Klimaat Nicaragua

Klimaat Nicaragua

Wat voor klimaat kun je verwachten in Nicaragua?

In Nicaragua heerst een tropisch klimaat. Het weer in Nicaragua is gedurende het hele jaar aangenaam warm, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Langs de Pacifische kust en in hoofdstad Managua is het altijd heet. De Caribische kust is veel vochtiger en hier valt ook veel meer regen dan aan de andere kust. Ook in het oosten van Nicaragua is het vochtiger en valt er het hele jaar door regen. Dit gebied bestaat voornamelijk uit jungle.

In het centrale hoogland is het een stuk koeler, vanwege de hoogte. In de wintermaanden kan het 's avonds zelfs heel koud worden.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Welke seizoenen zijn er in Nicaragua?

In Nicaragua zijn er geen seizoenen zoals wij ze in Nederland kennen. In Nicaragua is er een regen- en een droog seizoen. Het regenseizoen valt in de maanden mei tot november. Tijdens deze maanden regent het veel en hard, maar de buien zijn meestal van korte duur. Van januari tot maart is de droge periode in Nicaragua.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Nicaragua?

Nicaragua wordt regelmatig geteisterd door orkanen en aardbevingen. Van juni tot september is het orkaanseizoen in heel Midden-Amerika. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van eventuele weersveranderingen en dat je weet wat je moet doen in geval van een aardbeving. Daarnaast zijn er veel actieve vulkanen in Nicaragua. Deze worden goed in de gaten gehouden en vormen dus geen groot risico.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors