Havana
Like ons op Facebook
8,2
8,6 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
7,1 Restaurants
8,3 Veiligheid
8,2 Stranden

Havana

door Willeke van Doorn

Je slentert langs pastelgetinte koloniale gebouwen en portretten van Ché Guevara in de straten van Havana. Old timers razen voorbij, Cubanen steken een sigaar op. Havana is zo'n stad die je denkt te kennen zonder dat je er bent geweest. Toch geloof je het pas als je er zelf rondloopt.

Met ruim 2,5 miljoen inwoners is Havana de grootste stad van Cuba en in het hele Caribisch gebied. In 1553 werd de stad de zetel van de Spaanse gouverneur op het eiland en daarmee de hoofdstad van Cuba. In de jaren ervoor hadden de Spaanse kolonisten er een groot aantal verdedigingsforten gebouwd. Forten die er niet voor niets stonden. Fransen, Engelsen en Nederlanders vielen de stad in de zestiende eeuw aan. Zonder al te veel succes.

ZELF NAAR Havana?

Bekijk alle 66 reizen naar Havana

El Capitolio

In de afgelopen vier eeuwen is tussen deze forten een prachtige koloniale stad verrezen. De koepel Capitolio Nacional, ook wel kortweg El Capitolio, vormt het absolute hart van Havana. Vanuit deze koepel worden alle afstanden op het Cubaanse eiland gemeten.

Het gebouw stamt uit het jaar 1929 en is een kopie van Capitol Hill, het Amerikaanse parlement in Washington DC. El Capitolio was de residentie van het Cubaanse parlement tot aan de communistische revolutie in 1959 onder leiding van Fidel Castro. Nu is het de zetel van het Cubaanse wetenschapsinstituut.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

In het gebouw staat het beeld La Republica. Dit is het op twee na grootse bronzen beeld ter wereld. Bezoek deze bezienswaardigheid met een oldtimer. Met een beetje geluk rijdt de chauffeur een paar extra rondjes om het plein zodat je, heerlijk achteruit gezakt op de achterbak, de stad, de mensen en de gebouwen in je opneemt.

Havana: de bezienswaardigheden

De oldtimers waar de taxichauffeurs in rijden zie je in Havana op iedere straathoek. Bueno Vista Social Club muziek klinkt uit de speakers. Een sigaar in je mond. Het is dat rum en autorijden geen geschikte combinatie is, anders was het plaatje compleet.

Doorkruis in je oldtimer de drie delen van de stad: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. De oudste wijk is Havana Vieja. De elegante gebouwen, oude kerkjes en straten met kinderkopjes geven je hier het gevoel alsof de tijd heeft stilgestaan. Op intieme binnenpleintjes spelen bandjes hun herkenbare muziek.

Havana Vieja

Grote koloniale gebouwen, zoals het Castillo del Morro, de Catédral de San Cristóbal, het Museum de la Revolución en het Gran Teatro zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Havana Vieja. Ze bezorgen het historische stadscentrum een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Fábrica de Tabacos Partagás staat ook in Havana Vieja. Hier kom je alles te weten over de beroemde Cubaanse sigaar. Een gids leidt je in vijfenveertig minuten door het productieproces, van het drogen tot het rollen en sorteren.

Havana vakantie

Lekker eten hoort ook bij je vakantie in Havana. Wanneer je iets verder van het stadscentrum vandaan loopt, kom je terecht op leuke binnenpleinen. Een goed restaurant vinden is hier geen enkel probleem. Probeer het traditionele Cubaanse gerecht 'ropa vieja': langzaam gegaard rundvlees in tomatensaus.

Als je geen zin hebt om uit eten te gaan, bestel dan ergens een pizza. Ze worden met alle liefde voor je bereid en na een kleine tien minuten per mandje van een bovenverdieping naar beneden getakeld. Zoek een zitplekje op een binnenplein en geniet van je pizza tussen de pastelgetinte romantische gebouwen.

Hotels Havana

Tijdens je vakantie in Havana verblijf je in een accommodatie van de staat of privé. Het voordeel van de staathotels is dat er vrijwel altijd plek is en dat ze vaak vrij luxe zijn. Maar je komt geen locals tegen en krijgt niet het echte Cuba-gevoel mee.

Daarvoor overnacht je bij de Cubanen zelf, die vaak een kamer in hun huis verhuren. Het is goedkoop en je leert de Cubanen kennen. 's Ochtends start je je dag samen met een uitgebreid ontbijt en daarna ben je klaar om de stad te verkennen.

Weer Havana

Plan je verblijf in Havana buiten het regenseizoen én buiten het hoogseizoen. De maanden tussen januari en mei zijn ideaal. Je ontwijkt dan de echte drukte van de zomer wanneer ook de Cubanen zelf vakantie hebben.

In de zomer is het tevens erg heet in de stad wanneer de temperaturen de veertig graden aantikken. Vind je dat niet erg, ga dan in augustus en maak de Cubaanse versie van carnaval mee in Havana. De Cubanan vieren het feest grootst met veel dans, muziek en drank. Rum natuurlijk!

Wat is er te doen in Havana?

 • Ga naar een club om te genieten van salsa of jazz. Live muziek, sigaartje erbij en genieten maar.
 • Bezoek de oude stad van Havana, Havana vieja. Dit is een wijk met elegante grote huizen, oude kerkjes en straatjes met kinderkopjes. Langs de kant van de weg zie je gekleurde oldtimers staan.
 • Wil je alles weten over beroemde Cubaanse sigaar? Ga dan naar de Fábrica de Tabacos Partagás in Havana Vieja. Een gids leidt je in vijfenveertig minuten door het proces, van het drogen tot het rollen en sorteren.
 • Ga ook eens naar het centrum van Havana. Veel toeristen rijden hier alleen met de taxi doorheen, maar juist ook in dit deel van de stad is van alles te zien. Je moet alleen wat beter kijken.
 • Wil je even uit de drukke stad en genieten van het strand? Ga dan naar Playa del Este, bestaande uit maar liefst drie zandstranden grenzend aan de Atlantische kust.
Like deze pagina

Reizen Havana

Meer Havana

Reviews Havana

Havana, kleurrijke stad (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Mieneke Schutrops op 21 december 2018

Havana, een stad met contrasten. Het oude Havana, kleurrijke oude gebouwen waar hier en daar bomen uit groeien. Mooie oude Amerikaanse auto’s, grappige ‘eitjes’ als taxi’s, swingende live muziek uit de café’s. De straatjes met hun koppelstones en oude kanonnen als wegblokkering. Ik vond het allemaal een relaxt sfeertje hebben. Buiten de oude stad vond ik het wat zaai. De gebouwen grauw van kleur, de straten leeg. Ik was er 1 1/2 dag dus heb natuurlijk niet alles gezien. Ga graag nog eens terug.

Pluspunten Havana

 • mooie oude gebouwen
 • relaxte sfeer
 • swingende muziek
 • aardige mensen

Minpunten Havana

 • buiten de oude stad is het wat ‘ zaai’
Ultieme tip: Maak een rondrit met een Hop on - Hop off bus en blijf gewoon zitten. Hierdoor krijg je een goede indruk van de stad. Wij stapte op bij de haven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Havana de vrolijke stad met een donkere geschiedenis (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Dennisvar Simónson op 18 november 2018

Cuba is zo'n land waar de geschiedenis vanaf druipt. Hoe positief iedereen nog is vind ik zo bewonderenswaardig. Waar de bevolking je graag meeneemt in het dagelijkse leven vertellen ze
ook over de slechte tijden. In sommige landen proberen word dit deel gewoon vergeten maar in
dit land vertellen ze het bijna met een soort trots. De oorlog tegen het westen met zijn kapitalisme. Ik zag de kogelgaten zichtbaar in de muren en zijn gebouwen zo beschadigd dat ze op instorten staan.
Maar dat maakt de gemiddelde Cubaan niet uit. De gekleurde oldtimers tegen de grauwe huizen zeggen precies wat de bevolking uitstraalt. Een hartelijk volk die zware tijden heeft meegemaakt.

Pluspunten Havana

 • Betaalbaar
 • Veilig
 • casa particulares

Minpunten Havana

 • eten
Ultieme tip: Lekker slenteren over de Malecon, je ziet hier de leukste mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Cubanita's: Vrouwen in de oorspronkelijke, kleurrijke kledingdracht van Cuba. (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Ingrid van der Meeren op 16 november 2018

In Havana moet je zéker ook het oude gedeelte van de stad bezoeken, oftewel "Havana Vieja". Dit gedeelte van de stad is veel toeristischer dan de rest, maar enkel hier kunt je de echte Cubanita's zien; vrouwen in de oorspronkelijke kleurrijke klederdracht van Cuba, rokend aan dikke Cubaanse sigaren.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
5 Stranden

Pluspunten Havana

 • De vele oldtimers
 • mohito
 • cuba libre
 • prachtige gebouwen
 • salsa muziek

Minpunten Havana

 • uitlaatgassen
 • slechte wegen
Ultieme tip: Tip: bezoek zéker ook Café Brown: een klein café waar het maken van cocktails tot een ware kunst wordt verheven. Spectaculair om te zien ( en lekker om te proeven)!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Minou Spits op 14 november 2018

Super stad om je eens ondwr te dompelen in een totaal andere cultuur. Flaneer over de Malecon, ga winkelen op Obispo of drink koffie op het terras van hotel Nacional om het echte Havana te leren kennen.

Pluspunten Havana

 • locals
 • betaalbaar

Minpunten Havana

 • uitlaatgassen
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden en ga naar Centro
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke stad, heerlijke mensen (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Minou Spits op 14 november 2018

Havana is zoals je je voorstelt zoals Habavan eruit ziet. Warmte, muziek, vergane glorie, oudeadres auto's... kortom de mooiste stad van Latijns Amerika als het ooit weer in haar volle glorie wordt herteld.

8,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
10 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Havana

 • authentiek
 • mensen
 • oudhavana
 • auto
 • casadelamusica

Minpunten Havana

 • bestrating
 • uitlaatgassen
Ultieme tip: Treed ook eens buiten de gebaande paden. Bezoek een matinee in casa de la musica of ga dansen bij restaurant 1830
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Fantastische stad! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Amber van op 14 november 2018

Wij zijn hier onze rondreis door Cuba begonnen en vielen hierdoor direct met onze neus in de boter. Havana is een prachtig stad om zowel te voet als per oldtimer te ontdekken! In ieder straatje is weer iets anders te zien. Enorm genoten van de muzikaliteit van het land, de prachtige oldtimers en fantastisch mooie gebouwen.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • veel variatie in 1 stad

Minpunten Havana

 • prijzen menukaart anders dan bon
Ultieme tip: Ontdek Havana in een oldtimer om het echte Cubaanse gevoel te beleven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Hasta la Vista Cuba! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Martine de Wit op 13 november 2018

Als je houdt van mooie oldtimers, van het ritme van de Cubaanse salsa met een Mojito in je ene hand en een Cubaan (de sigaar dan he) in je andere hand zit je in Havana zeker goed! Havana (en Cuba opzich) is kleurrijk, de vriendelijkste mensen en de geschiedenis en politiek is zeker aanwezig op billboards en standbeelden. Een tip; er zijn Cubanen die hun geld verdienen door in traditionele kleding op de foto te gaan. Maak niet stiekem foto's terwijl je wegloopt. Dit is hoe zij brood op de plank krijgen dus respecteer dit en geef naar beoordeling ook iets (of neem de foto niet).

Pluspunten Havana

 • Vriendelijke locals
 • Makkelijk bereikbaar

Minpunten Havana

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Drink een Daiquiri in Hemingway's favoriete cafe, dans de salsa in een van de clubs, struin de winkelstraatjes af of huur een ritje in 1 van de oldtimers... zo ben je uren zoet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kimberley Koobs op 12 november 2018

Havana is een bijzondere stad en absolute must-see. Het toerisme is al behoorlijk toegenomen dus je moet zeker snel een bezoekje brengen. Verblijf bij de echte Cubanen in Casas particulares
Zij zijn erg vriendelijk en behulpzaam en je leert het echte Cubaanse leven kennen.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
5 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • Betaalbaar
 • Authentiek

Minpunten Havana

 • Erg vies
 • Inwoners willen vaak geld
Ultieme tip: Boek een tour in een oude auto. De chauffeur nam ons mee naar plekjes waar de toeristen niet komen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi voor 1 keer (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sharona Janssen op 12 november 2018

Havana is en mooie oude stad en is een stad die je gezien moet hebben als je in Cuba op reis gaat. Ik vond het echter genoeg voor 1 dag. Alles lijkt hetzelfde en wij waren er wel klaar mee. We hebben bij mensen thuis in een casa paticular geslapen. Mooie ervaring om mee te maken en iedereen is erg gastvrij. Echter wil wel iedereen geld van je hebben en de armoede is erg zichtbaar. Veel straat honden en dieren die in kleine kooitjes verkocht werden op een lichaam markten, schrijnend om te zien!

6,4
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
2 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • gastvrij
 • comunistische cuba van vroeger
 • cultuur

Minpunten Havana

 • armoede
 • geen lekker eten
 • zwerfhonden en katten
Ultieme tip: Hemingway café heeft de beste Daiquiri van Cuba. Erg lekker! Doe een trip met een oldtimer door de stad en je hebt alle bezien waardigheden gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Stephana de Wolf op 11 november 2018

Havana is een te gekke stad met heel veel mooie gebouwen. Elk stadsdeel heeft zijn eigen charme qua gebouwen, sfeer, muziek en historie. Bezoek de pleinen, loop rond, verdwaal, dans en geniet! Duik de barretjes in, geniet van de mojito's en laat je gaan op de salsa muziek.

Pluspunten Havana

 • Gezellig
 • muziek
 • salsa

Minpunten Havana

 • Hitte
Ultieme tip: Boek een goede casa van te voren en geef je daarna over aan de mensen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Patricia Roefs op 11 november 2018

In één dag Havana bekijken is haast onmogelijk en toch was dat wat ik ben gaan doen. Veel winkeltjes, sigarenfabrieken en oude auto's; het is alsof je een film instapt. Op iedere hoek is iets moois te zien en is de historie te voelen. Zoek vooral een gids die je de geschiedenis kan vertellen van alle gebouwen, zo ervaar je de stad nog beter.

Het plein van de revolutie was de plek die bovenaan mijn lijst stond. Toen ik er uiteindelijk aankwam, de grootte zag en me realiseerde hoeveel geschiedenis zich hier had afgespeeld, was ik even stil en onder de indruk.

Pluspunten Havana

 • geschiedenis
 • architectuur
 • muziek
Ultieme tip: Huur een oldtimer om een ritje door de stad te maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Betoverend Havana (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marie José Antonissen op 10 november 2018

Alle clichés zijn waar in deze geweldige stad en unieke land. Vriendelijke mensen, de Amerikaanse auto's, muziek, terug-in-de-tijd ervaring. We hebben onze reis zelf samengesteld en in casa particulars geslapen, dat kunnen we zeker aanraden om zo echt het Cuba van alledag te ervaren. En dan is er soms inderdaad geen boter bij het ontbijt omdat dat die dag niet in de winkels te koop is.

Pluspunten Havana

 • Vriendelijke mensen en sfeer

Minpunten Havana

 • Veel toeristen bij La Floridita en Bodegita del Medio
Ultieme tip: Ga even een daquiri of mojito drinken op het terras van Hotel Nacional. Geniet van het uitzicht en loop daarna even door het hotel en waan je in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Havana nostalgisch (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Jolanda Wouterse op 29 december 2017

een stad die je gezien moet hebben,maar waar helaas ook heel veel vergane glorie en armoede heerst,maar gelukkig op de lijst van unesco staat en welke gewoom behouden Moet worden,helaas weet de bevolking inmiddels ook dat er wat te halen valt bij de toeristen en gaan daarom bedelen,de wegen en stoepen zijn moeilijk begaanbaar mn in de oude stad,ga er zsm heen als je alles nog in de oude staat wil zien,want ze zijn er al hier en daar aant opknappen,ook de oude auto,s zijn nu nog echt oud en zeker de moeite waard

7,8
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
nvt Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • vriendelijke bevolking
 • ,oude auto

Minpunten Havana

 • helaas veel vergane glorie
 • ,opdringerige zogenaamde taxichauffeurs in oude auto
Ultieme tip: Ga er nu nog heen ,omdat het over 10 tallen jaren erg veranderd zal zijn,liefhebbers van oude auto,s kunnen hier nog hun ogen uitkijken .GEWELDIG !!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Om opnieuw te doen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maarten Vandecasteele op 27 december 2017

Havana is een prachtige stad, ideaal om een vakantie in Cuba mee te beginnen. Veel muziek op straat en in de restaurants/cafés, lekker mojito's en andere rum cocktails. Tijdens het internationaal ballet festival is het bijwonen van een ballet in het Gran Teatro de La Habana zeker de moeite!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Havana

 • supervriendelijke locals
 • mooie gebouwen vol geschiedenis
 • gastvrij

Minpunten Havana

 • veel toeristen
 • sommige locals zijn enkel hulpvaardig in de hoop dat je hen een fooi geeft
 • door de economische toestand zijn veel historische gebouwen in slechte staat
Ultieme tip: El Café, Amargura #358 e/ Villegas y Aguacate, Havana. Superlekker ontbijt, broodjes , ... en heel vriendelijke mensen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba is authentiek en ook een land van contrasten (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Martin Kunst op 16 december 2017

Cuba is authentiek, afwisselend en boeiend. Overal muziek, heerlijk klimaat en fijne mensen, gastvrij en vrolijk. We hebben zeven dagen gefietst van Casa Particular naar CP. Elke keer in een ander dorp of andere stad. Daarna nog een mooie tour van 14 dagen met de auto door Cuba. Maar Havana blijft natuurlijk de leukste plaats om te vertoeven en te genieten.

Pluspunten Havana

 • Aardige mensen
 • behulpzaam
 • gastvrij

Minpunten Havana

 • Veel touristen
 • uitlaatgassen van de klassieke auto
Ultieme tip: Bezoek de vele cafe's en bars voor de heerlijke Cubaanse muziek, salsa en de lekkere cocktails.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Onze meest bijzondere reis tot nu toe (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Karlijn Engels-Raats op 04 december 2017

Wij vonden Cuba geweldig, dat kwam vooral door de bijzondere cultuur en geschiedenis en door de vriendelijkheid van de Cubanen. Om Cuba ècht te ervaren moet je eigenlijk slapen in Casas Particulares, bij de mensen thuis. Wij vonden dat eerst best eng, dus hebben we thuis al reviews gelezen en Casas geboekt. Uiteindelijk waren sommige van deze Casas het hoogtepunt van onze reis, met heerlijk eten en goede gesprekken tot 's avonds laat met de eigenaren onder het genot van een mojito. Doodzonde om in hotels te slapen in Cuba! Qua vervoer hebben we telkens gedeelde taxi's (taxi colectivos) genomen, geregeld door onze Casas. We vonden Vinales en Trinidad erg toeristisch en hadden deze plaatsen snel gezien, maar sla ze niet over. In Havana hadden we ons nog dagen langer kunnen vermaken. De grootste verrassing voor ons was Cienfuegos; erg schoon en chique. Zeker een aanrader. Wel belangrijk: leer een paar woorden Spaans. En zorg voor voldoende cash!

Pluspunten Havana

 • Authentiek
 • Vriendelijke mensen
 • Betaalbaar
 • Mooi
Ultieme tip: Gebruik de taxi collectivo, zoals de locals: steek je hand uit naar een taxi waar al mensen in zitten (dat is heel belangrijk!) en zeg waar je heen moet. Kost 50 cent.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Havana (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Roon Koeckhoven op 04 december 2017

Havana na de Orkaan. Veel aan get water was kapot naar in de stad was alles nog mooi. Historisch en kleurrijk en sfeervol en met muziek. Mooie pleinen met oude architectuur en anders dan de standaard touristen bestemming

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Havana

 • Historical
 • Colorful
 • Sfeer

Minpunten Havana

 • Soms duur
Ultieme tip: Ik hou van het echte Cubaanse Havana, niet touristisch
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Beste ervaring ooit (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Shaqo Fox op 30 november 2017

Havanna is een stad die je MOET bezoeken als je naar Cuba gaat. Daar heb je de mooiste gebouwen, een oud en vervallen boksschool waar je binnen mag lopen, de lekkerste cocktails in de wereld, alleen maar oldtimers, de aardigste en behulpzaamste mensen, en zo veel meer! Vergeet niet het huis van che guevara te bezoeken. Het is prachtig hoe de geschiedenis nog leeft in heel Cuba.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Havana

 • locals zijn hartelijk
 • cocktails zijn nergens anders zo lekker
 • de geschiedenis leeft
 • eindeloos sightseeing

Minpunten Havana

 • niet
Ultieme tip: Neem de taxi voor een tour door Havana! Het kost bijna niets.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mijn lievelingsmensen wonen in Havana (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Annemarie Jansen op 29 november 2017

De mensen in Cuba, de fijne vibe in de stad, het heerlijke leven zonder internet en enorme winkelcentra: alles is fijn aan Havana. In deze stad hebben we de liefste mensen ooit ontmoet, die altijd klaarstonden voor mijn beste vriendin en mij. Zij lieten ons de stad zien, leerden ons Cubaanse spreekwoorden, kookten en aten met ons en zagen ons als familie. Mijn beste tip is daarom: leer Spaans, ga met iedereen in gesprek en geniet! Probeer niet om de culturele verschillen met Nederland uit te leggen, maar laat je verrassen door de manier waarop Cubanen leven. Je wordt er vrolijk en relaxter van! Wij hebben vrienden voor het leven gemaakt, die ons, onbaatzuchtig, in hun armen en hart sloten.

7,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
6 Restaurants
6 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Havana

 • Behulpzame locals
 • fijne vibe

Minpunten Havana

 • openbaar vervoer is lastig
Ultieme tip: Casa particulara de Niuto! Fijn huisje om te slapen, lieve mensen en geweldige buren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cuba Libre (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Maybelline Lagrand Koense op 27 november 2017

Wauw, wat heeft deze stad veel indruk op mij gemaakt. Ik heb in de 2 dagen dat ik hier was wel twee SD kaarten moeten gebruiken voor mijn camera. Havana is een stad met veel historie en oh zo fotogeniek, of je nou slentert over de Malicon of een heerlijke mojito drinkt in de vele verborgen dakterrassen of een bezoekje brengt aan hotel Nacional de Cuba wat zeker de moeite waard is. Ook de Plaza de la Revolución behoort tot één van de speciale plekjes van Havana. Om te ervaren hoe het is om in een oldtimer te rijden door de hoofdstad is het ook mogelijk om tegen betaling je rond te laten rijden in één van de mooie oldtimers. Vanuit Havana kun je prima verder reizen naar al het moois wat Cuba te bieden heeft.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Laat de stad jou leiden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors