Almirante Almirante

Almirante

door Willeke van Doorn

Palmbomen overschaduwen de witte en gekleurde houten huizen die op palen boven het water zweven in Almirante. Vanuit dit plaatsje in de provincie Bocas del Toro stap je op een watertaxi naar de betoverende eilandengroep met dezelfde naam.

Bijna 13.000 mensen wonen in Almirante, een havenplaats in het westen van Panama. Dagelijks verwelkomen zij grote groepen toeristen die op rondreis zijn door Panama. Voor het overgrote deel van de reizigers is Almirante slechts een korte tussenstop voordat zij de paradijselijke eilanden van Bocas del Toro bezoeken.

ZELF NAAR Almirante?

Bekijk alle 1 reizen naar Almirante

Bocas del Toro

Een boottocht van een half uur brengt je naar Isla Colón in Bocas del Toro. Onderweg zie je dolfijnen uit het water omhoog springen. Net als in Almirante zweven de houten huizen hier boven het azuurblauwe water dat het eiland omringt. De felgekleurde huizen, de reggae die de straten vult en de palmbomen die de stranden sieren geven het eiland haar Caraïbische sfeer mee.

In Bocas del Toro hop je van het ene Caraïbische eiland naar het andere. Op tien minuten varen van Isla Colón ligt Isla Bastimentos. Hier zie je zeeschildpadden in het [Bastimentos Nationaal Marinepark en duik of snorkel je aan de kust tussen koraalrif.

Met de bus naar Almirante

Het havenstadje Almirante is zowel vanuit de stad David als Panama-Stad te bereiken met de bus. Eenmaal aangekomen in Almirante stap je op een watertaxi of ferry richting de eilanden van Bocas del Toro.

Elk half uur vertrekt er wel een bootdienst naar de eilandengroep. Als je wilt, kun je op een van de grotere ferry's ook je (huur)auto meenemen. Al zul je die waarschijnlijk helemaal niet nodig hebben op de paradijselijke eilanden. Daar ben je te druk met zonnen, duiken en snorkelen!

Reizen Almirante

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors