MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Manuel Antonio National Park

7,6
7,8 Algemene ervaring
8,7 Natuur
7,8 Stranden
7,5 Wildlife
5,4 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 6

Veel dieren en mooie natuur (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Tessa Nap op 08 december 2019

Dit is het nationale park waar ik de meeste dieren heb gespot! Het is een groot park met vele verschillende wandelpaden en uitkijkpunten. Het leuke aan dit park is dat er een strand bij zit, waar wasberen en apen te zien zijn. Let hierdoor wel goed op je tas! Helaas veel toeristen.

Pluspunten Manuel Antonio National Park

  • Veel dieren
  • Mooie natuur

Minpunten Manuel Antonio National Park

  • Veel Amerikaanse toeristen
  • Oplichting met parkeren
Ultieme tip: Kijk goed om je heen, want er zijn overal dieren te spotten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Manuel Antonio NP (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yvon Roeleveld op 11 november 2017

Een klein national park op 3 uurtjes rijden van San José. We hebben hier de meeste wildlife gezien van heel Costa Rica. Het park in gaan met een gids kan ik je aanbevelen. Zij hebben een telescoop en weten de dieren goed te vinden, waardoor je veel meer ziet. Leuke aan dit park is dat er meerdere stranden in liggen die mooi zijn. Daarnaast kun je ook zelf wandelen naar een waterval en een mooi uitkijkpunt. Wel is het park erg toeristisch.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
9 Wildlife
5 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Manuel Antonio National Park

  • Veel wildlife.

Minpunten Manuel Antonio National Park

  • Veel toeristen.
Ultieme tip: Een night-tour met een gids. Zo vet! Slangen, kikkers, schorpioenen, vogelspinnen! Dit is dan wel net buiten het park, want dat is om 16uur gesloten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Manuel Antonio National Park; tropisch strand en jungle hikes. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Kristel Houwaard op 26 juni 2017

Prachtig park om doorheen te lopen. Ontelbaar veel dieren, vogels, insecten, bloemen en planten. Verschillende trails om te volgen en daardoor voor ieder wat wils. Vanuit de jungle loop je zo het tropische strand op, een absolute must als je Costa rica's schoonheid wilt ontdekken.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Manuel Antonio National Park

  • bereikbaarheid
  • dieren
  • jungle
  • strand
  • apen

Minpunten Manuel Antonio National Park

  • prijs
  • parkeren
Ultieme tip: Je mag geen eten het park innemen. Eet goed van te voren en neem voldoende water mee. Zwemmen mag op het strand. Neem je badkleding mee, je kan douchen in het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De luiaarden kruipen voorbij en de vogels vliegen om je oren. Wat een prachtig park. (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Reinier Kok op 25 mei 2016

Je kunt hier heerlijk wandelen door de prachtige natuur van Costa Rica. De paden zijn goed voor mensen die minder goed ter been zijn. Je kunt ook van een pad afgaan en dan gaan wandelen. Je hebt hier kans om luiaarden, gifkikkers, slingerapen te zien. Het mooie aan dit national park is dat je na een pittige wandeling kan uitrusten aan het strand. Ik heb hier 's morgens vroeg meerdere wandelingen gedaan en ben haast geen toerist tegengekomen. Vervolgens lekker afkoelen in het water waar je zeeschildpadden en mooie felgekleurde vissen kunt zien. Ik heb wel gehoord dat dit national park erg druk kan zijn.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
5 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Manuel Antonio National Park

  • Strand
  • jungle
  • wildlife
Ultieme tip: Neem je handdoek en zwembroek mee of lekker af te koelen na een mooie wandeling door het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi park met veel wildlife, maar veel te toeristisch (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Rosa Pols op 01 mei 2016

Wij zijn in een groot aantal nationale parken van Costa Rica geweest. In Manuel Antonio hebben wij onze ogen uitgekeken, maar niet om de pracht van het park. Helaas waren er zo veel grote groepen toeristen in het park dat er geen rustig plekje meer te vinden was. Allemaal groepen die dezelfde wandeling doen met gids. De vele soorten dieren in het park maken veel goed, maar deze zijn zo gewend aan de bezoekers dat er, ons inziens, weinig meer natuurlijks aan was. Ik snap dat, wanneer je kort de tijd hebt, je MA bezoekt, want je ziet een groot aantal charismatische soorten. Maar als je meer tijd hebt of niet van groepen bezoekers houdt is dit park geen aanrader.

5,3
6 Algemene ervaring
8 Natuur
4 Stranden
6 Wildlife
2 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Manuel Antonio National Park

  • Bereikbaarheid

Minpunten Manuel Antonio National Park

  • Te veel toeristen
Ultieme tip: Ga zo vroeg mogelijk
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Mooi Nationaal Park (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wilma Melis-Weterings op 24 april 2016

Te toeristisch geworden. Verder mooi begaanbaar park....ik was eerder in Costa Rica in de maand december/januari. Toen vond ik alles mooier dan nu in maart.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Minpunten Manuel Antonio National Park

  • Te toeristisch geworden...
Ultieme tip: Mijn tip is om Costa Rica vlak na de regentijd te bezoeken. Dan is alles groen en staat alles in bloei. In februari is het dorder en stoffiger.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Manuel Antonio National Park (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Jacqueline Karel op 24 april 2016

Prachtige flora en fauna. Jammer genoeg geeft men de dieren eten waardoor ze de mensen op het strand gaan lastig vallen.

Ultieme tip: Maak zeker een wandeling naar Punta Catedral point.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Reizen Manuel Antonio National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors