Laguna de Apoyo Laguna de Apoyo

Laguna de Apoyo

door Willeke van Doorn

Neem een duik in het warme water van Laguna de Apoyo: een gigantisch meer in de krater van de slapende Volcán Apoyo. Vanaf Mirador de Catarina en Diriá geniet je van spectaculaire uitzichten over het helderblauwe water en de groene jungle in Reserva Natural Laguna de Apoyo.

Naar schatting 23.000 jaar geleden zorgde een uitbarsting van de Volcán Apoyo voor het ontstaan van het kratermeer Laguna de Apoyo. Warm en schoon water vult de krater die tot wel tweehonderd meter diep is. Laguna de Apoyo ligt in het westen van Nicaragua tussen de steden Masaya en Granada in.

ZELF NAAR Laguna de Apoyo?

Bekijk alle 1 reizen naar Laguna de Apoyo

Mirador de Catarina

Aan de rand van de krater van Volcán Apoyo liggen verschillende dorpjes waar vandaan je een waanzinnig uitzicht hebt over het diepblauwe meer. Vanaf Mirador de Catarina kijk je niet alleen uit over het grote kratermeer, maar zie je ook Lago de Nicaragua en Isla de Ometepe liggen.

Mirador de Catarina is een uitkijkpunt in het dorp Catarina dat aan de rand van de krater ligt. In het plaatsje zelf is niet veel te doen. Het uitkijkpunt is de belangrijkste trekpleister. Veel toeristen die op rondreis zijn door Nicaragua stoppen even in Catarina om van het spectaculaire uitzicht te genieten.

Diriá

Iets ten zuiden van Catarina ligt het dorp Diriá. Ook hier vind je een uitkijkpunt over Laguna de Apoyo. Bij Mirador el Boquete is het vaak net wat rustiger dan bij Mirador de Catarina. Voor je ligt het eeuwenoude kratermeer dat omringd wordt door dichtbegroeide groene bossen.

Hoewel het uitzicht vanaf Mirador el Boquete en Mirador de Catarina onvergetelijk is, is het zeker ook de moeite waard om langs de steile kraterrand af te dalen naar het meer. Vanaf zowel Catarina als Diriá loop je in ongeveer een half uur door de groene jungle naar Laguna de Apoyo.

Reserva Natural Laguna de Apoyo

Voor je strekt het omvangrijke Laguna de Apoyo zich uit. Neem een duik en zwem in het heldere water dat verrassend warm is of stap in een kajak en peddel over glinsterende blauwe water tijdens je vakantie in Nicaragua.

Sinds 1991 is het kratermeer een van de beschermde natuurgebieden in Nicaragua. Veel excursies vanuit de omringende steden Masaya en Granada maken een korte tussenstop bij een van de uitkijkpunten in Reserva Natural Laguna de Apoyo.

Verschillende vakantieverblijven en restaurants liggen rondom het meer zelf en bieden overnachtingen aan voor reizigers die langer willen blijven om het meer en de omgeving van Reserva Natural Laguna de Apoyo te verkennen.

Reizen Laguna de Apoyo

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors