MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Punta Banco

8,3
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
9,0 Stranden
 • Aantal reviews: 1
 • Aantal waarderingen: 1

Groen wonder in Midden-Amerika (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Marnix van Oudheusden op 02 juli 2016

Punta Banco is de remote place to be in Costa Rica.

Rancho Burica.

De Rancho Burica is een stukje Nederland op Costa Ricaanse bodem. Ergens in 1998 nam een groep Nederlanders de stap, hebben hun droom nagejaagd en de Rancho opgezet. Hun idee: een goed bed, lekker eten en epic surf.

De Rancho ligt direct aan het strand. Met een regenwoud in de achtertuin en weg van de stad, de drukte en het lawaai van de bewoonde wereld. Dit betekent dat het water afkomstig is van de waterval om de hoek en dat je ’s nachts beter een zaklamp binnen handbereik kan hebben voor het geval dat de stroom uitvalt. De plek voor Surf, Yoga, chill en hellemaal weg van society.

Horseback Riding.

Als in de vroege morgen de zon al op je schouders brand en de golven op de kust slaan stap ik op ‘’Marlboro’’. Het meest eigenwijze paard volgens Pete die met ons het pure CostaRica laat ervaren, Pura vida dus.

De mist van de oceaan trekt een regenboog tot aan het regenwoud. Marlboro heeft er zin in net als ik. Een zetje in zijn zij en we galopperen voor mijn gevoel in slowmotion over het strand. Vers water uit de waterval gaat maar al te graag naar binnen als we door de jungle naar boven ploeteren door modder en stijle hellingen. Marlboro heeft het zwaar maar kan het aan, dit is zijn thuis. Heel stil sluipend langs de bomen zien we een grijs gedaante langzaam omhoog gaan de luiaard. Traag manoeuvreert hij zich naar boven en kijkt niet om. Hij maakt zich zeker niet druk en geef hem is ongelijk ze noemen dat hier niet voor niets ‘’Tranquilo’’. Na een paar uur ploeteren langs stranden, jungle, watervallen, galopperen we de open vlakte in en voel ik me een echte cowboy. In Nederland zou ik mezelf dit niet snel zien doen maar hier dit is CostaRica op het paard door de jungle dan komt de echte oer mens in je naar boven. Ik geef Marlboro een aai over zijn bol als we uitkijken over de groene jungle tot in de blauwe zee, CostaRica verandert een mens.

Pluspunten Punta Banco

 • Vers fruit
 • afgelegen
 • surf in de achteruin
 • rust
 • horseback riding

Minpunten Punta Banco

 • je kunt niet even heen en weer naar de bewoonde wereld
Ultieme tip: Ga paardrijden, deze ervaring moet je meemaken. Het uitzicht en de ultieme vrijheid is niet te beschrijven!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors