Paspoort en visum Nicaragua

Paspoort en visum Nicaragua

Reis je binnenkort naar Nicaragua, of via Nicaragua naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Nicaragua.

Heb ik een visum nodig voor Nicaragua?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Nicaragua verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Om toegang te krijgen tot Nicaragua moet je bij aankomst in het land wel een toeristenkaart aanschaffen. Deze kost 10 Amerikaanse dollar.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Wil je langer dan drie maanden in Nicaragua verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van Nicaragua. Beide zijn gevestigd in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Nicaragua, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Nicaragua vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Nicaragua

Bij aankomst in Nicaragua moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors