Vervoer Nicaragua

Vervoer Nicaragua

Wat zijn de vervoersmiddelen in Nicaragua?

Het vervoer in centraal Nicaragua en langs de Pacifische kust is goed geregeld. De wegen zijn grotendeels geasfalteerd en zonder kuilen. Aan de Caribische kust en in kleine plaatsjes zijn de wegen van een mindere kwaliteit.

Vliegtuig

In Nicaragua kun je naar veel plekken vliegen vanaf hoofdstad Managua. Per vliegtuig ben je zo in de steden Waspám, Bilwi, Las Minas (Siuna, Bonanza, Rosita), San Carlos, Bluefields en Big Corn Island. Je vliegt ook gemakkelijk naar de Pacifische kust, naar Granada en Montelimar.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Bus

De meeste bussen in Nicaragua zijn, zoals in veel Midden-Amerikaanse landen, afgedankte schoolbussen uit de Verenigde Staten. In Nicaragua zijn ze met vrolijke kleuren beschilderd. Per bankje nemen niet twee mensen plaats zoals in Noord-Amerika, maar drie. Hoe meer mensen in de bus, hoe beter.

Je koopt een kaartje net voordat de bus vertrekt vanaf de busterminal. Expresos of directos zijn iets snellere bussen die alleen in grote steden stoppen. Ordinarios stoppen overal waar de passagiers dat maar willen.

Er zijn ook witte minibusjes die naar een bepaalde bestemming voor een vaste prijs vertrekken wanneer ze vol zitten.

Wil je snel door Nicaragua reizen, neem dan de luxe Tica- of Nica bus. Deze busmaatschappij reist door de landen Costa Rica, Nicaragua en Honduras. Als je wilt reis je binnen drie dagen van San José in Costa Rica tot Tegucigalpa in Honduras.

Boot

Veel bestemmingen in Nicaragua zijn alleen per boot te bereiken. Zo kun je alleen over het water naar de Corn Islands, Isla Ometepe en de Solentiname Islands. En elke dag varen er boten tussen Bluefields aan de Caribische kust naar Rama in het binnenland.

Vanaf San Carlos kun je via de Lago de Nicaragua de grens oversteken naar Costa Rica. In Waspám huur je een privéboot of panga waarmee je over de Río Coco richting Honduras vaart.

Taxi's

Taxi's in steden hebben geen meter. Vooral in Managua proberen taxichauffeurs je af te zetten en je teveel te laten betalen. Onderhandel gewoon tot je een goede prijs hebt. Verder zijn veel taxi's colectivos. Dit betekent dat je de auto deelt met andere mensen.

Huurauto

Rijden in een gehuurde auto is een goede optie in centraal Nicaragua en aan de Pacifische kust. Je bepaalt zelf wanneer je waar heen gaat en de wegen zijn goed. Aan de Caribische kust kun je beter gebruik maken van het openbaar vervoer, want wegen zijn hier heel slecht.

Het is niet heel duur om in Nicaragua een auto te huren. Bij de meeste verhuurbedrijven moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, een creditcard en je moet minstens 25 jaar oud zijn.

Kijk uit met rijden in het donker, met name in de grote steden. Politieagenten willen toeristen nog wel eens aanhouden, puur omdat ze geld van je willen.

Bij een verkeersongeval mag je de auto niet verplaatsen. Doe je dat wel, dan ben je automatisch schuldig. Neem tijdens het rijden geen onbekenden mee en wees voorzichtig na zonsondergang, want straatverlichting is niet overal aanwezig in Nicaragua.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors