havana Vieja. Hier kom je alles te weten over de beroemde Cubaanse sigaar. Een gids leidt je in vijfenveertig minuten door het productieproces, van het drogen tot het rollen en sorteren.

Havana vakantie

Lekker eten hoort ook bij je vakantie in Havana. Wanneer je iets verder van het stadscentrum vandaan loopt, kom je terecht op leuke binnenpleinen. Een goed restaurant vinden is hier geen enkel probleem. Probeer het traditionele Cubaanse gerecht 'ropa vieja': langzaam gegaard rundvlees in tomatensaus.

Als je geen zin hebt om uit eten te gaan, bestel dan ergens een pizza. Ze worden met alle liefde voor je bereid en na een kleine tien minuten per mandje van een bovenverdieping naar beneden getakeld. Zoek een zitplekje op een binnenplein en geniet van je pizza tussen de pastelgetinte romantische gebouwen.

Hotels Havana

Tijdens je vakantie in Havana verblijf je in een accommodatie van de staat of privé. Het voordeel van de staathotels is dat er vrijwel altijd plek is en dat ze vaak vrij luxe zijn. Maar je komt geen locals tegen en krijgt niet het echte Cuba-gevoel mee.

Daarvoor overnacht je bij de Cubanen zelf, die vaak een kamer in hun huis verhuren. Het is goedkoop en je leert de Cubanen kennen. 's Ochtends start je je dag samen met een uitgebreid ontbijt en daarna ben je klaar om de stad te verkennen.

Weer Havana

Plan je verblijf in Havana buiten het regenseizoen én buiten het hoogseizoen. De maanden tussen januari en mei zijn ideaal. Je ontwijkt dan de echte drukte van de zomer wanneer ook de Cubanen zelf vakantie hebben.

In de zomer is het tevens erg heet in de stad wanneer de temperaturen de veertig graden aantikken. Vind je dat niet erg, ga dan in augustus en maak de Cubaanse versie van carnaval mee in Havana. De Cubanan vieren het feest grootst met veel dans, muziek en drank. Rum natuurlijk!

Wat is er te doen in Havana?

 • Ga naar een club om te genieten van salsa of jazz. Live muziek, sigaartje erbij en genieten maar.
 • Bezoek de oude stad van Havana, Havana vieja. Dit is een wijk met elegante grote huizen, oude kerkjes en straatjes met kinderkopjes. Langs de kant van de weg zie je gekleurde oldtimers staan.
 • Wil je alles weten over beroemde Cubaanse sigaar? Ga dan naar de Fábrica de Tabacos Partagás in Havana Vieja. Een gids leidt je in vijfenveertig minuten door het proces, van het drogen tot het rollen en sorteren.
 • Ga ook eens naar het centrum van Havana. Veel toeristen rijden hier alleen met de taxi doorheen, maar juist ook in dit deel van de stad is van alles te zien. Je moet alleen wat beter kijken.
 • Wil je even uit de drukke stad en genieten van het strand? Ga dan naar Playa del Este, bestaande uit maar liefst drie zandstranden grenzend aan de Atlantische kust.

Reizen Havana

Meer Havana

Reviews Havana

Het prachtige cuba (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Daan van Vlierden op 25 november 2019

Een prachtige stad, een stap terug in de tijd en muziek op elke hoek van de straat. Daarnaast zijn er interessante verhalen en/of routes die je door de stad kan volgen. Kleurrijk, geschiedenisrijk en kortom prachtig.

Pluspunten Havana

 • aardige locals
 • betaalbaar

Minpunten Havana

 • druk
 • sommige plekken kunnen wat intimiderend zijn
Ultieme tip: Een rondrit door de stad en haar omgeving in een oude stijlvolle wagen. Alle mooie plekjes worden belicht en tevens een prachtige nostalgische ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

3 dagen Havana (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Nicole Den Hartog op 19 november 2019

Havana is geweldig! Je hebt er mooie nieuwe straten en gebouwen, maar ook veel oude wijken met de mooiste kleuren. Ga vooral met de lokale bevolking in gesprek! Want wat zijn zij gastvriendelijk en positief. Neem tijd om door straatjes te lopen, hier kun je de mooiste foto’s nemen. Het eten is geweldig, probeer de Cubaanse Ropa Vieja (oude kleding), dit is echt heerlijk!

Pluspunten Havana

 • betaalbaar
 • gastvriendelijk
 • mooi
 • authiek

Minpunten Havana

 • weinig internetplekken
Ultieme tip: Probeer restaurantjes te vinden die in hun huis zelf zijn, hier kun je voor (omgerekend) €1 per persoon een heel ontbijt krijgen met verse ananas sap
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een bijzondere stad, onvergelijkbaar met andere steden! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Karlijn Engels op 18 november 2019

Havana is een prachtige, bijzondere stad. Van tevoren dacht ik dat de oldtimers vast alleen op een paar plekken zouden rijden, en dat vooral voor toeristen was. Maar nee, het stikt van de oldtimers! Zeker naast de veelal vervallen gebouwen voelt het alsof je terug in de tijd bent gestapt. Wij verbleven in Havana Centro, aan Calle Neptuno, een minder toeristische wijk waar je het echte Cubaanse leven ziet: mensen die hun dagelijkse inkopen doen, kinderen die voetballen, mensen die vanaf hun balkonnetjes naar elkaar roepen. Wat ons betreft een echte aanrader en zoveel leuker dan het toeristische Havana Vieja!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
6 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • vriendelijke mensen
 • authentiek
 • betaalbaar
Ultieme tip: Probeer zeker de taxi collectivo in Havana: doe als de locals en steek je hand uit aan de route als er een taxi langskomt, wurm jezelf tussen de locals en betaal 50 cent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Havana streets, Cuba (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Kimberley Schut op 17 november 2019

Havana is prachtig. Old town heeft de meeste historie. Voor ons prachtig, helaas voor hen heel veel armoede.
Ook een mooi deel rondom capital en Unesco werelderfgoed. Dit is een zeer groot contrast met oldtown

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: - Old town - slapen in een casa particulara bij mensen thuis - rit in een Amerikaanse auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba een stukje terug in tijd (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Linda Mulder op 17 november 2019

Havana is een hele mooie stad met in het oude stadsgedeelte veel oude monumenten en in het nieuwe gedeelte grote villa`s en moderne gebouwen. Je hebt meer dan 1 dag nodig om alles goed te kunnen verkennen. Enige nadeel is als je mensen wil fotograferen dan vragen ze er geld voor (1 cuc = 1 euro) dit doen ze ook als je ergens naar het toilet moet dus neem voldoende cucs mee.

Pluspunten Havana

 • veel mooie oude monumenten
 • veel mooie oude auto`s

Minpunten Havana

 • overal willen ze geld voor hebben.
Ultieme tip: Maak een trip door de stad met een oldtimer.
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cuba (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Fernando Breevaart op 17 november 2019

Havana is een grote stad en tevens de hoofdstad van Cuba. In deze stad wordt veel op straat geleefd en hier kan je met volle teugen van genieten. De muziekkanten, de vrolijke mensen het is fantastisch

Pluspunten Havana

 • aardige locals
 • veel muziek op straat
 • mooi weer
 • mooie stad

Minpunten Havana

 • meer te zien dan de tijd die we er voor hadden.
Ultieme tip: De trip in een van de oldtimers door de stad is echt heel erg gaaf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Havana, kleurrijke stad (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Mieneke Schutrops op 21 december 2018

Havana, een stad met contrasten. Het oude Havana, kleurrijke oude gebouwen waar hier en daar bomen uit groeien. Mooie oude Amerikaanse auto’s, grappige ‘eitjes’ als taxi’s, swingende live muziek uit de café’s. De straatjes met hun koppelstones en oude kanonnen als wegblokkering. Ik vond het allemaal een relaxt sfeertje hebben. Buiten de oude stad vond ik het wat zaai. De gebouwen grauw van kleur, de straten leeg. Ik was er 1 1/2 dag dus heb natuurlijk niet alles gezien. Ga graag nog eens terug.

Pluspunten Havana

 • mooie oude gebouwen
 • relaxte sfeer
 • swingende muziek
 • aardige mensen

Minpunten Havana

 • buiten de oude stad is het wat ‘ zaai’
Ultieme tip: Maak een rondrit met een Hop on - Hop off bus en blijf gewoon zitten. Hierdoor krijg je een goede indruk van de stad. Wij stapte op bij de haven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Havana de vrolijke stad met een donkere geschiedenis (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Dennisvar Simónson op 18 november 2018

Cuba is zo'n land waar de geschiedenis vanaf druipt. Hoe positief iedereen nog is vind ik zo bewonderenswaardig. Waar de bevolking je graag meeneemt in het dagelijkse leven vertellen ze
ook over de slechte tijden. In sommige landen proberen word dit deel gewoon vergeten maar in
dit land vertellen ze het bijna met een soort trots. De oorlog tegen het westen met zijn kapitalisme. Ik zag de kogelgaten zichtbaar in de muren en zijn gebouwen zo beschadigd dat ze op instorten staan.
Maar dat maakt de gemiddelde Cubaan niet uit. De gekleurde oldtimers tegen de grauwe huizen zeggen precies wat de bevolking uitstraalt. Een hartelijk volk die zware tijden heeft meegemaakt.

Pluspunten Havana

 • Betaalbaar
 • Veilig
 • casa particulares

Minpunten Havana

 • eten
Ultieme tip: Lekker slenteren over de Malecon, je ziet hier de leukste mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Cubanita's: Vrouwen in de oorspronkelijke, kleurrijke kledingdracht van Cuba. (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Ingrid van der Meeren op 16 november 2018

In Havana moet je zéker ook het oude gedeelte van de stad bezoeken, oftewel "Havana Vieja". Dit gedeelte van de stad is veel toeristischer dan de rest, maar enkel hier kunt je de echte Cubanita's zien; vrouwen in de oorspronkelijke kleurrijke klederdracht van Cuba, rokend aan dikke Cubaanse sigaren.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
5 Stranden

Pluspunten Havana

 • De vele oldtimers
 • mohito
 • cuba libre
 • prachtige gebouwen
 • salsa muziek

Minpunten Havana

 • uitlaatgassen
 • slechte wegen
Ultieme tip: Tip: bezoek zéker ook Café Brown: een klein café waar het maken van cocktails tot een ware kunst wordt verheven. Spectaculair om te zien ( en lekker om te proeven)!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Minou Spits op 14 november 2018

Super stad om je eens ondwr te dompelen in een totaal andere cultuur. Flaneer over de Malecon, ga winkelen op Obispo of drink koffie op het terras van hotel Nacional om het echte Havana te leren kennen.

Pluspunten Havana

 • locals
 • betaalbaar

Minpunten Havana

 • uitlaatgassen
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden en ga naar Centro
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke stad, heerlijke mensen (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Minou Spits op 14 november 2018

Havana is zoals je je voorstelt zoals Habavan eruit ziet. Warmte, muziek, vergane glorie, oudeadres auto's... kortom de mooiste stad van Latijns Amerika als het ooit weer in haar volle glorie wordt herteld.

8,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
10 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Havana

 • authentiek
 • mensen
 • oudhavana
 • auto
 • casadelamusica

Minpunten Havana

 • bestrating
 • uitlaatgassen
Ultieme tip: Treed ook eens buiten de gebaande paden. Bezoek een matinee in casa de la musica of ga dansen bij restaurant 1830
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Fantastische stad! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Amber van op 14 november 2018

Wij zijn hier onze rondreis door Cuba begonnen en vielen hierdoor direct met onze neus in de boter. Havana is een prachtig stad om zowel te voet als per oldtimer te ontdekken! In ieder straatje is weer iets anders te zien. Enorm genoten van de muzikaliteit van het land, de prachtige oldtimers en fantastisch mooie gebouwen.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • veel variatie in 1 stad

Minpunten Havana

 • prijzen menukaart anders dan bon
Ultieme tip: Ontdek Havana in een oldtimer om het echte Cubaanse gevoel te beleven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Hasta la Vista Cuba! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Martine de Wit op 13 november 2018

Als je houdt van mooie oldtimers, van het ritme van de Cubaanse salsa met een Mojito in je ene hand en een Cubaan (de sigaar dan he) in je andere hand zit je in Havana zeker goed! Havana (en Cuba opzich) is kleurrijk, de vriendelijkste mensen en de geschiedenis en politiek is zeker aanwezig op billboards en standbeelden. Een tip; er zijn Cubanen die hun geld verdienen door in traditionele kleding op de foto te gaan. Maak niet stiekem foto's terwijl je wegloopt. Dit is hoe zij brood op de plank krijgen dus respecteer dit en geef naar beoordeling ook iets (of neem de foto niet).

Pluspunten Havana

 • Vriendelijke locals
 • Makkelijk bereikbaar

Minpunten Havana

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Drink een Daiquiri in Hemingway's favoriete cafe, dans de salsa in een van de clubs, struin de winkelstraatjes af of huur een ritje in 1 van de oldtimers... zo ben je uren zoet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kimberley Koobs op 12 november 2018

Havana is een bijzondere stad en absolute must-see. Het toerisme is al behoorlijk toegenomen dus je moet zeker snel een bezoekje brengen. Verblijf bij de echte Cubanen in Casas particulares
Zij zijn erg vriendelijk en behulpzaam en je leert het echte Cubaanse leven kennen.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
5 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • Betaalbaar
 • Authentiek

Minpunten Havana

 • Erg vies
 • Inwoners willen vaak geld
Ultieme tip: Boek een tour in een oude auto. De chauffeur nam ons mee naar plekjes waar de toeristen niet komen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi voor 1 keer (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sharona Janssen op 12 november 2018

Havana is en mooie oude stad en is een stad die je gezien moet hebben als je in Cuba op reis gaat. Ik vond het echter genoeg voor 1 dag. Alles lijkt hetzelfde en wij waren er wel klaar mee. We hebben bij mensen thuis in een casa paticular geslapen. Mooie ervaring om mee te maken en iedereen is erg gastvrij. Echter wil wel iedereen geld van je hebben en de armoede is erg zichtbaar. Veel straat honden en dieren die in kleine kooitjes verkocht werden op een lichaam markten, schrijnend om te zien!

6,4
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
2 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • gastvrij
 • comunistische cuba van vroeger
 • cultuur

Minpunten Havana

 • armoede
 • geen lekker eten
 • zwerfhonden en katten
Ultieme tip: Hemingway café heeft de beste Daiquiri van Cuba. Erg lekker! Doe een trip met een oldtimer door de stad en je hebt alle bezien waardigheden gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Stephana de Wolf op 11 november 2018

Havana is een te gekke stad met heel veel mooie gebouwen. Elk stadsdeel heeft zijn eigen charme qua gebouwen, sfeer, muziek en historie. Bezoek de pleinen, loop rond, verdwaal, dans en geniet! Duik de barretjes in, geniet van de mojito's en laat je gaan op de salsa muziek.

Pluspunten Havana

 • Gezellig
 • muziek
 • salsa

Minpunten Havana

 • Hitte
Ultieme tip: Boek een goede casa van te voren en geef je daarna over aan de mensen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Patricia Roefs op 11 november 2018

In één dag Havana bekijken is haast onmogelijk en toch was dat wat ik ben gaan doen. Veel winkeltjes, sigarenfabrieken en oude auto's; het is alsof je een film instapt. Op iedere hoek is iets moois te zien en is de historie te voelen. Zoek vooral een gids die je de geschiedenis kan vertellen van alle gebouwen, zo ervaar je de stad nog beter.

Het plein van de revolutie was de plek die bovenaan mijn lijst stond. Toen ik er uiteindelijk aankwam, de grootte zag en me realiseerde hoeveel geschiedenis zich hier had afgespeeld, was ik even stil en onder de indruk.

Pluspunten Havana

 • geschiedenis
 • architectuur
 • muziek
Ultieme tip: Huur een oldtimer om een ritje door de stad te maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Betoverend Havana (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marie José Antonissen op 10 november 2018

Alle clichés zijn waar in deze geweldige stad en unieke land. Vriendelijke mensen, de Amerikaanse auto's, muziek, terug-in-de-tijd ervaring. We hebben onze reis zelf samengesteld en in casa particulars geslapen, dat kunnen we zeker aanraden om zo echt het Cuba van alledag te ervaren. En dan is er soms inderdaad geen boter bij het ontbijt omdat dat die dag niet in de winkels te koop is.

Pluspunten Havana

 • Vriendelijke mensen en sfeer

Minpunten Havana

 • Veel toeristen bij La Floridita en Bodegita del Medio
Ultieme tip: Ga even een daquiri of mojito drinken op het terras van Hotel Nacional. Geniet van het uitzicht en loop daarna even door het hotel en waan je in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana nostalgisch (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Jolanda Wouterse op 29 december 2017

een stad die je gezien moet hebben,maar waar helaas ook heel veel vergane glorie en armoede heerst,maar gelukkig op de lijst van unesco staat en welke gewoom behouden Moet worden,helaas weet de bevolking inmiddels ook dat er wat te halen valt bij de toeristen en gaan daarom bedelen,de wegen en stoepen zijn moeilijk begaanbaar mn in de oude stad,ga er zsm heen als je alles nog in de oude staat wil zien,want ze zijn er al hier en daar aant opknappen,ook de oude auto,s zijn nu nog echt oud en zeker de moeite waard

7,8
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
nvt Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • vriendelijke bevolking
 • ,oude auto

Minpunten Havana

 • helaas veel vergane glorie
 • ,opdringerige zogenaamde taxichauffeurs in oude auto
Ultieme tip: Ga er nu nog heen ,omdat het over 10 tallen jaren erg veranderd zal zijn,liefhebbers van oude auto,s kunnen hier nog hun ogen uitkijken .GEWELDIG !!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Om opnieuw te doen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maarten Vandecasteele op 27 december 2017

Havana is een prachtige stad, ideaal om een vakantie in Cuba mee te beginnen. Veel muziek op straat en in de restaurants/cafés, lekker mojito's en andere rum cocktails. Tijdens het internationaal ballet festival is het bijwonen van een ballet in het Gran Teatro de La Habana zeker de moeite!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Havana

 • supervriendelijke locals
 • mooie gebouwen vol geschiedenis
 • gastvrij

Minpunten Havana

 • veel toeristen
 • sommige locals zijn enkel hulpvaardig in de hoop dat je hen een fooi geeft
 • door de economische toestand zijn veel historische gebouwen in slechte staat
Ultieme tip: El Café, Amargura #358 e/ Villegas y Aguacate, Havana. Superlekker ontbijt, broodjes , ... en heel vriendelijke mensen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors