Beste reistijd Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua

Wat is de beste reistijd voor Nicaragua?

Wat de beste reistijd voor Nicaragua is, ligt een beetje aan wat je wilt doen. In de natte periode van mei tot oktober is de natuur op haar mooist. Wanneer je in deze tijd nationale parken bezoekt, zie je felgekleurde bloemen, groene bomen en veel dieren. Een nadeel van het regenseizoen is dat sommige wegen onbegaanbaar worden door overstromingen. Reizen is dus wel een stuk lastiger in deze periode.

Tijdens het droge seizoen zijn er weinig insecten, maar de temperatuur loopt wel snel op. Zeker in de kustgebieden en in hoofdstad Managua is het heel heet. In de bergen is het een stuk koeler en het droge seizoen is de beste tijd voor het maken van hikes of trektochten.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Wil je schildpadden vanuit de zee het land op zien kruipen? Dan moet je in de maanden september en oktober naar de Pacifische kust. Tijdens deze maanden leggen veel zeeschildpadden hun eitjes op het strand. Wil je lekker op het strand liggen en zonnen, dan moet je gaan in de maanden december en januari. Tijdens deze maanden hebben Nicaraguanen zelf ook vakantie, dus het is overal wel druk.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors