Veiligheid Nicaragua

Veiligheid Nicaragua

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Nicaragua?

Over het algemeen is Nicaragua een veilig land. Het wordt aangeraden om het noordelijke Triangulo Minero (mijnendriehoek) te vermijden. Ook het gebied in de Noord Atlantische Autonome Regio (R.A.A.N.), tussen de plaatsen Siuna, Rosita en Bonanza kunnen gewapende bendes je overvallen. Het wordt ontraden hier te reizen na zonsondergang.

Op de Corn Islands, ofwel Maïseilanden, wordt geadviseerd om niet alleen op het strand te lopen in verband met overvallen en verkrachtingen. Wegens beperkte aanwezigheid van politie moet je als reiziger extra waakzaam zijn in de departementen Jinotega en Matagalpa.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Bekijk voor vertrek het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Nicaragua?

In hoofdstad Managua zijn een aantal onveilige gebieden. Vooral de wijken rond de busstations zijn voor toeristen niet erg veilig. Hier vinden vaak berovingen plaats. Sowieso is het niet verstandig in je eentje na zonsondergang over straat te lopen.

Ook in de steden Granada en León en bij het strand van San Juan del Sur, komt veel criminaliteit voor. Wees extra alert op markten, bij busterminals en grensovergangen met Costa Rica.

Pas verder op voor mensen die zogenaamd een taxi willen delen. Ze leiden je naar een auto, dat geen taxi is en wanneer je eenmaal in de wagen zit word je bedreigd en beroofd. Maak alleen gebruik van betrouwbare radiotaxi's, die je bijvoorbeeld laat bellen door het hotel of hostel.

Wat zijn de alarmnummers in Nicaragua?

De alarmnummers
van brandweer: 115 (van mobiel: 911)
van politie: 118
van ambulance: 128

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors