Accommodaties Cuba

Accommodaties Cuba

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Op Cuba vind je twee soorten accommodaties: van de staat en privé. Tegenwoordig moeten Cubanen een dure vergunning hebben om in hun huis één slaapkamer te verhuren aan reizigers. De overheid wil natuurlijk blijven verdienen aan hun eigen staatshotels.

Staat hotels

De hotels van de staat vind je in elke stad op Cuba. Meestal is er wel plek en hoef je niet te reserveren. Sommige hotels werken samen met grote hotelketens en zijn voorzien van alle luxe. Het nadeel van de staathotels is dat je geen Cubanen ontmoet en dus niet echt in contact komt met de lokale bevolking.

ZELF NAAR Cuba?

Bekijk alle 47 reizen naar Cuba

Casas Particulares

In de huizen van veel Cubanen is het mogelijk een kamer te huren. Dit zijn zogenaamde Casas Particulares. Het is een goede en goedkope manier om te overnachten en in contact te komen met Cubanen. Naast slaapplaatsen hebben Cubanen ook vaak restaurantjes aan huis. Hiervoor hebben ze ook een vergunning nodig. Ze bereiden er de heerlijkste traditionele gerechten.

Appartement

Blijf je voor een lange tijd op Cuba? Dan is het huren van een appartementje een goede optie. Vooral in Havana en andere grote steden zijn er appartementjes die worden verhuurd aan buitenlanders.

Camping

Kamperen is ook mogelijk op Cuba. Cubamar heeft over het hele eiland verschillende campings of campismos. De meesten bevinden zich in een mooie natuurlijke omgeving, naast een kabbelend beekje of aan het strand. De campings zijn niet altijd bedoeld voor tentjes, sommigen hebben zelf hutjes of kleine bungalows staan.

Wat is een typische accommodatie in Cuba?

Verblijf bij een gezin in één van de Casas Particulares. Zo leer je het echte Cubaanse leven kennen en 's ochtends eet je een heerlijk licht Cubaans ontbijt: geroosterd brood met roerbakei .

Reizen Cuba

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors