Cayo Santa Maria
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Cayo Santa Maria

door Willeke van Doorn

Een spierwit kilometerslang zandstrand, een helderblauwe zee en een handjevol all-inclusive resorts. Cayo Santa Maria heeft alle ingrediënten voor een relaxte zonvakantie in Cuba. Neem een slok van een ijskoud Cubaans biertje, plof neer op Playa Santa Maria en geniet van je vakantie op een tropisch eiland.

Cayo Santa Maria ligt ten noorden van Cuba en behoort tot de eilandengroep Jardines del Rey. Het toerisme kwam hier pas echt op gang rond de millenniumwisseling. In 1999 opende een weg die de archipel verbindt met het Cubaanse vasteland. Vanuit het plaatsje Caibarién rijd je over het water naar Cayo Santa Maria.

Playa Santa Maria

Cayo Santa Maria is hard op weg om één van Cuba's populairste strandbestemmingen te worden. All-inclusive hotels schieten als paddestoelen uit de grond. Op dit moment telt het eiland meer dan tien hotels die voornamelijk aan de noordkust liggen.

Hier vind je ook Playa Santa Maria: zes kilometer aan wit zandstrand en een helderblauwe zee die zich uitstekend leent om in te snorkelen of te duiken. Playa Santa Maria is een heerlijke plek om tijdens je rondreis door Cuba even te relaxen in de zon.

Jardines del Rey: eilandhoppen in Cuba

Je vakantie op Cayo Santa Maria combineer je gemakkelijk met een bezoek aan een van de andere eilanden van Jardines del Rey. De eilandengroep bestaat in totaal uit acht eilanden ten noorden van Cuba.

Hop van eiland naar eiland tijdens je vakantie in Cuba. De weg die naar Cayo Santa Maria leidt, brengt je ook naar Cayo Guillermo, Cayo Romano en Cayo Coco. Dat laatste eiland heeft daarnaast ook een internationaal vliegveld.

Like deze pagina

Reizen Cayo Santa Maria

Reviews Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria paradijs op aarde (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Aygun Boutkan op 20 november 2017

Na een lange reis met een klein busje vanaf vliegveld Varadero Kom je op deze eilandjes aan. De busreis was al een avontuur op zich! We deelden de bus met 2 locale families. Zij maakten van deze 6 uur een groot feest! Zingend, dansend en de locale lekkernijen proevend kwamen we aan bij onze bestemming. De zee en de stranden zijn ongelofelijk! Het zand is maagdelijk wit en ligt als een tapijt wat doorloopt in de blauwe water. Het water van de oceaan veranderd constant in verschillende blauwkleuren. Het palet van deze kleuren is alsof er een kunstenaar er mee bezig is geweest en steeds weer een andere samenstelling bedenkt.

Pluspunten Cayo Santa Maria

  • schoon
  • vriendelijk
  • strand

Minpunten Cayo Santa Maria

  • ver
  • lange reis
Ultieme tip: Ga vroeg in de ochtend naar het strand om de zonsopkomst te zien! Als je veel geluk hebt zie je misschien ook nog dolfijnen! Maar de rust en de opkomende zon zijn de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors