Juigalpa Juigalpa

Juigalpa

door Willeke van Doorn

Struin langs de pre-columbiaanse collectie in het Museo Arqueológico Gregorio Aguilar Barea, geniet van het uitzicht over het berglandschap vanuit Parque Palo Solo, bezoek Zoológico Thomas Bell en woon een rodeo bij in Plaza Taurina Chontales. Welkom in Juigalpa!

Hoog tussen de bergen van Ammerisque loop je het wilde westen van Nicaragua binnen in Juigalpa. Een groot deel van de 71.000 inwoners van Juigalpa werkt in de vee industrie. Juigalpa ligt in het hart van Nicaragua en is de hoofdstad van het departement Chontales. Daarnaast is het de zusterstad van Leiden dat zo'n 11.000 kilometer verderop ligt.

ZELF NAAR Juigalpa?

Bekijk alle 1 reizen naar Juigalpa

Juigalpa: de bezienswaardigheden

Begin je bezoek aan Juigalpa tijdens je rondreis in Nicaragua in het Museo Arqueológico Gregorio Aguilar Barea, de voornaamste bezienswaardigheid in de stad die nog altijd wat aandoet als een uit de kluiten gewassen boerendorp.

In dit museum in het centrum van Juigalpa vind je een grote collectie van pre-columbiaanse potten, kunstwerken en standbeelden. Na je bezoek aan het archeologische museum van Juigalpa loop je naar het centrale park een paar blokken verderop. Kleurrijke ramen van glas in lood versieren de Catedral de Juigalpa op het plein.

Voor de mooiste uitzichten over de stad en de omringende bergen en heuvels moet je in een ander park zijn. Loop naar het noordelijkste puntje van Juigalpa waar je vanuit Parque Palo Solo uitkijkt over het omringende berggebied Ammerisque.

Zoológico Thomas Bell

In het oosten van Juigalpa ligt één van de twee dierentuinen die Nicaragua rijk is. In Zoológico Thomas Bell, een populaire attractie onder de locals, zie je tijdens je vakantie in Nicaragua tientallen bedreigde diersoorten uit de regio.

Daarnaast kun je in het Plaza Taurina Chontales in Juigalpa een rodeo bijwonen. Wanneer je op een zondagavond tussen de locals met een biertje in je hand naar de stieren in de ring kijkt, weet je het zeker: dit is het wilde westen van Nicaragua.

Reizen Juigalpa

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors