Cueva del Indio Cueva del Indio

Cueva del Indio

door Willeke van Doorn

Stap via een smalle opening tussen de rotsen de Cueva del Indio binnen. Het daglicht verdwijnt steeds verder achter je. Gedimde lichten wijzen je de weg door het grottenstelsel naar een ondergrondse rivier. Hier wacht een bootje dat je meeneemt door de donkerste uiteinden van de Cueva del Indio.

De Viñales vallei in de provincie Piñar del Rio staat bekend om haar tabaksvelden en mogotes, de platte bergtoppen die kenmerkend zijn voor Cuba. Maar óók om haar vele grottenstelsels. De Cueva del Indio in het Parque Nacional Viñales is één van de populairste grottenstelsels in de regio. Te voet en per boot ontdek je de donkere ondergrondse wereld.

ZELF NAAR Cueva del Indio?

Bekijk alle 3 reizen naar Cueva del Indio

Cueva del Indio in de Viñales vallei

Duizenden jaren geleden leefde de inheemse indianengroep Guanahatabey in de Cueva del Indio. Het grottenstelsel dankt haar naam, letterlijk vertaald de Grot van de Indianen, aan de eerste bewoners van de Viñales vallei. Jaren later, in 1920, werd het grottenstelsel herontdekt.

De Cueva del Indio groeide uit tot een van de populairste bezienswaardigheden van de Viñales vallei. Via een smalle opening betreed je de donkere grot. De eerste 225 meter leg je te voet af. Je volgt de gedimde lichten naar het water van de San Vincente. Hier vervolg je je tocht door de Cueva del Indio per boot. Stap in een motorbootje en laat je meevoeren over de ondergrondse rivier de San Vicente door de donkere grotten van Cueva del Indio. Op sommige plekken rijkt de grot tot een hoogte van wel negentig meter.

Cueva San Miguel

De Cueva del Indio is een populaire attractie. Veel toeristen bezoeken het grottenstelsel tijdens hun vakantie in Cuba. Wil je de grootste toeristenstroom vermijden, bezoek de Cueva del Indio dan aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag.

Een andere veelbezochte grot in de Viñales vallei is de Cueva San Miguel. De ingang van dit grottenstelsel doet tegelijkertijd dienst als een bar. Ten slotte mag ook een tocht door de Gran Gaverne de San Tomas niet ontbreken tijdens een rondreis door Cuba. Dit 46 kilometer lange grottenstelsel telt acht verdiepingen. Daarmee is dit het grootste grottenstelsel van Cuba én het op één na grootste van het Amerikaanse continent.

Reizen Cueva del Indio

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors