MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Trinidad (Cuba)

8,7
9,2 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
8,2 Restaurants
9,2 Veiligheid
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 31
  • Aantal waarderingen: 13

Zoveel cultuur (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bo Kramers op 11 november 2017

Wat een prachtige en typisch Cubaanse plek om te bezoeken. Het typische Cuba wat wij in ons hoofd hadden vonden wij in Trinidad. De mooie straten vol met gekleurde huizen waar de Cubaanse cultuur vanaf straalt. Het eten was hier afwisselender en beter dan in de rest van Cuba wat ook een dik pluspunt was.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • fotogeniek
  • aardige mensen
  • goed eten

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • wel vrij toeristisch
Ultieme tip: Neem een biketour met een tour guide. Je komt op fantastische plekken en hoort verhalen die je anders nooit gezien of gehoord had.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Rondreis Cuba (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Maxime Oostveen op 08 november 2017

Ik vond Trinidad een geweldig leuk stadje. Het geeft die authentieke Cubaanse sfeer die je je bij Cuba inbeeld en het heeft veel bezienswaardigheden. Daarnaast is er genoeg gelegenheid om een lekker hapje te eten en te genieten van live salsa muziek. Je kunt zelfs een dansje wagen op het plein als je het aandurft.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • Veel bezienswaardigheden
  • leuke sfeer
  • veel te doen

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • bovengrondse afvoer
  • ruikt niet altijd fris
Ultieme tip: Een aanrader is om het locale drankje Canchànchara te proberen. Erg lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cuba (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Maxime Oostveen op 08 november 2017

Ik vond Trinidad een geweldig leuk stadje. Het geeft die authentieke Cubaanse sfeer die je je bij Cuba inbeeld en heeft veel bezienswaardigheden. Daarnaast is genoeg gelegenheid om een lekker hapje te eten en te genieten van live salsa muziek. Je kunt zelfs een dansje wagen op het plein als je het aandurft.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • Veel bezienswaardigheden
  • leuke sfeer
  • veel te doen

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • bovengrondse afvoer
  • ruikt niet altijd fris
Ultieme tip: Een aanrader is om het locale drankje Canchànchara te proberen. Erg lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Backpacken door Cuba, een te gekke ervaring! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marjon Oostwouder op 05 november 2017

Trinidad is een authentiek plaatsje, je gaat er echt honderden jaren terug in de tijd. Je laten vervoeren met paard en wagen is daar nog heel gewoon. Prachtig centrum met veel eetcafe's, mooie gebouwen die een bezoek waard zijn, de mensen o zo vriendelijk en ligging ideaal vlakbij zee. Veel excursie mogelijkheden, er is ook zoveel te zien! Vergeet in ieder geval niet om de fiets naar Playa Ancon te pakken, onderweg flamingo's spotten en op het strand genieten van de melk uit je eigen kokosnoot! En ook een ritje in een old timer mag daar niet ontbreken.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • Volop excursiemogelijkheden
  • Vriendelijke bevolking
  • Betaalbare overnachtingen
  • Mooie omgeving

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • Onderhandelen over prijs
Ultieme tip: Een excursie de bergen in. Onderweg kom je langs koffie- en sigarenplantages en kun je koffie proeven en sigaar roken. Verderop is een prachtige waterval waar je in kunt!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kleurrijke Trinidad (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Claske van der Spek op 30 juni 2017

Trinidad is erg kleurrijk en gezellig. Mensen leven en dansen op straat. De barretjes zijn erg gezellig en er wordt live muziek gespeeld. Als je met de Cubanen in gesprek komt wordt je meestal uitgenodigd om bij hun thuis te eten.

Ultieme tip: Ga bij mensen thuis eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trinidad (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lianne Baltussen op 23 april 2017

Trinidad is geweldig! Slaap sowieso bij een casa particular. Doe een paardrijdrit naar de natuurlijke zwembaden! Geef hierbij wel aan dat je snel wilt rijden, dan ben je voor alle toeristen bij de baden. Vergeet vooral niet het strand te bezoeken en daar de zonsondergang mee te pikken. Oja, en achter Plaza Mayor zit een klein art barretje die vanaf 16:00 de lekkerste cocktails maakt voor 1cuc!

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • toeristisch
Ultieme tip: De cocktails!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Pamela Fritschij op 29 januari 2017

Wat een geweldige stad! Kleurrijke huizen, lieve mensen, overal muziek op straat en lekkere Mojito's. Dompel je onder in de cultuur en de muziek van het land. Bezoek de markt en natuurlijk zijn de dames en heren met Cubaanse sigaren ook van de partij. Slaap in een Casa Particulare, dat is al een ervaring op zich. Ik heb geslapen bij Nelson y Marilu. Schatten van mensen! Ze helpen je met alles wat je nodig hebt.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • Rustig stadje
  • Goede sfeer
  • lieve locals

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • ver weg van Varadero
Ultieme tip: Mijn ultieme tip: de overnachting in Casa Particulare Hostal Marilu y Nelson! Lieve mensen, uitstekend geslapen, en je word getrakteerd op een super lekker, zelf gemaakt, ontbijt!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba fantastisch (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Dominique van Baalen op 23 januari 2017

Trinidad is fantastisch, prachtige kleuren in een rustige stad. De locals zijn heel aardig. Je hebt goede restaurants en het is goedkoop. Op het plein kan je heerlijke cocktails drinken. Daar zijn veel mensen gezellig aan het genieten.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • aardige locals

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • de wegen
Ultieme tip: Trinidad en Santiago.

Playa Ancòn, Trinidad (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Charlotte Noël op 05 juli 2016

Prachtig stukje strand en weg uit de verstikkende hitte van Trinidad! Ideale daguitstap! Trinidad heeft enkele goeie restaurants zoals Giroud, El Ceiba & vooral Cubita. Vanuit Trinidad kan je ook enkele watervallen bezoeken zoals El Nicho. Wij zijn ook op zeiltocht geweest naar Cayo Blanco. Prachtig onbewoond eiland waar je helemaal alleen kan rond lopen en iguana's spotten. Trinidad was 1 van de hoogtepunten van onze backpacktrip door Cuba.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • aardig locals & leuke adresjes om te eten zoals restaurant Giroud
Ultieme tip: Goede connectie met Viazul en heel veel goede Casa particulars waar je bij gezinnen thuis kan slapen en blijven eten. Ontbijt in je Casa Particular
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Trinidad (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Netty van Alphen op 22 mei 2016

Leuke stad, lekkere relaxte sfeer. Leuke casa de particuliere. Veel te zien en te doen. We zijn op de tandem geweest en hebben in de omgeving heerlijk in en rond de vallei gefietst en ook heerlijke tochten langs de kust gemaakt met mooie stranden en uitzichten op de heuvels.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • aardige mensen. relaxte sfeer
  • ,lekker eten

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • geen
Ultieme tip: Neem het oude dieseltreintje. Je ziet van alles onderweg en hij gaat door de suikerriet plantages. Erg leuk. Wij waren daar aan het fietsen. Ook erg leuk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

De mooiste stad van Cuba! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 19 mei 2016

Trinidad steelt je hart! Je verwacht een stad, maar komt terecht in een dorp waar sinds de achttiende eeuwse Spaanse koloniale tijd weinig veranderd lijkt te zijn. Paard-en-wagens racen voorbij en mannen achter houten karretjes schreeuwen dat ze brood en fruit verkopen. Klinkers zijn zo ongelijk in de straat gelegd dat je er om de haverklap overheen struikelt. Koloniale huisjes zijn het kleurrijkst, de historische pleinen het meest intact en de Cubanen het vriendelijkst.

Aanrader is de Photogenic Walk die in de Lonely Planet staat. Hier loop je langs de beste architectonische hoogstandjes en wandel je door de meest typerende straatjes. Doe deze route tegen vieren, wanneer de zon wat minder fel is en de kleuren nog beter tot zijn recht komen. En het natuurlijk wat minder heet is.

Een van de beste restaurants van Trinidad is San José. Kom hier wel op tijd, de wachttijd kan al snel oplopen tot een uur. Leuk als je wil uitgaan is Disco Ayala. Dit is een club gebouwd in een grot en is een hele ervaring. Neem ook een kijkje bij Casa de la Música. Dit is een openluchttheater waar elke avond live-shows worden gegeven.

Maar, Trinidad is klein. En eigenlijk heb je in een dagje het hele stadje wel gezien. Verken daarom de omgeving. Huur een fiets bij je casa-eigenaar (zo word je niet afgezet en krijg je een goede fiets) en rijd richting Playa Ancón. In ongeveer 40 minuten fiets je ernaartoe. Onderweg maak je een tussenstop in het vissersdorpje La Boca. Tussen La Boca en Playa Ancón in vind je allerlei ministrandjes die vaak mooier en veel rustiger zijn dan het toeristische Playa Ancón.

Ook leuk om te verkennen zijn de watervallen in Topes de Collantes. Bij Cubatur (betaalbaar en betrouwbaar met Engels sprekende gids) boek je een dagtour. Ik raad je de langste trip aan in Parque Guanayara. Je bezoekt de mooiste waterval, kan zwemmen in een helderblauw poeltje, krijgt lunch en bezoekt een koffiefarm.

Pluspunten Trinidad (Cuba)

  • Aardige locals
  • Goede sfeer
  • Prachtige architectuur
  • Mooie omgeving
  • Goede restaurants voor Cubaanse begrippen

Minpunten Trinidad (Cuba)

  • Toeristisch
  • Casa particulars snel volgeboekt
Ultieme tip: Verblijf minimaal 4 dagen in Trinidad en verken naast het stadje ook de omgeving. Er zijn prachtige stranden en nationale parken in de buurt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Trinidad (Cuba)

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors