Vier redenen om Nicaragua boven Costa Rica te verkiezen

Vier redenen om Nicaragua boven Costa Rica te verkiezen

door Victorine Sandkuyl

Wie aan een rondreis door Midden-Amerika denkt, denkt al snel aan Costa Rica. Want hier baan je je een weg door dichtbegroeide regenwouden en surf je op een van de uitgestrekte stranden. Zeker, Costa Rica heeft genoeg mooie en avontuurlijke dingen te bieden.

Maar wist je dat Nicaragua ook enorm veel te bieden heeft? En misschien nog wel meer. Hier beklim je majestueuze vulkanen, betaal je minder voor je accommodatie en wandel je door de kleurrijke straatjes van koloniale steden.

ZELF NAAR Nicaragua?

Bekijk alle 9 reizen naar Nicaragua

Nicaragua móet je een keer bezocht hebben, en waarom dan maar niet meteen? Dit zijn de vier redenen waarom je Nicaragua boven Costa Rica moet verkiezen.

1. Onontdekt

Nicaragua is het Costa Rica van dertig jaar geleden, toen mensen dit land nog aan het ontdekken waren en je niet werd overspoeld door de Amerikaanse toeristen.

Natuurlijk, ook in Nicaragua heeft het toerisme zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Maar tijdens je vakantie in Nicaragua kom je nog steeds heel makkelijk op verborgen plekjes die nog onontdekt zijn. Vooral de Caribische kust is een echte aanrader: ongekend mooi, weinig tot geen toeristen en heerlijk eten. Wat wil je nog meer?

2. Koloniale steden

Niet zo onontdekt, maar wel heel mooi: de koloniale stadjes van Nicaragua. Hier reis je terug in de tijd tijdens een wandeling door het gezellige Granada of Leon. Tijdens een van je tochtjes word je omringd door antieke kerken en oude gebouwen uit het koloniale tijdperk.

In Costa Rica kom je geen koloniale steden tegen, om van deze charme te genieten moet je echt in Nicaragua zijn. Wie dus naast jungle, zee en vulkanen op zoek is naar de gezelligheid van een stadje doet er goed aan om op vakantie naar Nicaragua te gaan.

3. Goedkoper

Veel Amerikanen hebben jaren geleden al ontdekt dat Costa Rica een geweldig land is om hun pensioen te slijten. De komst van deze pensionado's en de rappe ontwikkeling van het toerisme heeft ook zijn effect gehad op de prijzen in Costa Rica. Tijdens je rondreis door Costa Rica kun je Europese prijzen verwachten.

Hoewel het toerisme in Nicaragua momenteel ook aan het ontwikkelen is, is het hier nog steeds veel goedkoper. In Nicaragua maak je een zelfde soort reis als in Costa Rica maar dan op een veel kleiner budget. Een lokaal biertje kost hier slechts $1, daar word je toch vrolijk van?

4. Veiligste land van Midden-Amerika

Costa Rica wordt als een veilig land beschouwd (gebruik wel altijd je gezonde verstand), maar een rapport van de Verenigde Naties uit 2013 wees Nicaragua aan als het veiligste land van Midden-Amerika. En volgens The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017 van de World Economic Forum is Nicaragua zelfs veiliger dan Engeland!

Dus niet alleen is Nicaragua ongerepter en goedkoper, het is er ook nog eens veiliger dan in Costa Rica. Dus, hak die knoop door en boek snel een reis naar het schitterende Nicaragua.

Ben jij inderdaad overtuigd en sta je te popelen om Nicaragua te ontdekken? Bekijk dan eens onze reizen naar dit geweldige land!

Fotocredits: Brian Johnson & Dane Kantner | Ken Mayer | Dennis Tang | jeffr_travel

Reizen Nicaragua

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors