Feestdagen & Festivals Nicaragua

Feestdagen & Festivals Nicaragua

Maypole festival

Aan de Caribische kust houden de bewoners van dansen en muziek. In Bluefields zijn ze bijvoorbeeld gek op de dans palo de mayo, die men rond de meiboom danst. Deze Afro-Caribische dans is zeer uitbundig en bedoeld om de regen en vruchtbaarheid te verwelkomen. Mensen dansen in kostuums op reggae en trommelgeluiden.

Santo Domingo

Eén van de patroonheilige festivals vindt plaats in hoofdstad Managua in augustus. Tijdens dit religieuze feest vinden optochten en processies plaats. Tijdens de optocht wordt het houten beeld van de patroonheilige Saint Dominic naar de kerk gedragen. De inwoners van Managua noemen hem liefkozend Minguito. De hele stad staat op z'n kop en overal is het druk. Je ziet bloemen, mensen in gekke kleren en overal zijn hapjes te krijgen.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari 20 San Sebastián Diriamba
Februari International Poetry Festival Granada
Maart Semana Santa overal
April
Mei Maypole Festival Bluefields
Juni
Juli Virgen del Carmen San Juan del Sur
Augustus Santo Domingo Managua
September 15
30
Onafhankelijkheidsdag
San Jéronimo

Masaya
Oktober
November
December

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors