MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Puerto Viejo de Talamanca

7,8
8,5 Algemene ervaring
7,3 Beziens­waardigheden
7,3 Locals
7,3 Restaurants
7,0 Veiligheid
9,3 Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 4

Paradise (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Ruben Soewarto op 20 november 2019

Puerto viejo is een heerlijke relaxte vakantiebestemming om een paar dagen te verblijven. Met prachtige natuur, wildlife en stranden. Ons bezoek in Maart was niet heel erg druk met toeristen waardoor je goed de vibe van Costa Rica ervaart (Pura Vida). Punta Uva is naar mijn mening het mooiste strand en zeker een bezoek waard.
Tip: zorg voor een goede anti insecten spray en/of klamboe, heel veel insecten!

7,3
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Puerto Viejo de Talamanca

  • prachtige stranden
  • natuur
  • wildlife

Minpunten Puerto Viejo de Talamanca

  • neem voldoende cash geld mee
Ultieme tip: Het is de moeite waard om een aantal nachten te boeken in een jungle lodge. Wakker worden gemaakt door de natuur midden in het regenwoud!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Het paradijs (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Femke van der Bij op 29 november 2017

Puerto Viejo waant je voor een moment in het paradijs. Blauw water, palmbomen en overal zie je bijzondere dieren. Er hangt een gezellige sfeer waarbij iedereen heel relaxt over komt. Voor een ontspannen vakantie ben je hier op de goede plek.

8,7
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Puerto Viejo de Talamanca

  • betaalbaar
  • sfeervol
  • , tropisch

Minpunten Puerto Viejo de Talamanca

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga de natuurparken in, hier zie je behalve bijzondere planten ook veel dieren zoals luiaards.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Relaxation! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Randy van Tienen op 11 mei 2017

Een van de meest relaxte dorpjes aan de prachtige Caribische kust van Costa Rica is Puerto Viejo. Reggae muziek overal waar je loopt, lekker surfen, rijk aan natuur en wildlife, beetje feesten en genieten van het mooie strand en de zee. Een echte must see tijdens je rondreis door dit Midden-Amerikaanse land!

Ultieme tip: Cahuita National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het Caribische paradijs van Costa Rica (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Samara Mey op 25 mei 2016

Paradijselijke stranden en een Caribische, relaxe vibe! Puerto Viejo de Talamanca is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een relaxte strandvakantie.

Puerto (want zo noemen de locals het) is een klein, gezellig dorp waar reggae een grote invloed heeft. Het dorp heeft veel leuke winkeltjes, restaurantjes en beachbars. Sla vooral de strandbar Lazy Mon niet over! Hier geniet je tot laat in de avond van een biertje op het strand, gratis livemuziek en af en toe zelfs een vuurdansers.

Andere highlights zijn het Jaguar Rescue Centre, Manzanillo National Park, Cahuita National Park en de vele surfscholen in de buurt.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Puerto Viejo de Talamanca

  • relaxte sfeer
  • paradijselijke stranden
  • leuke strandbarren

Minpunten Puerto Viejo de Talamanca

  • 's nachts kan het onveilig zijn om alleen over straat te gaan
Ultieme tip: Vertrek vroeg in de ochtend met de bus of fiets naar Punta Uva. Dit strand is een echt paradijs en je kunt er ook nog eens schitterend snorkelen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Oude haven tussen de regenwouden (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Zoë Agasi op 29 april 2016

Puerto Viejo is bekend om zijn feestcultuur en nabijgelegen stranden die een speeltuin voor de beste surfers uit de regio bieden. Het centrum kenmerkt zich door de kleurrijke houten barretjes en hostels. Het stikt er van Amerikaanse gelukzoekers, die daar ooit kwamen en nooit meer zijn weggegaan. Het trekt daarom voornamelijk jonge backpackers die komen om ‘s avonds los te gaan op reggaefeestjes en overdag de beste golven opzoeken.

Toch is er meer dan alleen surfcultuur en ik raad ook zeker aan een bezoek te brengen aan de regenwouden van Costa Rica.

Fietsen naar Manzanillo Nationaal Park

In het centrum kun je voor een kleine prijs van 5-7 dollar een fiets voor de hele dag huren. Fiets richting het zuiden over de ‘hoofdweg’ en ga hier niet meer vanaf om vanzelf bij de entree van het Manzanillo park te komen. Kijk onderweg in het rond want goede kans dat je toekans of brulapen spot. Op de route vinden mangroves hun weg naar de oceaan terwijl de zee zich op de achtergrond laat horen. Je fietst langs de bekende stranden Playa Cocles, Playa Chiquita en Punta Uva tot je op een brug stuit. Dit is het signaal om je fiets te parkeren en je wandelschoenen aan te trekken. Het park is gratis, en dat is niet de standaard in Costa Rica, dus maak er gebruik van! Luister goed en gebruik je ogen (het is geen dierentuin waar de beesten voor je klaar staan) en je zult beloond worden.

Cahuita National Park

Een half uur met het openbaar vervoer en je bent in Cahuita, een kleiner en minder bekend dorpje dan Puerto Viejo. Cahuita laat meer van haar cultuur en fauna zien. Bij een bezoek aan het nabijgelegen park is het een echte aanrader om een gids te nemen. Er valt met ze te onderhandelen over de prijs en ze zijn goedkoper dan in andere parken. Er is een grote biodiversiteit en de gidsen weten waar de beesten zich schuilhouden. Goede kans dat je de Caiman (kleine krokodil), slangen, luiaard, toekan en vele soorten apen te zien krijgt.

6,7
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Restaurants
6 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Puerto Viejo de Talamanca

  • nabijgelegen regenwouden
  • * Goede doorreis route naar Panama of Tortuguero
  • surf events

Minpunten Puerto Viejo de Talamanca

  • Erg toeristisch
  • Parken zijn klein en daarom niet geschikt voor dag tochten
Ultieme tip: Fietsen naar Manzanillo Nationaal Park
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Puerto Viejo de Talamanca

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors