Accommodaties Nicaragua

Accommodaties Nicaragua

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Nicaragua zijn niet altijd goede accommodaties voor handen. Op toeristische plekken en grote steden zijn wel hotels te vinden, maar op afgelegen plekken vind je soms alleen finca's en hospedajes. Maar dit kan juist heel avontuurlijk zijn.

Hotel

In grote steden vind je de luxe hotels, maar ook in toeristische standplaatsen als San Juan del Sur staan beach-resorts waar de prijzen hoog liggen. Vooral tijdens het hoogseizoen in december tot april is het duur.

Hostel

Veel hostels, of hospedajes, zijn kleine accommodaties gerund door familie. Soms zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Camping

Nicaragua is geen kampeerland en je zult weinig officiële kampeerplekken vinden. Vaak mag je je tentje wel ergens op het strand of aan een rivieroever neerzetten.

Wat is een typische accommodatie in Nicaragua?

Slaap ook eens op een finca, oftewel een oude plantage. Op Isla Ometepe staat bijvoorbeeld Finca Magdalena op een heuvel. De tuin staat vol kleurige bloemen en je hebt er een prachtig uitzicht over het meer. Op sommige finca's worden nog steeds producten dingen verbouwd, meestal krijg je dan een gratis rondleiding over het land.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors