Eten: specialiteiten van Baracoa

Eten: specialiteiten van Baracoa

door Veerle Witte

Cuba is niet het land waar je naartoe gaat om lekker te eten. Het land heeft niet echt een hoogstaande eetcultuur en weinig typisch Cubaanse gerechten. Vaak bestaat een maaltijd uit een stuk vlees of vis, zonder kruiden of saus, met rijst en bonen.

Als vegetariër heb je pech in Cuba, want veel andere groentes dan bonen kennen ze niet. Je zult het moeten doen met een eitje of een plak kaas ter vervanging van het vlees. Als voorgerecht krijg je vaak een droge salade geserveerd en als toetje een halve perzik uit blik of een flan.

ZELF NAAR Cuba?

Bekijk alle 51 reizen naar Cuba

Culinair Baracoa

Maar er is één plek in Cuba waar ze heel trots zijn op hun keuken. In het meest oostelijke puntje van Cuba ligt de stad Baracoa, waar je even ontsnapt aan de monotone Cubaanse keuken. Dit is de enige plek in Cuba waar je nog afstammelingen van de inheemse Taíno-indianen terugvindt. Hun invloeden, in combinatie met een overvloed aan kokosnoten in de regio, hebben gezorgd voor de rijke gerechten van Baracoa.

Hier geniet je van plaatselijke specialiteiten, zoals pittige soep met garnalen of vis in kokossaus. Op het stand eet je verse tonijn, roodbaars of zwaardvis, gefrituurd in kokosnootolie en op smaak gemaakt met curry, kruiden en kokos. Ook kreeft is hier in overvloed.

Mierzoete lekkerijen

Als toetje eet je de lokale specialiteit cucurucho. Deze kegelvormige lekkernij, verpakt in palmbladeren, is gevuld met een brouwsel van kokosnoot (hoe kan het ook anders), sinaasappel, ananas, guave en heel veel suiker.

Ander lekkers voor zoetekauwen is de lokaal geproduceerde Peter's Chocolate en de frisdrank Prú: een zoet mengsel van suiker en geheime kruiden. Kortom, als je lekker en apart wil eten, ga je naar Baracoa!

Reizen Cuba

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors