Geld, Koers & Kosten Cuba

Geld, Koers & Kosten Cuba

Wat is de munteenheid in Cuba?

Er zijn twee officiële munteenheden in Cuba: de Cubaanse peso en de CUC (Cuban Peso Convertible). De CUC is ingevoerd voor toeristen en is gekoppeld aan de dollar. De CUC wordt vooral gebruikt om bepaalde luxegoederen aan te schaffen, maar niet iedereen kan aan CUC's komen.

Naast de peso en de CUC betaal je sommige hotels en vervoersmiddelen ook met Amerikaanse dollars. Maar de dollar is sinds 2004 geen officieel geldig betaalmiddel meer.

Is Cuba een duur of goedkoop?

Cuba is geen goedkoop land. Het ligt heel erg aan waar je slaapt en wat je doet. De luxe staathotels en all-inclusive oorden zijn best duur. Slapen bij een gastgezin is een goedkopere optie. Eten bij lokale restaurantjes in de huizen van Cubanen is ook goedkoper dan eten in de staatrestaurants. Reizen per bus kost heel weinig, maar een auto huren is weer een stuk duurder.

Hoe kan ik het beste betalen op Cuba?

Pinnen op Cuba met een Nederlandse pas is niet mogelijk. Bij de Nederlandse ambassade komen regelmatig Nederlanders die aangeven dat ze blut zijn. Zorg dus dat je veel contant geld meeneemt naar Cuba.

Op Cuba wissel je het geld om naar CUC's bij de casas de cambio (wisselkantoren), banken of hotels. Let op: hotels rekenen vaak een extra bedrag voor het wisselen van geld.

De creditcard is een uitkomst. Amerikaanse creditcards worden niet geaccepteerd, maar alle andere wel. Je betaalt hiermee bij hotels en bij grotere winkels. Ook pin je met een creditcard in de meeste steden geld. Je hebt dan wel de pincode van je creditcard nodig en er zijn extra kosten aan verbonden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors