Rondreis Oost-Cuba

Rondreis Oost-Cuba

door Yldau Otter

Verlaat het heden en stap terug in de tijd. Ontdek de geschiedenis van Fidel Castro en Che Guevara met een rondreis door Oost-Cuba!

Deze rondreis begint in Holguín en neemt je zo’n 1.400 kilometer mee door het oosten van Cuba. In deze reis geniet je van de typische authentieke Cubaanse sferen, bezoek je paradijselijke stranden en leer je meer over de revolutie en Castro. Ervaar een kleurrijke mix van natuur en cultuur tijdens een rondreis door Oost-Cuba. 

ZELF NAAR Cuba?

Bekijk alle 42 reizen naar Cuba

Bezienswaardigheden in Oost-Cuba

Een rondreis door Oost-Cuba begint in Holguín. Nadat je je huurauto hebt opgehaald, rijd je naar Camagüey. Onderweg kom je langs suikerrietplantages, veehouderijen en uitgestrekte weides. 

Camagüey is een van de oudste steden van Cuba en is goed terug te zien in het historische centrum. Wandel door het doolhof aan straten, dat was aangelegd om invallen van piraten zo moeilijk mogelijk te maken. Een makkelijke manier om je door de stad te laten vervoeren is met een bici-taxi, deze fietstaxi is hét vervoermiddel van de stad. 

Vanuit Camagüey reis je in zo’n twee uur naar Morón. Bezoek een van de nabijgelegen badplaatsen Cayo Guillermo en Caya Coco en geniet hier van de parelwitte stranden en de helderblauwe zee. Breng ook een bezoekje aan het natuurgebied La Loma de Cunague.

Rijd terug richting het oosten, naar de stad Bayamo. Bayamo is de hoofdstad van de provincie Granma en de geboorteplaats van Carlos Manue Cespedes, de eerste president van de republiek Cuba. Neem een ritje in een paardenkoets, het meest gebruikte vervoersmiddel in Bayamo, en proef de sfeer van deze historische stad. 

Reis verder naar Santiago de Cuba. In deze belangrijke stad van Cuba begon niet alleen de opstand tegen de Spanjaarden, maar startte Fidel Castro ook de revolutie. Nergens anders in Cuba vind je zo’n grote smeltkroes van culturen en spreekt de rijke geschiedenis zo enorm tot de verbeelding. Wandel door de levendige straatjes en geniet van de live optredens. En breng een bezoek aan het Museo de la Lucha Clandestina, waar je alles leert over de opstand en de revolutie. 

Vanuit Santiago de Cuba reis je naar Baracoa. Onderweg kom je door de enige woestijn van Cuba. Zodra je aankomt in Baracoa bevind je je in een uniek stukje Cuba. Deze meest oostelijke stad van Cuba is omgeven door bananenbomen en regenwoud en ligt direct aan de Caribische zee. Wandel door de palmboomplantages, beklim de tafelberg El Yungue, neem een verfrissende duik in de zee en dans mee op de swingende muziek. 

Vervolg je reis naar Piñares de Mayarí. Deze groene, tropische omgeving is ideaal om in te wandelen en te zwemmen. Vanuit Mayarí kan je ook een dagtripje maken naar het schiereiland Cayo Saetía, waar je geniet van paradijselijke stranden. Voor je terugrit naar Holguín, waar je je huurauto inlevert en weer terugvliegt naar Nederland. 

Beste reistijd Oost-Cuba

Dankzij het gunstige weer in Cuba kan je dit land het hele jaar door bezoeken. Wel kent Cuba een regenseizoen en een droge periode. Het regenseizoen op Cuba is van mei tot en met oktober. Als we kijken naar het weer op Cuba is het ook belangrijk om rekening te houden met het orkaanseizoen van juli tot en met november. In deze maanden is er eens kans op een tropische storm of een orkaan. In de maanden november tot en met april is het droge seizoen. Dit is ook de beste reistijd voor een rondreis door oost Cuba. 

Trek voor deze rondreis door Oost-Cuba twee weken uit. In deze weken heb je voldoende tijd om het oosten van Cuba te ontdekken. 

Routebeschrijving

De rondreis door oost Cuba begint in Holguín. Vanuit Holguín reis je in vier uur naar Camagüey. Via de Carr. Central de Cuba rijd je naar Morón. Vanuit Morón rijd je in oostelijke richting via Circuitto Nte naar Bayamo. Vervolg je weg over de A1 naar Santiago de Cuba. Vanuit deze stad rijd je over de ‘farola’, de beroemde weg die in de jaren ’60 is aangelegd om Baracao met de rest van Cuba te verbinden, naar Baracoa. Vervolgens brengt een korte rit je vanuit Baracoa naar Piñares de Mayarí. 

Je kan ervoor kiezen om deze route af te leggen per huurauto of met het openbaar vervoer. Over het algemeen zijn de busverbindingen in Cuba prima te doen. Houd er wel rekening mee dat er maar enkele bussen per dag rijden. Het reizen met het openbaar vervoer vereist dus wel wat flexibiliteit. Liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer? Kies dan voor een huurauto. Bij het huren van een auto moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo is het belangrijk om te weten dat je deze ver van tevoren moet reserveren en GPS-navigatie in Cuba verboden is. 

Hebben we geïnspireerd om een rondreis door Cuba te maken? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen.

Reizen Cuba

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors