San Jacinto San Jacinto

San Jacinto

door Willeke van Doorn

Verstopt tussen actieve vulkanen en borrelende modderpoelen vind je San Jacinto: een dorp gelegen midden in de Ring of Fire. En dus schieten vulkanen aan alle kanten de lucht in. Beklim Volcán Telica, loop langs de rand van een diepe krater en slenter langs gloeiend hete modderbaden in Hervideros de San Jacinto.

San Jacinto zelf is klein, maar haar omgeving is groots. Grijze rookwolken omringen de kraters van de nabijgelegen vulkanen. Diezelfde vulkanen verwarmen de grond rondom San Jacinto en laten de aarde koken. En dat alles op maar twintig kilometer van León. Welkom in San Jacinto!

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 8 reizen naar Nicaragua

Volcán Telica

Verschillende vulkanen, die stuk voor stuk te beklimmen zijn, omringen San Jacinto. Dat maakt het dorp een niet te missen stop als het beklimmen van een vulkaan op je to-do lijstje staat tijdens je vakantie in Nicaragua. San Jacinto ligt aan de voet van Volcán Santa Clara. In drie tot vijf uur klim je naar de top van deze vulkaan die net boven de 800 meter uitkomt. Hetzelfde geldt voor Volcán Rota.

De vulkanen Rota en Santa Clara kunnen qua hoogte echter niet tippen aan Volcán Telica. Het hoogste punt van Volcán Telica gaat voorbij de magische grens van duizend meter. Volcán Telica is daarnaast nog altijd actief. Regelmatig stijgen grote grijze rookwolken omhoog uit de krater.

Na een tocht van zes tot acht uur sta je bovenop de 1061 meter hoge top van Volcán Telica. Wie wil, kan helemaal tot aan de rand van de krater lopen. Je kijkt daar naar beneden de 120 meter diepe krater in waar je het roodoranje magma ziet borrelen.

Hervideros de San Jacinto

Dat vulkanen San Jacinto aan alle kanten omringen, uit zich in de achtertuin van het dorpje. Hier ligt Hervideros de San Jacinto, ook wel de San Jacinto Hot Springs genoemd. Dankzij de nabijgelegen vulkanen loop je hier langs bloedhete, borrelende modderpoelen tijdens je rondreis door Nicaragua.

Bij aankomst in Hervideros de San Jacinto, dat net achter het gelijknamige dorp ligt, bieden kinderen uit het dorp je een tour langs de stomende modderpoelen aan. De locals kennen het gebied door en door en leiden je langs de donkerbruine, spetterende modderbaden zonder dat je voet zet in de gloeiend hete modder.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors