MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Playa del Carmen

8,8
8,9 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
8,5 Restaurants
8,3 Veiligheid
9,4 Stranden
  • Aantal reviews: 18
  • Aantal waarderingen: 10

Playa del Carmen, Mexico (bezocht in juni 2022)

Review geschreven door Jeroen Pol op 27 november 2023

Het is een ontzettend leuke bestemming. Altijd lekker warm, vriendelijke mensen en een mooie badplaats. Daarnaast biedt Mexico enorm veel cultuur, mooie natuur en historie. Playa del Carmen ligt tussen Tulum en Cancun, waardoor beide plaatsen goed zijn te bezoeken wanneer je een auto huurt.

Ook plaatsen als Coba en Valadollid zijn goed te doen, alleen hier ben je met een enkele reis langer bezig. Omennabij 2+ uur.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Playa del Carmen

  • Leuke badplaats
  • goed klimaat
  • vriendelijke locals

Minpunten Playa del Carmen

  • Prijzig
Ultieme tip: Het huren van een auto, waardoor je plaatsen als Valadolid, Tulum, Cancun en Coba kan gaan ontdekken. Bekijk hier de Maya overblijfselen, eilanden als isla mujeres en cenotes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Vakantie RIU Tequila (bezocht in juni 2022)

Review geschreven door Helma Louwrenssen op 25 juni 2022

11 juni zijn wij vertrokken naar Mexico naar RIU Tequila was een prachtige vakantie goed hotel fijne ligging kamers werden elke dag schoongemaakt elke dag nieuwe handdoeken elke dag was er van alles te doen en elke dag was de discotheek open van 23:00 uur tot 00:200 uur verschillende all la carte restaurants waar je kon gaan eten vooraf hoefde je niet te reserveren je kon er gewoon zo naar toe gaan en ook veel plezier gehad bij de White party elke vrijdag is er een party van 19:00 uur tot 23:00 uur de ene week is het White party en de andere week is het neon party we hebben ons eigen goed vermaakt in hotel RIU Tequila we zijn 23 juni weer teruggegaan naar huis had nog wel 2 weken langer willen blijven

Ultieme tip: Als je met de taxi weg gaat van tevoren vragen wat het gaat kosten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echte relex vakantie in Playa del Carmen (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Carla Beijer op 08 december 2019

Mexico mooi land om te zijn. Alles is geweldig. Mooi weer, lieve mensen en vooral de natuur.
In de hotels wordt je echt verwent echt vakantie gevoel. Playa is best groot en voor iedereen wat te doen. Je kan alles met een taxi, bus doen.

Pluspunten Playa del Carmen

  • Mooie natuur

Minpunten Playa del Carmen

  • Veel muggen deet meenemen
Ultieme tip: Als je een vakantie zonder kinderen wilt ga dan naar Hotel Ocean Maya Royal. Super was het daar. Je voelt je echt gast en daardoor een heerlijke relex vakantie gehad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Gastvrij en gezellig (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Tamara Gluvers op 01 december 2019

Een maand in Playa geweest, wat een ontzettend toffe en veelzijdige stad! Heerlijk eten en mooie stranden, gezellige bars en restaurants, ontzettend gastvrije mensen! Playa is een fijne plek, vanuit Playa zijn er vele uitstapjes te maken door Yucatan.

Pluspunten Playa del Carmen

  • gastvrij
  • strand
  • cenotes
  • mayacultuur
Ultieme tip: Grotduiken, bezoek een lokaal asiel, uitstapjes naar Maya ruïnes, Chichen Itza, Cenotes
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Lesley Van meel op 17 november 2019

Ben jij ook iemand die ervan houdt erop uit te gaan. Dan is Playa del Carmen zeker een aanrader, er is zoveel te zien van parelwitte stranden tot cultuur. Huur een auto en je kan overal naartoe. Je hebt zoveel afwisseling en je hoeft je geen moment te vervelen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Huur een auto en ga er zelf op uit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi en ontspannen (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Anne Junggeburt op 17 november 2019

Mooie omgeving om bij te komen, te ontspannen en te genieten van strand en zee. Ongerepte natuur, tropische eilanden en culturele bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken. Bovenal zijn de Locals ontzettend vriendelijk. Wij vonden het fantastisch

Pluspunten Playa del Carmen

  • aardige locals
  • veel te doen
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Playa del Carmen

  • toeristisch
Ultieme tip: Snorkel tour met een boot
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tui riu hotel tequila (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Joeri Beerens op 13 november 2018

Leuke vakantie maar behoorlijk touristisch. Verder heerlijk relaxxed en dicht bij het strand. Eten is goed en de reis is betaalbaar het enige echte nadeel is de lange vlucht. Je bent al snel 12 uur onderweg

Ultieme tip: Coco bongo super gave ervaring
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Play a dal carmen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Amy Bloemers op 11 november 2018

De mooiste plek in playa del Carmen is toch wel zeker het strand!! Daarnaast is tulum ook erg de moeite waard om te bezichtigen. 1 ding waar je op moet letten is de plek waar je geld kan pinnen. Wij hebben gebruik gemaakt van een atm in het centrum en zijn daarbij geprobeerd te skimmen. Gelukkig heeft de bank in Nederland dit kunnen onderscheppen.

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Playa del Carmen

  • gezellig centrum
Ultieme tip: Ziplining xplore
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jubileum (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Harma Kuyer op 10 november 2018

Wij (drie vriendinnen) gingen ons vijfjarig reis jubileum vieren in Playa del Carmen.
Ik was hier 11 jaar geleden geweest met man en verwachte dat er heel veel veranderd was maar tot mijn verbazing nog steeds alles heel herkenbaar.
Fijn.
De leuke restaurantjes waren er nog steeds en we hebben genoten van de gezellige sfeer op de 5th avenue waar altijd iets te beleven is het heerlijke eten en de prettige mensen die je gastvrij verwelkomen. Ons hotel had een heerlijk zwembad voor de nodige relax momenten

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden
Ultieme tip: Boek een privé chauffeur voor een excursie hij laat je de beste plekjes zien onze ervaring hiermee is top
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Mooiste vakantie ooit!! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nadine Rikkerink op 15 november 2017

We verbleven in Hotel Adventure Mexicana. Romantisch, knus hotelletje 10m van de Fifth Avenue, de winkelstraat van Playa del Carmen.
Mooiste plekken:
Cozumel
Cenote Azul
Casa Cenote
De Maya's
Onderwater wereld

Minpunten Playa del Carmen

  • Xcaret
Ultieme tip: Met de jeep naar sian kaan en vanaf daar met een bootje naar de mooiste plek op aarde (zie foto)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Playa del carmen (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nadine Rikkerink op 13 november 2017

Prachtig land! Prachtige mensen! Prachtige natuur! Alles is zo onbeschrijfelijk mooi. Mijn vriend en ik zijn 11 dagen geweest en hebben heel veel gedaan en gezien. De maya's, de cenotes, scooter gehuurd op cozumel en naar het park XCaret geweest ( dat was alleen een hele tegenvaller). Zeker een aanrader en wij komen zeker nog een keer terug.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Jeep huren en dan naar het plekje sian ka'an gaan om dolfijnen en schildpadden te spotten. Vervolgens ga je naar de mooiste plek op aarde. (Zie foto inzending)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Combi tussen rust en feest (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Corka Scheeringa op 19 mei 2017

Quinta avenida is mooi om te belopen en voldoende mooie stranden. Ook qua feest is er voldoende te beleven elke dag. Je kunt makkelijk een boot nemen naar de nabij gelegen eilandjes en Cancun is ook maar op een uurtje rijden. Richting Tulum heb je fijne restaurantjes.

Pluspunten Playa del Carmen

  • betaalbaar
Ultieme tip: Isla mujeres!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Super heerlijk relaxed (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Wendy Berger op 11 mei 2017

Playa del Carmen voor leuk winkelen bij de locals, mooie excursies maken, heerlijk relaxen, lekker eten en drinken, luieren aan het zwembad of op het strand en je een koningin voelen. De mensen zijn zo superlief, vriendelijk en aardig. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld, we zijn er twee jaar achter elkaar geweest en ook buiten de gebaande paden. Maar wat een mooi en heerlijk land is het, we zijn allebei verliefd en we gaan zeer zeker terug!

Ultieme tip: Excursies boeken bij justaperfectday playadelcarmen op facebook, eelco is een hollander die daar de helft van het jaar woont, en zulke leuke uitstapjes maakt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lotte Waanders op 10 mei 2017

Playa del Carmen is erg mooi qua natuur, mooie omgeving en vriendelijke mensen! Blijf wel in de centra's en ga niet alleen buiten deze gebieden! De vakantie parken zijn zeer uitgebreid en toegankelijk voor zowel gezinnen als backpackers en stelletjes.

9,2
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Ga mee met een cruise tocht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Super! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Anouk van Veenendaal op 07 mei 2017

Playa del Carmen is een super leuke vakantie bestemmig. Er zijn genoeg leuke tentjes om wat te drinken in het centrum maar de omgeving vol met natuur is ook schitterend. Ook is het een veilige plek in Mexico en zijn de mensen heel vriendelijk. Samengevat: een aanrader!

8,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Playa del Carmen

  • een gezelige sfeer
  • vriendelijke mensen
  • mooi weer
  • leuke winkels
  • veilig
  • mooi strand
  • veel restaurants
  • mooie omgeving

Minpunten Playa del Carmen

  • drukke stad
Ultieme tip: Maak vooral mooie excursies om de schitterende natuur te bewonderen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste gezelligste land! (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ilse Bos op 16 januari 2017

Wat een ervaring! Natuur, klimaat, uitgaansgelegenheden, gezelligheid alles compleet. Prachtig strand en geen hoogbouw hotels. Fijne sfeer en veel te beleven! Het dorpje is gezellig en het eten is er betaalbaar. Voor ieder wat wils!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Playa del Carmen

  • gezelligheid
  • bars
  • zee

Minpunten Playa del Carmen

  • geen minpunten
Ultieme tip: Sian ka'an (tulum) de mooiste plek op aarde. Beschermd natuurgebied waar je met een groepje na een jeep-tocht de zee op gaat, dolfijnen kan spotten en de mooiste vogels ziet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Leontien De op 15 januari 2017

Een leuke trip vanaf playa del Carmen was de trip naar de Tulum tempel. Aardige man die ons begeleide. Als je de tempel opgeklommen bent zie je alleen maar oerwoud. Het weer is er fantastisch en de mensen zijn vriendelijk. Een grappig tentje vonden wij mr. Frog; grappige barkrukken, grappige entertainment.

Pluspunten Playa del Carmen

  • schoon
  • mooi
  • heerijk
  • ontspannen

Minpunten Playa del Carmen

  • geen minpunten
Ultieme tip: Blijf niet op je resort ga er lekker op uit er is een hoop moois te zien in de buurt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Hotel Sandos Caracol Eco Resort (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lotte Waanders op 09 december 2016

Heerlijk park, ruim opgezet, uiterst gastvrij en vriendelijk personeel, veel activiteiten voor jong en oud, taxi naar centrum is goedkoop en betrouwbaar, centrum is erg mooi met veel winkels en aardige locals, wel veel jeugd die om geld smeken.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Playa del Carmen

  • ruim
  • aardige
  • locals

Minpunten Playa del Carmen

  • druk
Ultieme tip: Betaal niet met dollars, het liefste met peso, dit is goedkoper!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Playa del Carmen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors