San Jorge San Jorge

San Jorge

door Willeke van Doorn

Vanaf het strand van San Jorge kijk je tot ver uit over het glinsterende water van het gigantische Lago de Nicaragua. Twee hoge vulkanen schieten omhoog uit het water: Maderas en Concepción. Samen vormen zij Isla de Ometepe. In de haven van San Jorge stap je op een veerboot richting het eiland.

San Jorge is een klein havenstadje in de provincie Rivas. De gelijknamige hoofdstad van de regio ligt op vijftien minuten rijden van San Jorge. Haar stranden met uitzicht op de vulkanen van Isla de Ometepe trekken dagelijks grote groepen toeristen die op rondreis zijn door Nicaragua.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 8 reizen naar Nicaragua

Lago de Nicaragua

De ferry van San Jorge naar Isla de Ometepe vaart over het immense Lago de Nicaragua. De havenstad ligt aan de westkant van dit zoetwatermeer. Veel reizigers pakken vanuit de grotere stad Rivas de taxi of bus naar San Jorge om van daaruit verder te reizen naar Isla de Ometepe.

Terwijl je in de haven van San Jorge wacht op een ferry, krijg je alvast een voorproefje op het natuurschoon dat je op je excursie naar het eiland te wachten staat. Vanaf het zandstrand van San Jorge loop je het Lago de Nicaragua in. Je zwemt in het zoetwatermeer waarvandaan je een waanzinnig uitzicht hebt over de twee vulkaanpieken op Isla de Ometepe.

Isla de Ometepe

Een boottocht van ongeveer een uur brengt je vanuit San Jorge naar Isla de Ometepe: een van de hoogtepunten van je vakantie in Nicaragua. Isla de Ometepe meet 31 bij 10 kilometer en is daarmee het grootste eiland in een zoetwatermeer ter wereld.

De vulkanen Maderas en Concepción geven het eiland haar naam. Isla de Ometepe betekent 'twee bergen'. Beklim een van de vulkanen en kijk vanaf de top uit over het eiland en het omringende Lago de Nicaragua.

Naast actieve vulkanen heeft Isla de Ometepe nog meer te bieden. Rondom de vulkaan Maderas zie je petrogliefen: rotsafbeeldingen die duizenden jaren oud zijn. En vergeet ook de waterval van San Ramón en het natuurlijke zwembad Ojo del Agua niet op te zoeken voor je weer op de ferry terug naar San Jorge stapt.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors