Cayo Santa Maria Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria

door Willeke van Doorn

Een spierwit kilometerslang zandstrand, een helderblauwe zee en een handjevol all-inclusive resorts. Cayo Santa Maria heeft alle ingrediënten voor een relaxte zonvakantie in Cuba. Neem een slok van een ijskoud Cubaans biertje, plof neer op Playa Santa Maria en geniet van je vakantie op een tropisch eiland.

Cayo Santa Maria ligt ten noorden van Cuba en behoort tot de eilandengroep Jardines del Rey. Het toerisme kwam hier pas echt op gang rond de millenniumwisseling. In 1999 opende een weg die de archipel verbindt met het Cubaanse vasteland. Vanuit het plaatsje Caibarién rijd je over het water naar Cayo Santa Maria.

ZELF NAAR Cayo Santa Maria?

Bekijk alle 5 reizen naar Cayo Santa Maria

Playa Santa Maria

Cayo Santa Maria is hard op weg om één van Cuba's populairste strandbestemmingen te worden. All-inclusive hotels schieten als paddestoelen uit de grond. Op dit moment telt het eiland meer dan tien hotels die voornamelijk aan de noordkust liggen.

Hier vind je ook Playa Santa Maria: zes kilometer aan wit zandstrand en een helderblauwe zee die zich uitstekend leent om in te snorkelen of te duiken. Playa Santa Maria is een heerlijke plek om tijdens je rondreis door Cuba even te relaxen in de zon.

Jardines del Rey: eilandhoppen in Cuba

Je vakantie op Cayo Santa Maria combineer je gemakkelijk met een bezoek aan een van de andere eilanden van Jardines del Rey. De eilandengroep bestaat in totaal uit acht eilanden ten noorden van Cuba.

Hop van eiland naar eiland tijdens je vakantie in Cuba. De weg die naar Cayo Santa Maria leidt, brengt je ook naar Cayo Guillermo, Cayo Romano en Cayo Coco. Dat laatste eiland heeft daarnaast ook een internationaal vliegveld.

Reizen Cayo Santa Maria

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors