Pearl Keys Pearl Keys

Pearl Keys

door Willeke van Doorn

Palmbomen, witte zandstranden en kristalhelder water. De Pearl Keys hebben alles waar je aan denkt bij paradijselijke Caraïbische eilanden. Ga vanuit Pearl Lagoon een dagje eilandhoppen in Pearl Keys en ontdek deze onbewoonde eilandengroep tijdens je rondreis in Nicaragua.

Pearl Keys is een eilandengroep in de Caraïbische zee, ten oosten van Nicaragua, die bestaat uit twaalf tropische eilanden. Ooit waren het er achttien, maar door de stijging van de zeespiegel zijn een aantal eilanden in zee verdwenen. Zon, zee, strand en hier en daar een groene zeeschildpad, dit is Pearl Keys!

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Pearl Lagoon

De eilanden van Pearl Keys liggen op dertig kilometer uit de kust van de plaats Pearl Lagoon. Lange tijd was Pearl Lagoon alleen bereikbaar per boot vanuit het zuidelijker gelegen Bluefields. Sinds 2011 verbindt een weg de kustplaats met Managua, de hoofdstad van Nicaragua.

Pearl Lagoon is een echte Caraïbische badplaats. Reggae muziek vult de restaurants en bars in de stad, locals slaan aan de kust hun vishengels uit en boten vertrekken vanuit Pearl Lagoon richting de onbewoonde eilandengroep in de Caraïbische zee.

Eilandhoppen in Pearl Keys

Het water rondom Pearl Lagoon is donkerder en lang niet zo helder als het turquoise water dat de eilanden van Pearl Keys omringt. De kleur van het water verandert naarmate je dichter bij de eilanden komt. Tijdens de boottocht van een uur zie je dolfijnen uit het water omhoog springen. Groene zeeschildpadden zwemmen voorbij.

Sommige eilanden liggen zo dicht bij elkaar, dat je van het ene witte zandstrand naar het andere zwemt. Samen met je lokale gids vis je in het kristalheldere water rondom de eilanden om daarna van je zelf gevangen vis een heerlijke lunch te bereiden.

De eilanden zijn onbewoond, maar een aantal Pearl Keys zijn in de afgelopen tien tot vijftien jaar opgekocht door buitenlandse investeerders. Onder luid protest van de lokale bevolking. Zij gebruiken de eilanden om te vissen en voor het toerisme. Daarnaast bedreigt bebouwing op de eilanden de natuurlijke leefomgeving van bedreigde schildpaddensoorten.

Een aantal van van de internationale investeerders, die van hun eiland in de Pearl Keys een paradijselijk privé resort wilden maken, zijn inmiddels weer vertrokken. Op Wild Cane Key zie je de overblijfselen van wat ooit het luxe resort was van de vorige eigenaar, een Nieuw-Zeelandse miljonair. Op Grape Key siert een verlaten hotel de met palmbomen overgoten kustlijn.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors