Castillo de San Pedro de la Roca

Castillo de San Pedro de la Roca

door Carl Schmidt

Grote stenen muren, authentieke kanonnen en een adembenemend uitzicht. Castillo de San Pedro de la Roca is een groot fort vlakbij Santiago de Cuba en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Het fort is in de zeventiende eeuw ontworpen door Giovanni Battista Antonelli, die in opdracht van de gouverneur van de stad een verdedigingsbouwwerk heeft gemaakt tegen piratenaanvallen. Tegenwoordig dient het als museum en bewonderen toeristen verschillende terrassen, drie bolwerken en een citadel.

ZELF NAAR Cuba?

Bekijk alle 43 reizen naar Cuba

Een eeuw lang bouwen

Alleen al het besef dat je op het fort loopt dat nog in goede conditie is, is bijzonder. Dit is niet zo vanzelfsprekend omdat Castillo Del Morro tijdens de bouw meerdere keren is aangevallen.

Hoewel het monument in goede staat is, kun je als bezoeker de kogelgaten en scheuren in de muren nog duidelijk zien. Het bouwwerk is bestormd door Franse zeelieden, twee keer getroffen door een aardbeving waardoor het bijna een eeuw heeft geduurd voordat het helemaal af was.

Terug in de tijd

Een kronkelweg slingert over het schiereiland 'Punta Gorda' richting fort El Castillo Del Morro. Een houten ophaalbrug brengt je naar het fort.

Toen de piraterij eind achttiende eeuw afnam is het voor korte tijd als gevangenis gebruikt. De donkere kerkers zijn indrukwekkend. Wandelend tussen de grote stenen muren van Castillo Del Morro is net alsof je teruggaat in de tijd. Nog steeds is de spanning en strijdlust bijna voelbaar.

Eilandje Cayo Granma

250 treden brengen je van de onderste naar de bovenste verdieping. Het duurt dus wel even voordat je boven bent, maar de inspanning wordt rijkelijk beloond. Daar geniet je van een uitgestrekt uitzicht over Bahiá de Santiago de Cuba. In de baai ligt de toeristische trekpleister Cayo Granma.

Een bezoek aan het nabijgelegen eiland is ook zeker de moeite waard. In een kwartiertje loop je het eiland rond. Voor pittoreske houten huisjes op palen spelen kinderen. De witgekalkte kerk Iglesia de San Rafael is het hoogste punt van het eiland. In het enige restaurant op het eiland eet je heerlijke visgerechten uit de regio, waaronder hun kreeftspecialiteit.

Reizen Cuba

Foto's & video's Castillo de San Pedro de la Roca

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors