Padre Ramos Natural Reserve Reserva Natural Estero Padre Ramos

Padre Ramos Natural Reserve

door Willeke van Doorn

Stap in een kajak en peddel tussen de mangrovebossen in de rivierdelta van het Reserva Natural Padre Ramos. Ga op zoek naar zeeschildpadden die over de eilanden van de rivierdelta kruipen in dit stukje ongerepte natuur in Nicaragua.

In het noordwesten van Nicaragua ligt het Reserva Natural Padre Ramos: een rivierdelta die door het grootste mangrovewoud van Midden-Amerika loopt. Je ontdekt het omvangrijke beschermde natuurgebied het beste per kayak. Peddel naar Isleta Champerico en Isla La Tigre waar zeeschildpadden hun eitjes leggen.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Kajakken door Reserva Natural Padre Ramos

Stap in Padre Ramos, het grootste dorpje in het natuurreservaat, in een gele kajak en start je avontuur in het Reserva Natural Padre Ramos. Op een rustig tempo peddel je over het kalme rivierwater dat door de groene mangrovebossen stroomt.

Het Reserva Natural Padre Ramos is een van de meest ongerepte natuurgebieden die je bezoekt tijdens je rondreis door Nicaragua. Het beschermde natuurreservaat omvat een gebied van negenduizend hectare.

Terwijl je kajakt door de rivierdelta zie je in de verte de Volcán Cosigüina liggen die boven de groene mangrove uittorent. Om je heen spot je verschillende vogels, krokodillen en zeeschildpadden.

Tussen juli en december leggen de schildpadden hun eitjes op de eilanden van Reserva Natural Padre Ramos. Kayak naar Isleta Champerico of Isla La Tigre om de schildpadden over het zand te zien kruipen.

Jiquilillo

In Reserva Natural Padre Ramos liggen enkele kleine dorpjes, waaronder Padre Ramos. Net ten zuiden van het natuurreservaat ligt het vissersdorpje Jiquilillo dat je ook als uitvalsbasis kan gebruiken voor een excursie naar de rivierdelta tijdens je vakantie in Nicaragua.

Verscholen achter een rij palmbomen op het strand liggen in Jiquilillo verschillende vakantieverblijven en hostels. Vaak bieden zij ook dagtripjes en boottochten aan naar het Reserva Natural Padre Ramos.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors