Mexico bezoek je op ‘Dia de los Muertos’

Mexico bezoek je op ‘Dia de los Muertos’

door Emma van Kampen

“Overal zag ik doodskoppen, gekleurde kostuums en oranje en roze bloemen. Een waar spektakel.”

Het is één november, ik ben op doorreis in Mexico en inmiddels in Mexico-stad. Op mijn hotelkamer maak ik me klaar, waarna ik wat churros eet aan de bar. Ik heb nog geen voet over de drempel van het hotel gezet of ik zie een hele stoet de straat in beslag nemen.  

De mensen maken muziek, dragen maskers, gekleurde outfits en overal zie ik doodshoofden. Compleet onwetend over wat hier aan de hand is, tik ik een bezoeker die staat te kijken op zijn schouder. Al snel kom ik erachter dat ‘Día de los Muertos’ wordt gevierd, de dag van de doden.  Volgens de Mexicanen keren de zielen van overledenen op de eerste twee dagen van november terug naar de aarde. 

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

De local vraagt of ik met hem mee wil naar de activiteiten in de stad. Even later sta ik met schmink op mijn gezicht en een oranje bloemenkrans om mijn nek op een begraafplaats, samen met mijn nieuwe vriend Alejandro. De grafstenen zijn versierd. Overal hangen oranje en roze bloemen. Kaarsen verlichten de begraafplaats. En de vrouwen brengen de doden Mexicaans eten. Veel toeristen vinden deze feestdag vreemd, maar ik vind het een spektakel.  

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors