Religie & Tradities Nicaragua

Religie & Tradities Nicaragua

Wat zijn de belangrijkste religies in Nicaragua?

Ongeveer 95 procent van de Nicaraguanen is rooms-katholiek en gaat naar de kerk. Een klein deel is protestants.

Wat zijn belangrijke tradities in Nicaragua?

Eén van de belangrijkste kunstvormen in Nicaragua is poëzie. Iedereen in Nicaragua is gek op de nationale held en poëet Rubén Darío. In León bezoek je het museum dat zich bevind in het huis waar hij vroeger gewoond heeft. De poëzie van Darío heeft menig Midden-Amerikaans poëet geïnspireerd.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Op de Solentiname eilanden in Lago de Nicaragua, wordt veel geschilderd. De schilderijen bestaan uit kleurrijke, primitieve figuren. Op de eilandengroep is een geheel eigen kunststijl ontstaan.

Ook muziek is belangrijk voor de Nicaraguanen. Dit komt terug in de verschillende festivals die elk jaar in het hele land worden gevierd . Bijna elke stad en elk dorp heeft zijn eigen patroonheilige en ook zijn eigen feest ter ere van deze patroonheilige.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Een aantal jaren geleden werd Nicaragua verscheurd door een burgeroorlog. Tot 1990 was Nicarauga in de ban van de guerrillaoorlog tussen de Somoza-dictatuur en de Sandinisten. Sporen van deze Sandinistische revolutie zijn nog steeds te vinden in de vorm van muurschilderingen en musea. De inwoners van Nicaragua zijn de verschrikkingen van de oorlog nog niet vergeten. Wees voorzichtig met het geven van je mening over de situatie, aangezien het bij sommige Nicaraguanen nog gevoelig ligt.

In Nicaragua, en eigenlijk in veel Midden-Amerikaanse landen, houden ze ervan om al het eten te frituren. Op elke hoek van de straat vind je pollerías, waar alle delen van de kip gefrituurd te koop zijn. Het is goedkoop, maar niet iedereen vindt het even lekker.

Nicaraguanen groeten elkaar meestal met een handdruk. Is degene die je groet familie of een goede vriend? Dan geven ze elkaar één kus op de wang.

Verder hechten Nicaraguanen veel waarden aan verzorging en uiterlijk. Zorg ervoor dat je netjes gekleed bent en fris ruikt als je op bezoek gaat bij een Nicaraguaan. Ongeschoren backpackers worden nog wel eens toe- of uitgelachen.

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors