Laguna Bacalar

Reviews Laguna Bacalar

9,8
9,5 Algemene ervaring
10,0 Mooi
10,0 Bereikbaarheid
10,0 Wildlife
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 2

Magisch (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Ilse Engelvaart op 24 november 2019

Met een zeilboot over de Laguna, wat een intens gevoel. Geen drukte met een toeristen boot maar privé een prachtige tocht met een ervaren zeiler en vers fruit op het prachtige water. Wat is mooier om een toer te krijgen van iemand die zoveel passie heeft voor een plek. En terecht op zo’n prachtige plek waarheid meer dan 7 kleuren blauw kan bewonderen. Must do als je in Mexico-Yucatan bent!

Ultieme tip: Zoek een plek aan het water. Genoeg tentjes met een prachtig uitzicht over de Laguna.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

7 kleuren blauw in Laguna Bacalar (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Marit Dobber op 17 november 2019

Op weg naar Los Rapidos in Laguna Bacalar, namen we de verkeerde afslag. Dan zie je ineens een plaatje die je alleen in reisgidsen ziet. Prachtig blauw water met stromatolieten en palmbomen. Terwijl ik de foto maak komt er ineens een woeste stier op me af. Gelukkig zat hij vastgebonden aan de palmboom en kon ik doorgaan met foto's maken.

9,7
9 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Los Rapidos bezoeken. Een heerlijke plek waar je de hele middag kan chillen en je mee kan laten voeren door een turquoise stroomversnelling.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Bezoek onontdekt Bacalar en geniet van de natuur en rust om je heen! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jenny Bekkering op 18 november 2018

Bacalar ligt tegen de grens van Belize aan, in het zuiden van Mexico. Het plaatsje ligt aan een Laguna met 7 verschillende kleuren blauw. Je kan er met een zeilboot overheen varen en genieten van alle flora en fauna en daarnaast neerploffen aan een leuke bar aan het meer. Het is relatief rustig en minder toeristisch en daarmee ook heel goedkoop! Sla deze plek niet over als je in Yucatan bent!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Laguna Bacalar

  • betaalbaar
  • niet toeristisch
  • bereikbaar
Ultieme tip: Een privétour met een zeilboot (geen motorboot!!). Bacalar Sailing is hier een goede partij voor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk vertoeven in 7 tinten blauw water (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Laura Vlemmix op 11 november 2018

Het nog redelijk door het massatoerisme onontdekte Laguna Bacalar heeft prachtige blauwe tinten. Ga lekker vroeg in de ochtend en je hebt het meer voor je alleen. Het water is echt kraakhelder en de kleuren zijn geweldig! Je kunt er op verschillende plekken een kano huren, zo kom je echt op stukken waar geen andere toerist is. Er is ook een plek waar een natuurlijke stroomversnelling is, heel erg gaaf om doorheen te zwemmen! Ook de prachtige platte stenen in het water zorgen voor een geweldig natuurspektakel. In het dorpje zelf zijn een aantal hotels en restaurants, waar je prima kunt verblijven. Een dag of 3 kun je je daar zeker vermaken!

Pluspunten Laguna Bacalar

  • rustig
  • prachtige natuur
  • vakantiegevoel

Minpunten Laguna Bacalar

  • Niet veel plaatsen waar het meer toegankelijk is voor de niet hotel gasten
Ultieme tip: Vooraf een hotel boeken in het hoogseizoen. En vroeg vertrekken, dan is het meer van jou alleen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Laguna Bacalar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors