Reviews Mexico

Reviews Mexico

8,8
8,9 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
8,9 Locals
7,6 Veilig
9,2 Natuur
9,2 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 73
  • Aantal waarderingen: 41

Awesome (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Jessica Romijn op 04 januari 2019

Blue lagoon is echt het mooiste wat ik heb gezien in mexico. Onvoorstelbaar mooi. Wit zand en diverse kleuren blauw. Daarnaast veel diversiteit zoals, tempels, mooie grotten, gave mangrove's, mooie stranden!

Pluspunten Mexico

  • vriendelijke bevolking
  • betaalbaar
  • warm
  • mooi
  • veel te doen
  • diversiteit
  • mooie tempels
  • , mooie natuur

Minpunten Mexico

  • geen
Ultieme tip: Ga eten bij een local! Echte taco's eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige schiereiland Yucatan (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Romy Ostendorf op 20 december 2018

Mexico is prachtig maar als je voor parelwitte stranden gaat, kies dan Yucatan! Met name Playa Del Carmen heeft alles wat je wilt! Leuke winkels, mooie stranden, vette activiteiten en heerlijk eten. Kies Mexico!

Ultieme tip: Bezoek het prachtige eiland Isla Holbox.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op stap met de lokale bevolking (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marlies Langhorst op 22 november 2018

Mexico is een fantastisch vakantieland, wat alles heeft. Niet alleen een overweldigende natuur, maar het staat ook bol van tradities en cultuur, die de vriendelijke bevolking graag met je deelt. Dia de los muertos, in Nederland allerzielen, is een geweldige tijd om Mexico te bezoeken. Overal zijn bloemen, mensen vieren feest op de kerkhoven, omdat dit de dag is dat de doden in geest hun familie kunnen bezoeken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • vriendelijke bevolking
  • fantastische natuur
Ultieme tip: Bezoek op dia de los muertos eens een kerkhof. Een bijzondere ervaring
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bacalar Lagoon (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Kees Wirken op 18 november 2018

Bacalar in Mexico is een verborgen paradijsje dat totaal nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Natuurlijk vind je in Mexico heel veel paradijselijke stranden met mooi blauw water maar in Bacalar gaat dit nog een stapje verder. Hoewel dit een meer is, is het water hier nog helderder en blauwer dan op de meeste strandbestemmingen. Je kan het water echt vergelijken met dat op de Malediven of Bora Bora. Gelukkig is deze bestemming alleen zo’n 20x goedkoper. Helemaal tof is dat je door de verschillende dieptes 7 verschillende kleuren blauw water hebt. Check hier onze tips voor dit (nu nog) onontdekt stukje Mexico.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yucatan was verrassend en vooral geweldig! Aanrader! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jenny Bekkering op 18 november 2018

Mexico heeft ons erg verrast en we raden het iedereen aan om dit mooie land te bezoeken. De mensen zijn vrolijk en vriendelijk, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld en daarnaast is het ook heel goed en eenvoudig te bereizen.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • aardige locals
  • betaalbaar
Ultieme tip: Sla Holbox niet over en Bacalar ook niet. Bespaar geld door met de bus te reizen ipv een auto. De wegen zijn goed en de bussen zijn luxe en goedkoop!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Larissa Schenkel op 18 november 2018

Mexico is de bestemming als je opzoek bent naar zonnig warm weer, cultuur natuur en lekker eten! Mensen zijn super vriendelijk, de zee is zo blauw en helder! Mexico heeft echt van alles wat en voor iedereen!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek zeker chichen itza en sian ka'an
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een heerlijk, divers en vriendelijk land (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Kathinka Aurora op 14 november 2018

Wij hebben 3 weken met de bus door Yucatan Mexico getrokken. Rondreizen met de bus is de goedkoopste en makkelijkste manier om de Yucatan Peninsula te ontdekken. De bussen zijn nieuw en hebben airconditioning. We hebben verschillende plekken aangedaan, waarvan de meeste aan de kust. Maar het dorpje Valladolid is ook echt een aanrader. De mensen zijn geweldig vriendelijk, maar niet iedereen die in de toeristen industrie werkt spreekt Engels. Dit maakt natuurlijk niet uit, maar wel goed om te weten. Ook is de reistijd heel belangrijk. Wij hadden gekozen voor juni omdat er dan de mogelijkheid is tot het zwemmen met Walvishaaien. Dit was zo'n geweldige ervaring! Echt een aanrader. Dit hebben wij gedaan vanaf Isla Holbox, een prachtig hippie eiland in het noorden van Yucatan Mexico. Het enige nadeel van reizen in juni was dat toen wij er waren er een gigantisch zeewier probleem was. Onze dagen in Tulum hebben we dan ook niet aan het strand kunnen spenderen. Gelukkig reisden we rond en waren het Bacalar meer en Isla Holbox wel heel tropisch. Ik hoop ooit terug te gaan naar Mexico, nog wat nieuwe plekken te ontdekken, en het blauwe water van Tulum te ontdekken.
De prijzen in Mexico kunnen zeer variëren. Op sommige plekken betaalden we ongeveer €8,- voor avond eten (voor ons 2e) en andere plekken was het €35,- (wat luxere gelegenheden). Je kan het zo duur maken als dat je zelf wilt.
Persoonlijk vond ik een kamer met airco wel echt belangrijk. Zeker in het regenseizoen kan het heel benauwd zijn en dan is het fijn om even bij te komen op een koele kamer. (Ook lekkerder wanneer je onder de muggenbulten zit).
De cultuur, de natuur en de mensen zijn bijzonder warm en geweldig. Zeker een land van uitersten, en op sommige plekken enorme armoede. Dus als je een klein beetje afgezet wordt, zij hebben het vast harder nodig dan wij ;-).

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar
  • super vriendelijke locals
  • cultuur
  • natuur
  • goedkope cocktails
  • makkelijk bereisbaar

Minpunten Mexico

  • armoede
  • luchtvochtigheid
  • muggen
  • toeristenafzetters
Ultieme tip: de ADO bussen Isla Holbox Bacalar meer Caleta Tankah (nabij Tulum) Ek Balam (nabij Valladolid)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nachos, tequila en sombrero’s (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Janneke Tang op 11 november 2018

Een geweldige reis gemaakt door Mexico in 3 weken. Eerst 2 dagen in downtown Cancun, daarna 2 dagen bij een van de 7 wereldwonderen: de Chitzen Itza, vervolgens door naar de stad Merida voor 2 dagen, weer door voor 1 dagje naar kleurrijk Campeche, hierna verder voor 2 dagen in de jungle in Palenque, daarna 4 dagen in de bergen in San Cristobal de las casas, vanuit hier gevlogen naar Cancun en vanuit Cancun naar Tulum aan het strand gegaan en tenslotte de laatste 4 dagen doorgebracht op het bounty eiland isla Mujers.
Mexico heeft dus alles te bieden: stad, strand, bergen en jungle. Kiezen hoeft dus niet meer!
De mensen zijn super vriendelijk, de stranden zijn mooi, het eten is heerlijk en het weer is prachtig. Al bij al is Mexico mijn favoriete vakantie bestemming tot nu toe !

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Mensen
  • betaalbaar
  • eten
  • weer
  • diversiteit
  • cultuur
  • natuur

Minpunten Mexico

  • Het kan erg warm worden in mexico (39 graden)
Ultieme tip: Blijf absoluut niet hangen in Cancun of playa del Carmen. Hartstikke zonde. Ga juist de wat “onbekendere” steden en plaatsjes bezoeken !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ilse Steverink op 11 november 2018

Een prachtig land met goed weer lekker eten en vriendelijke mensen. November 2017 bezocht. Ben destijds in Guadalajara geweest en in een plaatsje aan het strand. Prachtig strand met helder blauw water. Zeker voor herhaling vatbaar.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Klimaat
  • Budget
Ultieme tip: Probeer lokale gerechten te eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Akumal beach - Turtle madness (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Kay Tuip op 12 december 2017

Mexico is fantastisch, na verschillende plekken in Azië gezien te hebben sloegen we dit keer onze vleugels uit richting midden en zuid Amerika. Mexico is extreem veelzijdig, mensen zijn super vriendelijk, bus vervoer is perfect geregeld (ADO Bus), en er zijn eigenlijk te veel positieve punten te noemen. Ik zal daarom inzoomen op Akumal beach. Akumal beach ligt tussen Tulum en Playa del Carmen en is de perfecte plek om te snorkelen tussen de schildpadden. Bij aankomst op het strand lijkt het druk, maar in het water valt dit reuze mee. Er zijn zoveel schildpadden in het water dat van de drukte niet veel te merken is. Absoluut place to go!

Pluspunten Mexico

  • goedkoop bier
  • goede feesten
  • mooi snorkelen
  • piramides
  • witte stranden
  • fantastisch eten
  • makkelijk te bereizen
  • transport
  • goedkope vlucht

Minpunten Mexico

  • spaanse taal
  • veel katers
Ultieme tip: ADO-busreizen, niet te duur, enorm luxe, is een perfect reismiddel. Ook voor de nachtreizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Isla Holbox paradise (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Gydo Boxum op 11 december 2017

Het is een lief eilandje wat nog als onbewoond aanvoelde! Een woord geweldig! Je waant je op een echt onbewoond! Met veel mooie natuurgebieden, heerlijke ontbijtjes, whale Shark en real shark! Geweldig in een woord! Ga er heen en geniet! Neem een boottour en geniet van het uitzicht mooie plaatjes en indrukken.

Pluspunten Mexico

  • aardige locals

Minpunten Mexico

  • infrastructuur
Ultieme tip: Proef het echte Mexicaanse eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huwelijksreis 2017 (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Michel ML op 05 december 2017

Het is een land met geschiedenis, prachtige natuur, heerlijk eten en een fantastische bevolking. Ik raad het iedereen aan. Je kan mooi paardrijden en naar de prachtige jungle. Ook is er een heerlijk klimaat, zijn de Mexicanen gastvrij, is er een fantastische subset in de Bahia de Banderas, is het een kleurrijk land en zijn er prachtige handwerk souvenirs.

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico 5 weken vakantie (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Veerle Wagenaar op 25 november 2017

Mexico is een geweldig land. Dit land is zo geweldig omdat het een geweldige cultuur heeft en de meest geweldige plekken om te komen. De mensen zijn daarnaast ook heel aardig en de restaurants voortreffelijk.

Ultieme tip: Holbox is het eiland om naar toe te gaan binnen Mexico

Mijn reis door Mexico met mijn lieve vriend die in Mexico woont. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sanne de Jong op 22 november 2017

Meest geweldige reis van mijn leven. Ik kan niet wachten om terug te gaan. Mexico is prachtig en een grote aanrader. Het land is zo veelzijdig. Het heeft van alles wat: Natuur, musea, leuke steden en dorpen.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • goedkoop

Minpunten Mexico

  • soms gevaarlijk
  • druk verkeer
  • chaotisch
Ultieme tip: muggenspray mee om de muggen wat op afstand te houden
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico, Hidalgo, de meest prachtige plek die ik ooit heb bezocht (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sanne de Jong op 22 november 2017

Mijn vriend woont in Mexico en ik in Nederland. Zolang hij nog een visum voor Nederland heeft, reizen we heen en weer. Afgelopen jaar ben ik bij hem geweest en samen hebben we deze prachtige plek bezocht. De plek bevindt zich tussen de bergen en het zit vol met prachtige watervallen en geweldige uitzichten. Ik heb 1 van de foto’s zelfs laten tatoeëren! Ik zal deze plek nooit vergeten. Zo veel bijzondere natuur. Onwerkelijk mooi.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar
  • veelzijdig
  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Mexico

  • openbaar vervoer ontzettend druk
  • hygiene
  • je moet als toerist zijnde op sommige plekken erg oppassen
Ultieme tip: een spray die de muggen wat bij je uit de buurt houdt. ;)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico is geweldig! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Arjanne Hanse op 21 november 2017

In 2016 zijn we op huwelijksreis geweest naar Mexico. Samen in een auto rond rijden door prachtige natuur, genieten van het leven in kleine bergdorpjes en het heerlijke warme weer. Het is gaaf om meer te weten te komen over de Maya's en hun imposante bouwwerken.

Pluspunten Mexico

  • Mexico is zeer betaalbaar
  • heerlijk klimaat
  • geweldige hangmatten:)
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Door met een huurauto te rijden kun je stoppen waar je wilt en kun je zelf de lengte van je verblijf bepalen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

caribische rust midden in de drukte (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Demi Hensgens op 20 november 2017

Mijn eerste reis buiten Europa, dus zo veel ervaring heb ik er nog niet mee. Maar ooh wat is het goed bevallen, alleen al op het strand liggen en alle vogels om je heen horen die je normaal alleen in een dierentuin hoort. Wauw wat was dat ontspanning! Ik vond Mexico waar alles met reisleiding "moet" een mooie eerste verre reis, dit omdat ik nogal een stresskip ben die alles geregeld wil hebben. Maar een van de dingen werd al snel duidelijk zelfstandig kan je Mexico echt wel door reizen. Het was in een woord fantastisch! We hadden een all in resort in Playacar, midden in de drukte terwijl ik normaal het massa toerisme ontwijk. Maar hoe toeristisch het ook is het gevoel was niet zo! Ik ben ontzettend tot rust gekomen en heb helemaal niet het idee gehad dat ik met duizenden andere mensen op het strand lag. Maar natuurlijk draait het als je in een veelzijdig land als Mexico bent echt niet alleen om het strand, want het land heeft zo veel meer te bieden. We zijn naar de tempels bij Coba geweest, naar Tulum, naar de eilandjes Isla Holbox, Isla Contoy en Isla Mujeres, we zijn het binnenland ingetrokken en hebben daar een school bezocht en we zijn naar het prachtige Sian Ka'an geweest waar we schildpadden, zeekoeien, roggen, alle kleuren van de regenboog vissen, heel veel koraal en dolfijnen hebben gezien. En nog hebben we het idee dat we ontzettend veel gemist hebben, maar 16 dagen zijn zo om helaas. Wat ik het allerliefste zeggen wil is dat Mexico dus zo veel meer is dan de all in resorts! Toen TUI een van onze excursies cancelde zijn wij met de taxi die de hele dag bij ons is gebleven naar Tulum en Paradaiso beach geweest. (Paradaiso beach was aanrader van de chauffeur) als we deze dag achter een ding gekomen zijn is dat wij nooit meer met TUI zouden boeken, maar de volgende keer zo veel mogelijk op deze manier doen. Zo leer je nog meer het echte Mexico kennen. En wat weet de chauffeur (inwoner) je veel te vertellen, super! Het is het bezoekje meer dan waard!

Pluspunten Mexico

  • aardige locals
  • ultieme ontspanning
  • veelzijdig

Minpunten Mexico

  • vele all in resorts
  • je krijgt gevoel dat je geen keuze hebt bij boeking
Ultieme tip: Sian ka'an is echt prachtig! Dit moet je echt gedaan hebben als je in Mexico bent geweest. Dit moet wel echt met reisleiding.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico, land van de Maya’s met prachtige natuur en jungle (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Natalie Westerveld op 20 november 2017

In Mexico met de auto rond gereden in Yucatan. Veel tempels bezocht waarvan uiteraard chichen itza mega tof was! 1 van de 7 wereldwonderen! Prachtige natuur, lieve mensen, heerlijke zee en uiteraard mega lekker eten zowel voor vlees eters als vegetariërs. Taco’s, burrito’s, faijita’s echt alles is lekker! 16 dagen zijn we er geweest en ook Halloween en dias de la muertos meegemaakt wat indrukwekkend was! Gave reis!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • weer
  • eten
  • uitgaan
  • cultuur
  • natuur

Minpunten Mexico

  • geen minpunten meegemaakt want waren in laag seizoen dus alle ruimte bij de tempels en strand
Ultieme tip: Huur je eigen auto. Zo fijn om zelf te bepalen wanneer je waar naartoe gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Robin Fekkes op 20 november 2017

Mexico stond niet boven aan onze lijst en we wilden tijdens onze reis dit land eerst skippen! Maar wat ben ik blij dat we dit niet hebben gedaan! Mexico kent zoveel diversiteit! Zo heb je er de hagelwitte stranden met super blauwe zee, de oude Maya ruïnes, prachtige natuur, het gezellige stadje San Cristobal! Kortom het heeft erg veel te bieden en het is nog eens goedkoop om doorheen te reizen!

Pluspunten Mexico

  • san cristobal de las Casas!
  • zwemmen met walvishaaien
  • wittestranden
  • goedkoop
  • lekker eten
  • prachtige watervallen
  • maya ruines

Minpunten Mexico

  • op sommige plekken is het erg toeristisch
Ultieme tip: Zwemmen met de walvishaaien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie cultuur (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Whitney van Dongen op 19 november 2017

Mexico is een prachtig land alleen zou ik wel een rondreis maken ipv op een plek en dan excursies doen. Het is mooi en heeft veel geschiedenis die je nog op veel plaatsen terug ziet. Vooral de iets minder bekende tempels zijn geweldig mooi!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar

Minpunten Mexico

  • in de steden is het duur maar de buitengebieden niet
Ultieme tip: Doe een rondreis!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Mexico, cultuur en natuur. (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Hans Lammers op 19 november 2017

Tempels, ruïnes, genotes, natuur en strand in een woord geweldig.
Locale bevolking is vriendelijk en behulpzaam.
Veel gezellige terrasjes en restaurants waar goed eten en drinken te verkrijgen is tegen redelijke prijzen.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • In de wintermaanden is warm maar niet te heet
Ultieme tip: A: Zorg voor een lokale gids. B: Ga vroeg op pad. ( rond het middaguur is het overal druk) C: Bezoek ook Celestron. (Ik zag daar honderdduizenden flamingo's)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico in een vogelvlucht (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Roos Jansen op 16 november 2017

Mexico is groot, dus ik zoom in op de Riviera Maya. Rust, ruimte en stilte vind je op Isla Holbox. Een tip voor een ietwat afgelegen tropisch strand: Xpu-Ha en voor drukte en gezelligheid raad ik Playa del Carmen aan.

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar
  • natuurschoon
  • stranden

Minpunten Mexico

  • cancun is te amerikaans
Ultieme tip: Bezoek Isla Holbox! En qua restaurants: Zenzibar in Playa del Carmen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Viva Mexico (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jennifer De Backer op 15 november 2017

Eén van mijn favoriete reizen! Wat een top vakantie. Zoveel variatie in activiteiten, cultuur, natuur, bountyeilanden & snorkelpret.
Het eiland Isla Holbox heeft mijn hart veroverd. Flamingo’s bewonderen. Met golfkarretjes het eiland rond crossen. Bezoek ook zeker eens de cenotes op Cancun. Ik ben alvast fan van Mexico.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • natuur
  • geschiedenis
  • wildlife
  • cultuur
  • sfeer
  • cenotes

Minpunten Mexico

  • november ( regenseizoen )
  • hotelzones zijn volledig afgesloten ( wij blijven ‘s avonds uit voorzorg van onze veiligheid in het hotel )
Ultieme tip: Akumal: mooi strand, zeeschildpadden Isla Holbox: eiland waar je met golfkarretjes crosst Cenotes
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Isla Mujures (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Pien Boers op 15 november 2017

Mexico.. Een land waar je geweest moet zijn! Cancun, waar de grote flatgebouwen staan en wat heel toeristisch is. Playa del Carmen met haar prachtige hotel en parel witte strandjes en Tulum waar je echt in je hangmat in de hutjes op het water kan vertoeven.

Pluspunten Mexico

  • Parel witte stranden

Minpunten Mexico

  • geen minpunten ervaren
Ultieme tip: Naast deze mooie plek, Isla Mujures. Moet je natuurlijk ook bij 1 van de 7 wereldwonderen zijn geweest: Citzen Itza.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Exploring Riviera Maya (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linsey Welbergen op 14 november 2017

Een fantastische bestemming met zeer veel diversiteit; prachtige stranden, eeuwenoude Maya tempels, cenotes (ondergrondse grotten), magische eilandjes zoals Isla Mujeres en een geweldige onderwaterwereld. Zeer zeker een aanrader met veel cultuur, eeuwenoude geschiedenis en de meest vriendelijke en gastvrije mensen.

Pluspunten Mexico

  • diversiteit
  • stranden
  • vriendelijke mensen
  • cultuur

Minpunten Mexico

  • veiligheid
Ultieme tip: Catamaran tocht naar Isla Mujeres!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Silvia Staes-Knoben op 13 november 2017

Heel veel mooie plekken om te zien. Prachtige Maya sights, veel groen en natuur. Fascinerende onderwaterwereld en erg veel activiteiten om te doen. Te veel om in één vakantie te doen. Er hangt een erg relaxte sfeer, waardoor je meteen het vakantie gevoel krijgt.

Pluspunten Mexico

  • lieve mensen
  • veel te zien

Minpunten Mexico

  • lange afstanden afleggen
Ultieme tip: Ga zelf rondrijden

Prachtige Mexico (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Silvia Staes-Knoben op 13 november 2017

Er is in Mexico niet 1 mooi plekje, het is 1 grote mooie plek iedere streek heeft zijn eigen bijzonderheden. Het is z'n mooi land met z'n fascinerende geschiedenis, echt prachtig. Wij hebben met volle teugen genoten van onze rondreis! We Gaan zeker nog een terug keren naar dit bijzondere land!

Pluspunten Mexico

  • lieve mensen
  • mooie plekjes

Minpunten Mexico

  • heel groot
Ultieme tip: Ga een rondreis maken per huur auto, gewoon zelf de mooie plekjes zoeken en vinden. Laat je niet afschrikken door de verhalen over corrupte politie en ander ongure figuren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Mexico per huurauto (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ilona Tessel op 12 november 2017

Door op eigen tempo per huurauto Mexico te verkennen, kun je de mooiste plekken ontdekken. De mooiste plekken van Mexico zijn o.a. Uxmal waarbij je zelf de Maya piramides kan beklimmen. De beroemde opgravingen kan bewonderen bij Chizen Itza en Tulum. De tempels kan ontdekken midden in de jungle van Palenque. Kennis kan maken met de Indianencultuur in San Cristobal midden in de bergen. Het mooiste plekje dat wij in Mexico hebben gezien na een lange reis met de auto waren de watervallen van Aqua Azul.

Pluspunten Mexico

  • Aardige locals.

Minpunten Mexico

  • Spreken (bijna) geen Engels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De winter ontvluchten in Cancun (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Thuy-Anh Dinh op 12 november 2017

Wanneer het in Nederland op zijn koudst is, schijnt de zon heerlijk warm in Mexico. Een vlucht naar Cancun is tegenwoordig best goedkoop en dus is Cancun een ideale winterzon bestemming. Hoewel de stad bekend staat als partystad van Amerikanen, kun je hier ook rustig culturele activiteiten doen en van de Mexicaanse keuken genieten!

Pluspunten Mexico

  • eten
  • cultuur
  • gezelligheid

Minpunten Mexico

  • toeristisch
Ultieme tip: Neem vooral een grote maag mee, want de porties in Mexico zijn (lekker) groot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Chitzen Itza, een terechte wereldwonder (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Thuy-Anh Dinh op 12 november 2017

Chitzen Itza is een architectuurwonder dat je zeker niet moet overslaan tijdens een vakantie in Mexico. Makkelijk als dagtrip te doen vanaf Cancun en belangrijk is dat je wel een gids in de arm neemt. Er zit namelijk nog een bijzonder verhaal achter deze piramide en het zou zonde zijn om deze te missen als je van plan bent om gidsloos de boel te verkennen.

Pluspunten Mexico

  • geschiedenis
  • cultuur
  • eten

Minpunten Mexico

  • toeristisch
Ultieme tip: Informeer bij meerdere plaatselijke reisbureaus, want tijdens onze dagtrip kwamen we erachter dat twee andere toeristen flink meer geld voor exact dezelfde tour hadden betaald.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Uniek, leerzaam en prachtig land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Aurora Penz op 12 november 2017

Isla Mujeres, Playa del Carmen, Tulum, Chichen Itza, Cenotes, Xel Hai: allemaal aanraders om te bezichtigen. De whalesharktour is ook een absolute aanrader. Een unieke ervaring die niet op veel plaatsen in de wereld mogelijk is. Voor ons een van dé redenen om het land Mexico te gaan ontdekken

Pluspunten Mexico

  • bevolking
  • weer
  • resorts
  • bezienswaardigheden

Minpunten Mexico

  • reisduur
  • krokodillen
Ultieme tip: Whaleshark tour en probeer de lokale bevolking te leren kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Yucatan en Chiapas (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Michelle Kraechter op 10 november 2017

We hebben door middel van het openbaar vervoer rondgereisd door het Yucatan schiereiland en Chiapas. Het openbaar vervoer is heel goed, ook zijn er meerdere vliegvelden waardoor binnenlandse vluchten ook een optie zijn voor langere stukken. De mensen zijn heel vriendelijk en de Maya ruïnes zijn indrukwekkend om te zien.
Mexico is niet duur, behalve als je in de toeristensteden zit zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum. Wij waren er tijdens het regenseizoen, en ondanks dat het veel regent hebben wij er niet veel last van gehad. De meeste buien waren namelijk 's nachts en soms was overdag een kort buitje wel lekker om een beetje af te koelen, want het is warm in Mexico in september.
Wat wij een heel bijzondere ervaring vonden was het zwemmen met de walvishaaien. Ook hebben we de ruïnes van Edzna bezocht die we heel mooi vonden, maar pas last minute aan onze planning hadden toegevoegd en die weinig worden bezocht.
Zelf rijden naar de ruïnes van Calakmul is ook een aanrader, voor het spotten van wildlife. Op de weg naar Calakmul lopen veel dieren over de weg, als je niet te hard rijdt, en deze kun je dan ook goed bekijken.
Als je in Chiapas bent moet je zeker de Canon de Somidero bezoeken, de kliffen zijn fantastisch om te zien. Het schiereiland Yucatan heeft meer te bieden dan alleen mooie stranden, zoals vele Cenotes en Maya tempels, natuurgebieden en historische steden als Campeche en Merida.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Mooie natuur
  • Interessante Maya cultuur
  • Aardige behulpzame mensen

Minpunten Mexico

  • Spreken bijna geen engels
  • Houdt rekening met het orkaan/regenseizoen
Ultieme tip: Bezoek meer dan alleen de Riviera Maya, bezoek ook de andere steden op het yucatan schiereiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico, Yucatan (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Sandra Boer op 10 november 2017

Geniet van de gastvrijheid van dit deel van MX. Laat je verrassen door de schoonheid van dit land en kijk ook 'buiten de grote resorts'. Voor iedere reiziger is er een geschikte manier van reizen en te verblijven. Luxe resorts, budget-acco, authentieke hacienda's of B&B's maar ook kindvriendelijke resorts.

Pluspunten Mexico

  • Zon
  • Gastvrij
  • Cultuur
Ultieme tip: Huur zelf een auto in Yucatan & plan een bezoek aan de highlights en verras jezelf met een overnachting 'weg van de kust'
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gaucho's in Mexico (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Aleid Verhaart op 08 november 2017

Met een klein bootje, vanuit Big Bend national park, naar Mexico! Zeer de moeite waard om deze overtocht te maken en even te proeven van het leven aan de andere kant van die nu nog 'imaginary' muur! De Mexicanen zijn gastvrij, open en vriendelijk, zeker in de kleine dorpjes net over de grens aan de andere kant van de Rio Grande in Big Bend national park.

Pluspunten Mexico

  • Gastvrijheid
Ultieme tip: Met een bootje de rivier over in Big Bend national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Op bezoek in het prachtige Mexico (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mandy Wenmeckers op 05 november 2017

Mexico heeft veel meer te bieden dan alleen heel mooi weer en een prachtig strand.
Er zijn tal van activiteiten en en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.
Wij vonden Chitzen Itza en Tulum heel mooi. Ook hebben wij een hele sportieve dag gehad in Xcaret. Ook zeker een aanrader!

Pluspunten Mexico

  • Aardige locals
  • gastvrij
  • warm
  • veel bezienswaardigheden
  • veel activiteiten voor jong en oud
  • heerlijk eten

Minpunten Mexico

  • veel toeristen
  • niet overal even veilig
Ultieme tip: Neem de boot naar Isla Holbox. Huur daar een golfkarretje en ga daarmee het eilandje verkennen. Zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico heel vet! (bezocht in mei 2002)

Review geschreven door Frank Klein op 30 juni 2017

Het is alweer even geleden maar wat was Mexico tof. Ik ben van Cancun via Belize en Guatemala naar Chiaps gereisd en terug naar Cancun. Vooral de muziek op de pleinen van Merida en Isla Mujeres, de stranden van Isla Mujeres en Tulum zijn aan te raden. Oja, ga je naar een all-inclusive resort? Mij werd toevertrouwd dat ze je daar "the cheapest tequila" in Mexico server:)
Wat me verder opviel is dat Mexicanen een groot talent hebben op iedere plek mogelijk te slapen.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Zeer zeer mooie stranden
  • Mooie tempels
  • Relaxte beach barretjes incl 2 for 1 Marguarita

Minpunten Mexico

  • Af en toe een scam maar het valt allemaal mee
Ultieme tip: Dansen op een plein in Merida
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mexico is te gek! (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Frank Klein op 30 juni 2017

Het is al weer even geleden maar wat was Mexico vet!! Ik ben vanaf Cancun via Belize en Guatemala naar Chiapas gereisd. Ik heb op schommeltjes op de mooiste stranden Marguarita's gedronken, tempels beklommen, door de jungle getrokken en gedoken bij Cozumel. Onvergetelijk. En oja, je vliegt zo naar Cuba!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • zeer zeer mooie stranden
  • de tempels
  • tequilerias

Minpunten Mexico

  • je mot goed opletten of je opgelicht wordt
Ultieme tip: Dansen op een zondag in Merida
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Yucatan, San Ignacio (Belize) en Caye Caulker (Belize) (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Claire Lindelauf op 28 juni 2017

Wij hebben door Yucatan en stukjes Belize gereisd. Het was echt een prachtige reis met lieve mensen, mooie natuur, prachtige dieren en geweldige ervaringen!

Belize daarentegen .. we vonden het land, het landschap, het dorpje San Ignacio en het eiland Caye Caulker heel mooi! Vooral Caye Caulker is een aanrader (makkelijk bereikbaar via Chetumal-Mexico)! We voelden ons minder veilig in Belize terwijl we ons in Mexico geen moment onveilig hebben gevoeld.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar
  • locals
  • food
  • fish
  • snorkling
Ultieme tip: Isla Holbox in Mexico. Je kan er snorkelen met een walvishaai!!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bacalar... Alleen met de natuur (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Cindy Rodermond op 07 juni 2017

Bacalar is denk ik wel de mooiste peek die ik poor gezien heb. Alles is nog natuurlijk, puur en niet toeristisch... alles is geweldig als je 1 met de natuur bent! Het eten is heerlijk, Mexico is betaalbaar en mooi

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • eten
  • betaalbaar
  • natuur
  • drinken
Ultieme tip: Bacalar en tulum
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico in een half jaar (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Roos Jansen op 31 mei 2017

Een half jaar Mexico (Quintana Roo & Yucatan) is niet niks. Van Caribische stranden, eindeloze jungles en prachtige verstopte cenotes: Mexico is veelzijdig en elke keer ontdek je iets nieuws. Naast de veelzijdigheid van de bestemming zelf, zijn Mexicanen enorm behulpzaam en ontzettend aardig. Vergeet de taco's, chilaquiles, ceviches en de mezal niet te proeven. Ruines: Chichen Itza, Ek Balam, Coba en Tulum zijn toppers. Langs de Riviera Maya vind je verschillende cenote's, zoals Cenote Azul en Cenote Cristalino. Stranden: Playa Paraiso in Tulum en Xpu-Ha, vlak bij Playa del Carmen. Vergeet vooral niet te snorkelen met schildpadden bij Akumal, maar let goed op je vuilnis, want veel schildpadden zijn ziek door al het plastic dat achtergelaten wordt.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Betaalbaar
  • veelzijdig
  • goed eten
  • makkelijk bereisbaar
  • prachtige stranden
  • jungle
  • cenotes

Minpunten Mexico

  • toeristische plekken als Cancun
Ultieme tip: Isla Holbox! Dit eiland is met verschillende busverbindingen vanuit Quintana Roo en Yucatan bereikbaar. Reis naar Chiquila, stap op de ferry en ontdek Isla Holbox: heaven on earth.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In de voetsporen van de Maya's (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door kevin willems op 14 mei 2017

Een mooi land met veel verschillende facetten. Aan de ene kant het witte strand met azuurblauwe zee en aan de andere kant de overblijfselen van de maya's in de jungle. Dit maakt het een zeer interessant land waarbij deze twee erg goed te combineren zijn.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • aardige locals
  • mooi stranden
  • goedkoop

Minpunten Mexico

  • in opkomst
  • veiligheid
  • wegen
Ultieme tip: Bezoek naast het strand zeker ook de jungle.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mexico Sian Ka'an (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Noetsjie La Rosa op 13 mei 2017

Het was een geweldige ervaring om deze trip te doen in Sian Ka'an. We zijn eerst opgehaald bij het hotel met een busje en vervolgens mochten we zelf in een jeep achter elkaar aanrijden. Dit was een super leuke trip met veel hobbels en bobbels en waterplassen waar we door moesten rijden. Geweldig!

Daarna moesten we de jeep laten staan en mochten we instappen in een bootje. We hebben het meer en de zee bekeken en de flora en fauna in ons opgenomen. Schitterend de rustige ongerepte beschermde natuur hier. We hebben schildpadden, zeesterren, tropische vogels en vissen gezien en zelfs dolfijnen! De dolfijnen hebben met ons mee gezwommen echt super gaaf dit! We hebben mogen snorkelen net op de rand van de overgang van het meer naar de zee en mooie vissen en roggen kunnen zien.

Vervolgens zijn we vlak voor een afgelegen strandje heen gedobberd waar we in deze prachtige zee mochten zwemmen en daar is de foto gemaakt vanaf de boot. We mochten in verband met de bescherming van dit gebied niet het strand op maar hebben heerlijk genoten van dit heldere water met visjes. Daarna gingen we verder met de boot en kwamen we bij een klein dorpje aan. Hier hebben we bij een lokaal restaurant gegeten. Heerlijk!

Na het eten zijn we gaan wandelen door het dorp en hebben we gezien hoe de mensen hier leven. Bij de steigers waren heel veel kwallen te zien erg apart. Vervolgens zijn we weer met een andere boot teruggebracht naar de jeeps. Helaas hebben we tijdens deze laatste boottrip terug geen walrus gezien. We zijn weer met de jeeps naar de bus teruggereden en langs afgelegen stranden gereden zo mooi tropisch met palmbomen enzo.

Deze trip is echt een aanrader! Je ziet zoveel en tegelijkertijd steun je financieel om dit gebied beschermd te houden.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • zon
  • zee
  • strand
  • flora
  • fauna
Ultieme tip: Doe de tour van Mexico Sian Ka'an je beleeft een onvergetelijk avontuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig, uniek land! (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Monique Smeets-Geerlings op 12 mei 2017

In 2010 ben ik 4,5 maand in Mexico geweest voor mijn studie. Met mijn studiegenoot heb ik door dit land gereisd en alle facetten van Mexico gezien. Wat een oogstrelende natuur, schitterende historie, geweldige mensen en heerlijk eten. Goed toeven, al is het voor vier dagen, vier weken, vier maanden of zelfs voor vier jaar, als het moet!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Eten
  • mensen
  • goed openbaar vervoer

Minpunten Mexico

  • Toeristische plaatsen mogen puurder zijn
Ultieme tip: Reizen per busverbinding is heel makkelijk, goedkoop en luxe als je dat wenst. Onderweg zie je nog wat van het land en de verbindingen zijn ideaal!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Vleugje Nederlands in Mexico (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door kevin willems op 07 mei 2017

Mexico het land van de Maya's, prachtige stranden, van de tortilla's, exotisch fruit en vriendelijke inwoners. Het is een droombestemming maar toch lijkt het nog geen populaire bestemming voor Nederlanders. Jammer, want het is er prachtig!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • Betaalbaar
  • gastvriendelijk
  • paradijselijk
  • tropisch
  • cultuur

Minpunten Mexico

  • weinig openbaar vervoer
  • slechte reputatie
  • heet
Ultieme tip: Praat zoveel mogelijk met de lokale bevolking. Zij kunnen jou vertellen wat de echte mooie (niet toeristische) plekken zijn.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land vol cultuur (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Lucas Winkel op 07 mei 2017

Quintana Roo is een prachtige streek met veel cultuur en prachtige stranden. Mooi om het leefgebied van de Maya's te verkennen en ook kunnen genieten van heerlijk weer en goed eten. Genoeg mogelijkheden om actief te zijn en daarnaast ook heel goed mogelijk om een dag te relaxen aan het strand met een heerlijk Mexicaans biertje.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • prachtig weer het hele jaar door

Minpunten Mexico

  • buiten het toeristich gebied weinig engels sprekende mensen
Ultieme tip: Snorkelen met de zeeschildpadden in de buurt van Tulum
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Stukje paradijs op aarde. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Karin Smuts op 07 mei 2017

Playa del Carmen is the place to be. Super ervaring om met walvishaaien te zwemmen. De Maya Tempels te bezoeken. Een originele Tequilafarm te bezoeken en dan ook te proeven. Lunchen in de warme zee na een heerlijk boottochtje. Het kan er allemaal.

Ultieme tip: Ga zwemmen met walvishaaien. Een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Luxe reizigers

Stukje paradijs op aarde. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Karin Smuts op 07 mei 2017

Playa del Carmen is the place to be. Mooie locatie. Zwemmen met walvishaaien, de Maya tempels, zwemmen in een uitgeholde grot. De wilde dieren lopen er gewoon rond. Je waant je in het paradijs. Absolute aanrader om naartoe te gaan.

Ultieme tip: Ga zwemmen met walvishaaien. Een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Luxe reizigers

Mexico

Review geschreven door Jessica De Bie op 24 april 2017

Top locatie!.................................................................................................................................................................................................

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Ontdek Cozumel (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Emma Gentenaar op 12 april 2017

Het eiland Cozumel heeft twee totaal verschillende kanten. Bij aankomst kom je terecht in de drukte van al het toerisme. De cruiseschepen varen af en aan. Maar Cozumel heeft meer te bieden dan dat. Huur een auto of scooter en rijd naar de andere kant van het eiland. Daar vind je de rust, de prachtige stranden en kleinschalige restaurants. Perfect om met een koud drankje naar de zonsondergang te kijken. Terwijl alle toeristen van de cruiseschepen wegvaren. Dat geeft een goed gevoel!

Pluspunten Mexico

  • mensen
  • weer
  • cultuur

Minpunten Mexico

  • afstanden
  • wcpapier niet in toilet
Ultieme tip: Bezoek niet alleen alle hoogtepunten waar iedereen naartoe gaat. Maar vraag de locals wat zij aanraden om te doen. Het levert leuke gesprekken en plekken op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Dina Seeldrayers op 04 april 2017

Mexico is echt een fantastisch land waar je zeker een keer moet gaan wandelen of een tandem moet huren. Wij hebben in Mexico een rondreis gemaakt van twee weken en het was zo leuk! Je moet ook een keer naar Chapultepec gaan, een dierentuin of eens gaan varen. Ik vond Mexico-stad het leukst.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mexico

  • betaalbaar

Minpunten Mexico

  • geweld
  • armoede
  • ziektes
Ultieme tip: Ga zeker naar Mexico stad
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers