Somoto Somoto

Somoto

door Willeke van Doorn

Zwem, drijf of peddel door het diepgroene water van de Río Coco die door de Cañon de Somoto slingert. Tijdens een tour door de Somoto Canyon zwem je tussen de smalle kloof en duik je van twintig meter hoge rotsblokken het diepe rivierwater in.

Miljoenen jaren geleden vormde zich in het noorden van Nicaragua een kilometerslange, meer dan honderd meter diepe kloof. Lange tijd was de Cañon de Somoto een goed bewaard geheim van de locals, totdat twee onderzoekers uit Tsjechië Somoto in 2004 'ontdekten'. Somoto veranderde van een rustig dorpje in een onmisbare stop tijdens een rondreis door Nicaragua.

ZELF NAAR Somoto?

Bekijk alle 1 reizen naar Somoto

Cañon de Somoto

In de drie kilometer lange Cañon de Somoto komen de rivieren Tapacalí en Comali samen tot de Río Coco. Deze rivier loopt door de kloof bij Somoto en mondt uiteindelijk uit in de Caraïbische Zee. De Cañon de Somoto valt op haar diepste punt 160 meter steil naar beneden.

Nadat de Tsjechische onderzoekers de Cañon de Somoto aan het begin van deze eeuw ontdekten, won het natuurfenomeen bekendheid bij het grote publiek. In 2006 riep de regering van Nicaragua de Cañon de Somoto uit tot een nationaal monument. Nieuwe touroperators openden en begeleiden sindsdien tochten door de kloof.

Somoto Canyon tours

De populairste Somoto Canyon tour is een vier uur durende tocht waarbij je al zwemmend en drijvend door het groene rivierwater door de kloof trekt. Voor wie het aandurft, is er de mogelijkheid om van de rotswanden naar beneden de rivier in te springen. Van sprongen van twee tot twintig meter. Voor de echte waaghalzen!

Ben je op zoek naar nog meer uitdaging? Kies dan voor de langere, zes uur durende tour. Bij deze Somoto Canyon tour leg je een stuk van dertien kilometer af en zwem je naar grotten in de Cañon de Somoto. De laatste optie is een rustigere tour waarbij je in een boot door de smalle kloof vaart.

Onder andere Somoto Canyon Tours en Namancambre Tours organiseren deze tochten door de Cañon de Somoto. Om de Somoto Canyon vanuit een ander perspectief te zien, hike je naar de top van de kloof waarvandaan je uitkijkt over de zigzaggende Río Coco en het berglandschap dat Somoto omringt.

Reizen Somoto

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors