Costa Rica
8,6
9,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
6,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,4 Veilig
9,8 Natuur
8,9 Stranden
8,3 Klimaat

Costa Rica

door Charlotte de Vries en Roos Stuurman

Costa Rica is een land voor avonturiers. Ongeveer een kwart van Costa Rica is bekleed met een onaangetast, beschermd regenwoud. Met een kajak of te paard ontdek je de dichtbegroeide jungle en spot je kaaimans, luiaarden en apen. Je tuurt in de rokende krater van een vulkaan, surft op supertubes en snorkelt langs kleurig koraal. Costa Rica houdt je altijd bezig.

Costa Rica is ontzettend veilig en vriendelijk. Locals laten je met een trotse glimlach de mooiste bezienswaardigheden van het land zien. Zoals het Tortuguero National Park, waar het krioelt van de zeeschildpadden, panters en krokodillen. Ontdek Costa Rica!

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 81 reizen naar Costa Rica

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica?

Na een lange vlucht kom je aan in de hoofdstad San José. Je knapt snel op van een heerlijk bakje koffie. De stad is namelijk omringd door koffieplantages. Maar de drukke, lawaaierige stad heb je snel bekeken wanneer je de prachtige omgeving ziet. Zoals de mistige jungle van het Monteverde National Park.

Vlakbij Monteverde staat ook de 1.670 meter hoge vulkaan Arenal. Een dikke rookpluim stijgt op uit deze vernietigende actieve vulkaan. Bewonder daarnaast exotische dieren in de nationale parken van Tortuguero en Corcovado en kom vervolgens bij op de paradijselijke stranden van Manuel Antonio en Tamarindo.

Natuurparken in Costa Rica

Richting het zuiden liggen de populaire kustparken Manuel Antonio National Park en Corcovado National Park. In Corcovado vind je het laatste oorspronkelijke tropische regenwoud van Midden-Amerika. Het is vochtig, dichtbegroeid en vol met apen, ara's, kikkers en krokodillen. National Geographic noemde Corcovado niet voor niets de meest intense plek op aarde.

Stranden en surfen in Costa Rica

Aan de kust liggen ook een aantal fenomenale surfplekken. De meest bekende zijn de hippieachtige badplaats Montezuma en Mal País, vissersplaats Playa Tamarindo en feeststad Jacó. Zoek je liever een rustigere surfplek op, fiets dan naar de afgelegen stranden van Puerto Viejo de Talamanca. Ervaren surfers wachten op de subertubes in Santa Teresa.

Ben je meer geïnteresseerd in wat zich onder de golven afspeelt? Langs het onaangetaste koraalrif van Isla del Coco duik je met dolfijnen, schildpadden en walvishaaien. Het avontuur van Costa Rica houdt niet op.

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

De beste reistijd voor Costa Rica is over het algemeen tijdens het droge seizoen, dat loopt van december tot april. Gedurende deze maanden is het overwegend zonnig en zijn de temperaturen aangenaam. 

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Costa Rica. 

Reizen Costa Rica

Meer Costa Rica

Reviews Costa Rica

Alles wat ze zeggen is waar. (bezocht in augustus 2023)

Review geschreven door Michel Jacobs op 20 augustus 2023

Alles wat ze zeggen over de natuur in CR is echt waar,maar in de nationale parken laten ze je dikwijls flink betalen.CR is een vrij duur land en de wegen en logies zijn niet altijd top.Ik raad iedereen aan ALTIJD kamers met airco te nemen,niet zozeer voor de warmte,maar voor de hoge vochtigheid.Ander probleem,en lees dit aub aandachtig :huurauto's. Wij hebben excellente ervaring met SIXT aan de luchthaven van San Jose. Volledig correcte,snelle en professionele afhandeling! Dat is in CR,ook bij grote bedrijven,niet altijd het geval.Ook moet je op voorhand weten dat het verzekeringsysteem anders is en dat je 1)best aan je bank een document vraagt ter bewijs dat je kredietkaart de franchise dekt.Informeer u op internet over het verzekeringssysteem vóór uw vertrek. 2)Vraag ook aan de verzekering hier wat ze doen als de politie weigert een pv voor de
verzekering op te stellen.Er zijn verschillende soorten politie in CR,slechts één departement stelt pv's op bij 'alleen schade'ongelukken,dat is de policia 'transito' en ze zijn voor dergelijke zaken lui en corrupt. We hebben het helaas zelf meegemaakt.Naar de inside informatie die we kregen kost meer welwillendheid voor inwoners 20 ,en voor toeristen 40 dollar(20000 colones),maar dan begeeft u zich op zeer glad ijs.In elk geval,zorg dat uw verzekering akkoord gaat met een alternatief.Goeie raad! Mocht ik ooit terug gaan,ik huur geen auto zonder chauffeur meer!Gelukkig heeft de manager van SIXT besloten de kwestie te laten vallen,of ik was nu na drie weken,nog altijd papieren aan het invullen.

Pluspunten Costa Rica

 • Natuur echt uniek op sommige plaatsen
 • ,vriendelijke mensen
 • ,weinig criminaliteit

Minpunten Costa Rica

 • Duur
 • kwaliteit Hotels en b&b inconsistent
 • politie vertikt het administratieve taken uit te voeren bij problemen
 • spreek wat Spaans
 • weinig Ticos spreken Engels leer wat Spaans
Ultieme tip: Een zee-en mangrovetrip in Sierpe was zeker de moeite. Wil u eens goed uitrusten,was het Lagos Resort hotel in Arenal aan de vulkaan echt de moeite.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jeffrey van Zwam op 24 december 2019

Costa Rica is een ontzettend mooi land. Werkelijk ieder hoekje heeft veel 'hidden paradises' te vinden. Het maakt niet uit waar je heen gaat. Ongekende natuur en vriendelijke mensen. Zo schoon, zo'n prachtig wildlife, heerlijk!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Mooie natuur
 • vriendelijke mensen
 • veel wildlife

Minpunten Costa Rica

 • slecht wegdek
 • relatief duur
Ultieme tip: De nauyaca watervallen vonden wij toch de mooiste van Costa Rica
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kinderdroom (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sofia Chatzipavlou op 14 december 2019

Mijn kinderdroom was om in de jungle te wonen. Ik ben mezelf erg dankbaar dat ik op een dag heb bedacht hier iets mee te gaan doen. Ik kon me hiervoor geen betere plek bedenken dan Puerto Viejo. Als kind zong ik al mee met Bob Marley en droomde ik over een boomhut omringd door kleurrijke dieren.

Eenmaal aangekomen in San José, voelde ik dan ook dat ik zo snel mogelijk richting Puerto Viejo moest vertrekken dus dat had ik dan ook die dag gepland. Het openbaar vervoer is er goed geregeld en makkelijk te doen. Hier in Nederland in de bus bedenk ik me nog wel eens hoe erg ik verheugde op een Tico die tijdens een stop voor het stoplicht binnenkomt lopen met allerlei lekkere jungle snacks die je voor een prikkie kunt kopen en wat ook iedereen doet. Het is een busreis van 5 uur dus die snacks worden erg gewaardeerd door zoal locals als reizigers.

Toen we na een paar uur rijden ineens midden op de weg stilstonden, verbaasde de reden tot stilstand. Mensen keken door de raampjes om te zien wat er aan de hand was. Ik keek ook even en wat ik toen zag, de reden dat we stilstonden, had ik dus nooit verwacht. De buschauffeur stond te plassen tegen de misschien wel 5 meter hoge ''muur van jungle''. Tja.. Dat moet ook gebeuren. Ik kon er wel om lachen, vooral omdat ik het niet kon geloven. Locals waren een beetje pissig. En moe.

Eenmaal aangekomen in Puerto Viejo keek ik de volle 2.5 maand dat ik daar zat mijn ogen uit. Ik voelde me helemaal thuis en kon niet geloven dat dit geen droom of Google was waar ik in was beland. Nee dit was écht.

Ik vond het ook zo moeilijk om deze plek te verlaten, dat ik als enige maar liefst 3 afscheidsdiners heb gehad. Ik kon de plek maar niet verlaten.

Nu 2 jaar later, ben ik een plan aan het maken om er te gaan wonen.
Inmiddels heb ik bijna een fotocursus afgerond en zou ik daar heel graag mee verder gaan! Helaas tijdens deze reis was mijn tas gestolen dus heb ik deze foto met mijn telefoon moeten maken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Geen 1 plek is het zelfde! Telkens weer een nieuw landschap
 • Nieuwe avonturen
 • Verschillende soorten flora & fauna
 • allerlei soorten accomodaties

Minpunten Costa Rica

 • erg toeristisch
 • veel entree
 • altijd op je hoede blijven
Ultieme tip: Wees op je hoede en ga op je gevoel af. Kijk vooral naar boven tussen de bomen want wat je daar spot weet je maar nooit!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder mooi land (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Erica Poot de Bloeme op 13 december 2019

Met ons gezin en vrienden een rondreis gemaakt door dit prachtige land. Via Liberia doorgereisd naar de regio tussen Monteverde en de Arenal Vulkaan. In Monteverde met gids een tour gewandeld, we werden er stil van. Veel activiteiten ondernomen, waarvan de canopytour en vooral 'superman' toch wel het hoogtepunt was! Zelfs onze jongste dochter, toen 6, deed dit, weliswaar met iemand van de organisatie. In Arenal was het eigenlijk nog mooier: ongerept en ruig tropisch gebied. De rit ernaartoe was lang maar met zicht op de vulkaan en langs het mooie Lake Arenal. Daarna verder gereisd naar het zuiden richting Manuel Antonio. Hele andere kant van Costa Rica, met mooie stranden met diverse wateractiviteiten. Manuel Antonio zelf was erg toeristisch, hier hadden wij ons vooraf veel van voorgesteld maar door de drukte viel dit erg tegen. Prachtige baai met sterke stroming, en mooie wandelingen waar je soms nog wel de rust vindt. En we hebben er geraft, allemaal voor het eerst, maar wat een beleving! Halverwege pauze bij een mooie waterval, genoten!

Pluspunten Costa Rica

 • Aardige locals
 • lekker eten
 • Goedkoop
 • Activiteiten en bezienswaardigheden

Minpunten Costa Rica

 • Eigenlijk geen...
Ultieme tip: Neem de tijd om je reisroute te bepalen. Wij hebben alles zelf georganiseerd en konden zo bepalen wat we wel en niet wilden doen en waar we juist korter of langer wilden blijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Familiebezoek / rondreis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Maaike Martinez Palacios - Zonneveld op 10 december 2019

Wil je veel natuur en dieren in het wild zien? Dan is Costa Rica het land voor jou. Sept en okt is iets minder wat reistijd betreft ivm de regenperiode. Verder is het land zeker geschikt voor een rondreis per auto.

Ultieme tip: Lunch bij Bread and chocolat is een aanrader in Puerto Viejo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Back in paradise (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Sofia Chatzipavlou op 09 december 2019

Puerto Viejo heeft mijn hart gestolen van Costa Rica. Iedereen is hier zo vrij en leeft het leven zoals het gaat. Aan de krachtige Oceaan omringd door de kleurrijke jungle is dit betoverende dorpje mijn favoriete plek op aarde. Overal vind je reggae muziek en iedereen is welkom!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • jungle
 • natuur
 • oceaan
 • surf
 • accomodatieaanbod
 • fruitstentjes
 • wereldtaal

Minpunten Costa Rica

 • Taxi
 • oplichterij
 • lastig gratis attracties te vinden
Ultieme tip: Wees altijd op je hoede en volg je gevoel. Voelt iets niet goed, ga er dan ook niet in mee ondanks je een avontuurlijk persoon bent.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jungle wildlife (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Tessa Nap op 08 december 2019

Wat een prachtig land! Costa Rica doet veel aan natuurbehoud en dat is te zien. Er zijn veel wilde diersoorten te zien, zoals luiaards, toekans, apen, ara's, krokodillen en een van de mooiste vogels ter wereld; de Quetzal. Ik ben er zelf in het regenseizoen geweest. Let er hierbij op dat sommige wegen, waarbij je een rivier moet oversteken, hierdoor onbegaanbaar worden.

Pluspunten Costa Rica

 • Zeer vriendelijke locals
 • Mooie natuur
 • Veel dieren

Minpunten Costa Rica

 • Matig tot slechte wegen
Ultieme tip: Eet lekker en goedkoop bij lokale soda's. Dit zijn kleine eettentjes gerund door lokale families. Ook de eco lodges zijn erg leuk om in te verblijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jeffrey van Zwam op 08 december 2019

Wat een prachtige bestemming! Zo puur! De natuur laat je op ieder moment van elke willekeurige dag verrassen! Elk hoekje van het land is weer anders, je ontdekt er zo veel flora en fauna en wat zijn de Costa Ricanen zuinig op hun land!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Dave & Dave
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Esther Wingender op 06 december 2019

Fantastische natuur en veel verschillende landschappen. Vulkanen, nationale parken, maar ook stranden. Voor ieder wat wils dus.
Prachtige natuur en hier het meeste wildlife gespot!
Sla zeker Corcovado niet over.

Pluspunten Costa Rica

 • Aardige mensen
 • prachtige natuur
 • wildlife
 • stranden
 • nationale parken

Minpunten Costa Rica

 • prijzig
Ultieme tip: Huur een auto (4x4) en ga naar Drake Bay. Vanuit hier kun je een tour doen in Corcovado, absoluut hoogtepunt tijdens onze reis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica rondreis met gezin (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Amrita Overeem op 04 december 2019

Ik vond het wel spannend om samen met mijn echtgenoot en dochter naar Costa Rica te gaan om rond te reizen. We hadden daar een auto gehuurd en alle lodges waren geboekt, voor de laatste week hadden wij zelf een villa geboekt. Het was een geweldige vakantie, veilig, wegen waren goed en de bewoners waren heel vriendelijk en behulpzaam. we hadden onze reis in Nederland via een reisbureau voorbereid en een reisorganisatie van Costa Rica had daar alles geregeld. Het was perfect geregeld van de eerste dag tot de laatste dag. We hebben veel gezien, veel meegemaakt en een prachtige reis gehad. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We hebben veel in de natuur gelopen, veel excursies geboekt en daarna een relax week gehad. Ik zal iedereen aanraden om naar Costa Rica te gaan want het is een prachtig land met mooie natuur, prachtige dieren en leuke mensen.

Pluspunten Costa Rica

 • De mensen zijn erg behulpzaam
 • Prachtige natuur en verl dieren gezien
 • Wegen zijn goed

Minpunten Costa Rica

 • Eten en drinken Europese prijzen
 • Hotels proberen je vaak excursies aan te bieden
Ultieme tip: Als je zelf gaat rondreizen informeer bij een Nederlandse reisbureau die daarin gespecialiseerd is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica 2029 (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Joyce Straver op 04 december 2019

Wat is Costa Rica een heerlijk land. Zoals ze zeggen het is zeker pura vida. Het leven is relaxed, heerlijk. Ik heb er een maand mogen zijn samen met de Jakera Family in Santa Teresa. Ik heb mogen surfen, vrijwilligerswerk mogen doen en mogen hiken in het cloud forest in Monteverde. Ik heb er een geweldige vakantie aan mogen overhouden en heb enorm genoten !

Ultieme tip: Vermijd de toeristische plekjes maar ga verblijf juisttussen de Costaricanen. Zo krijg je veel meer mee van de cultuur en de mensen !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Sylvana Streicher op 03 december 2019

Costa Rica is een geweldig en mooi land. De bevolking is aardig en niks is te gek.
Voor cultuur hoef je niet naar Costa Rica te gaan, maar de natuur is prachtig. Alles is heel erg mooi groen door de vele regenval (reizen is zeker te doen!).

Costa Rica is zeker een aanrader om naar toe te gaan!

Ultieme tip: Het National Park Manuel Antonio is een aanrader! Vraag naar André, hij een gids in dit park. Hij is top!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puerto Viejo (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Yvette Breedveld op 02 december 2019

Costa Rica is een fantastisch land voor natuurliefhebbers. De natuur is er prachtig en de mensen zijn erg vriendelijk. Daarnaast is de natuur ook erg divers, van de jungle tot vulkanen, meren, blauwe rivieren en het droge noorden. Elke plek heeft zijn charmes. Het land is goed bereisbaar met het openbaar vervoer.

8,3
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • goed bereisbaar
 • vriendelijke mensen
 • natuur

Minpunten Costa Rica

 • duur
Ultieme tip: Sla de Caribische kust niet over! Tortuguero, Cahuita, Puerto Viejo en Manzanillo zijn geweldig. Hier heerst de echte reggae sfeer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grote dierentuin (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ellen Dirkx op 01 december 2019

Costa Rica is voor je gevoel één grote dierentuin. Nog nooit heb ik zoveel dieren gewoon onderweg, in nationale parken en rondom lodges gespot en kunnen fotograferen. Wij zijn begonnen in San Jose, wat niet een aanrader is. Vervolgens gingen we naar Tortuguero NP waar we s avonds zeeschildpadden aan land hebben zien komen om eitjes te leggen. Daarna gingen we door naar Sarapiqui. De kikkertuin Frog Heaven is een aanrader om te bezoeken. In La Fortuna kan je paardrijden in de Arenal rivier. Monteverde heeft een prachtig nevelwoud. Hier zie je veel kolibries. Ook moet je daar zeker gaan ziplinen! In Rincon de la vieja hebben ze echt een eigen cultuur. Daar heb je nog veel cowboys! Slaap vooral op een Hacienda! Bij Playa Samara kan je bultruggen spotten, maar er is ook een grote kans dat je niets ziet. Verder daar vooral genieten van het strand.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Dieren
 • brulaap
 • slingeraap
 • zeeschildpad
 • kolibrie

Minpunten Costa Rica

 • duur
Ultieme tip: Ga tijdens het broedseizoen of het seizoen dat de eitjes uitkomen naar Tortuguero! Het spotten van de zeeschildpadden en van dichtbij zien dat de eitjes gelegd worden: top!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica in 24 dagen, een rondreis om nooit te vergeten. (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Willemijn Baanders op 30 november 2019

Wij maakten een rondreis van 24 dagen op maat georganiseerd door Witropa Travel. We hebben alleen zelf vliegtickets geregeld vanaf Frankfurt, goed bereikbaar per ICE trein, direct naar San José. We zijn als eerst naar Tortuguero geweest waar wij kennis maakten met de rijke natuur met behulp van ervaren gidsen. Hierna volgden we onze eigen weg met een huurauto en reden als eerste naar Puerto Viejo langs de Caribische oostkust. Hierna naar het noorden waar we in Sarapiquí bij Tirimbina Lodge een privaat natuurgebied met een gids en op eigen gelegenheid verkenden. Hierna vervolgden we onze reis via de prachtige actieve Arenal vulkaan naar de hemelsblauwe rivier Rio Celeste. Nog noordelijker in Ricon de la Vieja zagen wij cowboys, zwavelmeertjes en pruttelende modderpoelen. Hot springs zijn een aangenaam warme wellness beleving. Een regio met een totaal ander landschap met droogbossen en uitgestrekte graslanden. We zakten af naar het hogere en frissere Monteverde waar we ons waanden in het regenwoud. Aan de westkust begaven we ons in 'The Blue Zone' in Samara. Hier maakten we een kanotocht in een rivier met krokodillen en genoten van de serene rust aan het strand. Bij Uvita wandelen we over het bijzondere walvisstaartstrand en reisden we verder af naar Sierpe. Hier stapten we op een boot die ons over slingerende rivieren, door mangrovebossen en over de oceaan naar Drake Bay bracht. Verderop verbleven we in een afgelegen bungalow bij een familie zonder internet of wifi, heerlijk. Van hieruit zijn we per boot naar Corcovado np. gegaan voor een 2 daagse tocht. We sliepen middenin de jungle bij Sirena ranger station waar de brulapen ons wekten. Samen met een gids hebben we hier alle apensoorten die Costa Rica kent in 1 dag gezien en tapirs! We regelen zelf een gids en met een omweg via het hooggebergte spotten we de Quetzal. Tot slot hebben we toch nog het toeristische Manuel Antonio np. bezocht en op de laatste dag wandelen we een stadsroute in San José. Geweldige reis!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • jungle
 • strand
 • fauna
 • flora
 • gidsen
 • milieu
 • schoonheid
 • landschappen
 • verkeer
 • vrijheid
 • veiligheid

Minpunten Costa Rica

 • kan benauwd zijn
 • drukke hoofdstad
 • plaatselijk toeristisch
Ultieme tip: Een wifi kastje bij de huurauto is een dikke aanrader om te kunnen navigeren met de je smartphone en leuke stops op te zoeken om iets te eten of bezoeken bijv.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica met Djoser (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Martijn de Zeeuw op 27 november 2019

Costa Rica, de naam zegt het al. Wat een rijke natuur. Het eten, de mensen, maar vooral de natuur maken dit land tot een geweldige bestemming. Dagelijks val je van de ene in de andere verbazing. De wegen in Costa Rica zijn best redelijk, maar toch is het oppassen geblazen.

Pluspunten Costa Rica

 • Prachtige natuur
 • Geweldige wildlife

Minpunten Costa Rica

 • Soms gevaarlijke wegen
Ultieme tip: Ga zeker op bezoek in Tortuguero. Een prachtig stadje midden in een prachtige omgeving. Dit gedeelte van Costa Rica is alleen met de boot te bereiken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica - Oostkust (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Paulien Glas op 25 november 2019

De oostkust is totaal anders dan de westkust van Costa Rica. Er hangt een heel andere sfeer: meer reggae. Een leuke plaatje waar je uitstekend kunt surfen en lekker op het strand liggen: Puerto Viejo! Vlakbij light het national park Cahuita. Een park waarvan de jungle vol met dieren direct aan het strand ligt. Terwijl je dus lekker ligt te zonnen lopen wasberen en apen valk langs je handdoek.

Pluspunten Costa Rica

 • aardige bevolking
 • strand
 • jungle
 • dieren

Minpunten Costa Rica

 • Vooral in de kleinere dorpjes veel Spaans
Ultieme tip: Vraag de locals waar je moet eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groener dan groen (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Paulien Glas op 25 november 2019

Costa Rica is het meest groene land dat ik gezien heb. Het land heeft alles qua natuur te bieden: oerwoud, jungle, groene velden, witte stranden en ontzettend veel dieren. De bevolking is er uiterst vriendelijk!

Pluspunten Costa Rica

 • aardige locals
 • gezond eten
 • mooie natuur
 • mooie stranden
 • veel dieren
 • mooi weer
 • veel avontuur

Minpunten Costa Rica

 • Bepaalde plekken moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Een 4x4 is een must have, vooral als je nog een beetje in het regenseizoen zit. En.. neem een goede zak lamp mee voor night tours! En een poncho is ook geen overbodige luxe :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura Vida! (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Marijn Van Huijstee op 25 november 2019

Een prachtig land als je van avontuur en de natuur houdt. Een klein oppervlakte met een gigantische biodiversiteit. Bezoek de toeristische plekken zoals het nevelwoud van Monteverde en de warmwaterbronnen rond de Arenal vulkaan, maar ga ook opzoek naar de kleine verblijfplaatsen rond een van vele natuurreservaten en je ontdekt je eigen stukje paradijs. 9/10

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Natuur
 • avontuur
 • locals
 • pura vida

Minpunten Costa Rica

 • duur
 • eten
Ultieme tip: Ga niet naar de dure resorts om de ervaring van de warmwaterbronnen te krijgen, maar vraag aan de locale mensen naar de warmwaterriviertjes. Lekker buiten in de natuur genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica rondreis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Natasja Bittner op 24 november 2019

Schitterend land. De ‘highlights’ zijn best toeristisch. Soms is dat handig, maar wijk daar ook vooral van af! Probeer in contact te komen met de locals buiten de toeristische plaatsen. Mensen zijn enorm vriendelijk en nemen je graag mee naar plekjes die ze zelf mooi vinden en weten er dan vaak zelf ook heel veel over te vertellen.

8,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • veel natuur

Minpunten Costa Rica

 • veel toerisme
Ultieme tip: De nauyaca watervallen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors