Nicaragua

Reviews Nicaragua

8,1
8,3 Algemene ervaring
7,9 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
8,4 Locals
7,4 Veilig
8,5 Natuur
8,4 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 16
  • Aantal waarderingen: 14

Rondreis Nicaragua (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Wendy van op 11 april 2018

Nicaragua is het land van de vulkanen, meren en cultuur. Als je van cultuur houdt is Nicaragua dan ook een goede bestemming, tevens is het een relatief goedkoop land vergeleken met de rest in Midden-Amerika. Dingen die mijn zijn opgevallen zijn, het goed geregelde openbaar vervoer tussen de steden en het zeer vriendelijke volk. Mijn hoogtepunten van de vakantie was toch wel de Cerro Negro Vulkaan in de buurt van León, wat trouwens een super leuke stad is om lang te blijven. Wij hadden een excursies geboekt bij Tierra Tours een fijne touroperator, spreken namelijk goed Engels en vriendelijk personeel. Je wordt met een jeep naar de voet van de vulkaan gebracht die helemaal zwart kleurt van het lava, de bedoeling op deze vulkaan is om een +/- één uur naar boven te lopen en om er met een board vanaf te gaan, oftewel vulcano boarding iets wat je niet kunt missen als je in León bent. Wat is dat gaaf! Als tweede zijn we na León doorgereisd naar een dorpje Estellí, waarbij we de tour Somoto Canyoning hebben gedaan. Ook erg gaaf omdat je over rotsen klimt tussen de kliffen door zwemt en als je wil ook nog van 20 meter hoog kan springen. Een mooi avontuur waarbij je optimaal geniet van de omgeving. Na het velen lopen waren we uiteindelijk wel toe aan helemaal niks doen en niet weer in die chickenbussen was ook wel eens fijn. Little Corn Island is hier uitgelezen voor, hier kom je echt tot rust (Super Tranqillo)en lijkt het echt alsof je op een paradijsje bent. Ondanks het vele zeewier op het strand heb je ook echte witte stranden met palmbomen. Hier kan ik dagen zitten om te kijken naar het verbazingwekkende mooie turquoise blauwe water. Wat ik zelf miste in Nicaragua was de natuur, ik houd van dieren en natuur. Daardoor is het eiland Isla de Ometepe mij tegengevallen, had gehoopt hier meer dieren en echte wilde natuur te zien. Is nog steeds erg mooi en als je een goede conditie hebt lijkt me de concepcion vulkaan beklimmen fantastisch. Een gave, leuke reis!

7,9
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
6 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • Aardige bevolking
  • Goed openbaar vervoer
  • cultuur
  • vulkanen
  • little corn island
  • cerro negro
  • León
  • Granada

Minpunten Nicaragua

  • Droog in maart
  • minder natuur
Ultieme tip: Ga zeker naar Little Corn Island en ga hier vooral snorkelen. Wij hebben dit gedaan bij aquaboy, een super leuke ervaring die je echt niet mag missen.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Hartelijke bevolking (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Wilma Frankema op 13 december 2017

Ideaal om met de rugzak te reizen. Niet alleen mooie steden, vulkanen, jungle, canyon en vulkaaneiland, maar ook interessant om het 'gewone' binnenland in te reizen. Openbaar vervoer is goed, er zijn eenvoudige hotelletjes en op sommige plekken kun je tegen kleine betaling bij mensen thuis overnachten.

Pluspunten Nicaragua

  • openbaar vervoer
  • hartelijkheid
Ultieme tip: Overnachten bij mensen thuis in de buurt van Ocotal.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

rustige nog niet ontdekte vakantie bestemming (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Carina Makkink op 22 november 2017

Alles van Nicaraqua is mooi, relatief goedkoop land.
Ontdek verschillende plaatsen.
Het is een veilig land.
Zorg dat je wat langer gaat als 2 weken want er is een hoop te zien.
Mensen spreken bijna geen Engels, dus hou daar rekening mee.

Pluspunten Nicaragua

  • Natuur
  • betaalbaar
  • bereikbaar
Ultieme tip: Spaanse les, rondreizen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tussen de locals in Nicaragua (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ylvie van Hooff op 15 november 2017

Zoek vooral de lokale gebieden op. De mensen zijn heel vriendelijk en willen je allemaal helpen. Mooie steden en ga vulkaanboarden!
Wij vonden San Juan Del Sur te toeristisch en hadden daar snel het gevoel afgezet te worden, in tegenstelling tot de rest van het land.
Masaya heeft een hele grote lokale markt (de toeristische markt is duur en heeft weinig leuks) geweldig om het lokale leven mee te krijgen.

Pluspunten Nicaragua

  • Aardige mensen
  • betaalbaar
  • goed weer

Minpunten Nicaragua

  • San Juan Del Sur
Ultieme tip: Het eten in Leon! Voor een euro heb je een heerlijk bord eten! Het zijn restaurantjes met buffet maar alles is daar lekker! Ga vulkaanboarden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Meer dan bijzonder (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mijntje de Leeuw op 13 november 2017

In Granada is een bijzondere markt waar je absoluut naar toe moet gaan, en dan niet een klein rondje maar diep de markthal inlopen en de echte lokale markt bekijken. Hier zie je de armoede die in Nicaragua heerst. De mensen zijn hier zo blij als je iets van ze koopt of geïnteresseerd en ze bent.
Ook kan je in Granada savonds lava bekijken, je moet het gezien hebben maar het is niet heel erg bijzonder.

Voor een echt feest moet je naar San Juan del Sur, sunday funday speelt daar zich af. Zoals het woord zegt; fun day. In Jeeps wordt je van hotel naar hotel gebracht waar een poolparty is.
Alcohol is aan de goedkope kant het kaartje aan de prijzige kant. Gratis tip; bij iedere locatie moet je nieuwe drink tickets kopen, niet zoals ik heb gedaan dus(allemaal drink tickets bij de eerste locatie kopen)

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • reizigers

Minpunten Nicaragua

  • kan gevaarlijk zijn
  • slecht engels sprekende locals
  • taxi oplichters
Ultieme tip: Ga naar Granada en bekijk de markt, koop wat goedkoop speelgoed in Nederland of doe dat daar en geef het aan de kindjes daar. Ze zijn super blij.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nicaragua, el hoyo (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Floortje Noordijk op 12 november 2017

We hebben de El Hoyo tocht gedaan. Prachtig! Heel bijzonder om op een actieve vulkaan te kamperen. Bereid je wel goed voor. Train met het dragen van een zware tas, daar hadden wij ons in vergist. Zorg voor stevige schoenen.

Pluspunten Nicaragua

  • weinig toerisme
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Nicaragua

  • slecht engelssprekend
Ultieme tip: Bezoek sowieso Isla de Ometepe!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reis Costa Rica en Nicaragua (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ivo Tilanus op 06 november 2017

Na eerst een week in Costa- Rica te hebben rondgereisd, zijn we de grens overgestoken naar Nicaragua . Deze oversteek is een belevenis op zich. Bij de grens is het chaos. Door een wirwar van kantoortjes en heel veel formulieren, kom je aan in Nicaragua en krijg je een mooie stempel.

Vervolgens zijn we gegaan naar San Juan del Sur.
Hier ben je op de juiste plek voor walvisspotten en als je heel veel geluk hebt: een barrage van schidpadden.

Met de lijnbus zijn we naar Granada gegaan. Voor de 'full experience' kun je ook met de 'chickenbus' gaan (minibus op steroïden; tip: neem ook een leuk huisdier mee, zoals een geit of kip..).

Granada wordt door heel veel reizigers aanbevolen. Het is inderdaad wel een charmant plaatsje met mooie gekleurde huisjes, maar de 'must-see' begrepen wij niet. Het is namelijk ook een vieze en criminele stad.

Twee dagen later zijn we naar Leon gegaan. Dit was veel gemoedelijker. In Leon moet je de vulkanen gaan zien. De eerste vulkaan die wij beklommen was de Telica. Na een een busrit en een wandeltocht van 2 uur stonden we aan de rand van de krater. Voor het eerst zag ik echt borrelend magma! Je kunt zo op je knieën naar de rand en er overheen kijken. Fantastisch!

De volgende dag zijn we naar de Cereo Negro geweest (de zwarte vulkaan). Deze vulkaan is inderdaad pikzwart en heeft meerdere actieve kraters en biedt een prachtig uitzicht. Voor de echte stoere mensen bestaat de mogelijkheid om op een board van de berg af te suizen...

Vanaf Manaqua zijn we weer teruggevlogen naar Amsterdam. Tijdens de vlucht hebben we nagedacht welk land we nu leuker vonden. De uitslag: als je houdt van ongereguleerd, ongerept, extreme natuurverschijnselen en sensatie, dan kies je voor Nicaragua. Heb je meer met rust, mooie beestjes kijken, nevelwouden en veiligheid; kies je voor Costa Rica. Maar nog beter: kies allebei!

Pluspunten Nicaragua

  • vriendelijke mensen

Minpunten Nicaragua

  • criminaliteit
Ultieme tip: Beklim de vulkanen!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Isle Ometepe (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Soraya Lemmens op 04 mei 2017

Isle of Ometepe is een eiland wat je terug brengt in de tijd. Het eiland kun je het beste ontdekken op een scooter of motor. Daarnaast zijn er veel activiteiten die je er kunt doen. Zoals de vulkaan beklimmen en er is een route naar een waterval die zeer zeker de moeite waard is. De klim naar de waterval is zwaar maar je kijkt je ogen er uit. Daarnaast zijn er super veel vlinders waar je echt teruggaat in de natuur.

Pluspunten Nicaragua

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • surf
  • avontuur

Minpunten Nicaragua

  • spaanse taal
  • regenseizoen
  • orkaanseizoen
Ultieme tip: Pak de lokale bus, dat zijn de oude schoolbussen van Amerika en Canada. Daar leer je de lokale mensen goed kennen en ontmoet je ook veel backpackers die je tips kunnen geven!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

We hebben onze dochter opgehaald in Nicaragua (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Anderske de Jong op 13 maart 2017

Nicaragua heeft veel te bieden, zowel strand als steden, prachtige natuur en vriendelijke mensen. In steden zoals Granada is veel te doen. Er heerst een relaxte sfeer. Veel backpackers en leuke kleine hotels. Het grote meer van Nicaragua is een aanrader om te bevaren of in te zwemmen. Een boottochtje langs de vele kleine eilandjes is echt prachtig! De lokale markt van Masaya is een hele belevenis. Kleuren in overvloed. Veel geuren. En voor ieder wat wils. Ook in Managua zelf is veel te zien en doen. Musea, grote speeltuinen, het grote meer, de verschillende markten, overdekte winkelcentra, etcetera.
Het kratermeer Laguna de Apoyo is werkelijk prachtig! Hier zijn we veel geweest en hebben we in gezwommen. Tevens verbleven we een aantal dagen in Astillero. Een klein plaatsje aan de Pacifist Ocean. Met woeste golven een mooie plek om te verblijven. Ook zijn we een paar dagen naar San Juan del Sur geweest. Prachtige baai, zeer relaxte sfeer! Vergeet vooral de vulkanen niet. De vulkaan van Masaya was actief met kolkende lava waar je zo in kon kijken. Fenomenaal!
Alles gedaan met openbaar vervoer.

Pluspunten Nicaragua

  • goedkoop
  • mooi

Minpunten Nicaragua

  • veel armoede
Ultieme tip: Maak gebruik van het openbaar vervoer! Kost bijna niks en je ziet heel erg veel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontdek dit prachtige land (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ingrid Berendse op 27 januari 2017

Nicaragua is in een woord: prachtig! Het is nog vrij onontdekt en daardoor heel puur. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en open en laten je graag kennismaken met hun land. De natuur is adembenemend met veel wildlife en je vindt er prachtige koloniale stadjes. Bezoek het schitterende Granada, maak een boottochtje bij las Isletas, beklim de vulkanen op Isla de Ometepe, ga surfen aan de kust van San Juan del Sur, waan je in het paradijs op de Big Corn Islands, bezoek de koffieplantages in het noorden en ga in gesprek met de locals. Bezoek bijvoorbeeld het waardevolle project Tio Antonio in Granada, waar dove en blinde mensen zelf hangmatten maken. De hangmatten zijn volledig handgemaakt en hebben alle kleuren van de regenboog! Of slaap een nachtje bij een gastgezin, oefen je Spaans en leer de lokale keuken kennen. Ga het avontuur aan en kom terug met een koffer vol herinneringen.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • Aardige locals
  • betaalbaar
  • weinig toeristen
  • prachtige natuur
  • mooie stadjes

Minpunten Nicaragua

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Bezoek het prachtige eiland Isla de Ometepe. Beklim hier de vulkanen Maderas of Conception, ga paardrijden op het strand of slaap bij een gastgezin en kom in contact met de mensen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Singlereis van Fox Vakanties (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wilma Melis-Weterings op 30 oktober 2016

Met een singlereis van Fox vakanties ben ik dit jaar naar Costa Rica en Nicaragua geweest. Hoe Costa Rica is dat weet iedereen wel. Gewoon fantastisch mooi. Maar wie er in Nicaragua is geweest, daar lees je weinig over. Mijn eerste indruk was van Nicaragua Granada en studentenstad Léon. Vies! Maar niets is minder waar. Je vindt er nog geen stukje papier in de straat. Het oogt vies omdat het zo oud is. Ik vond deze 2 steden in Nicaragua prachtig. Vooral de Kathedraal in Léon. Een tijd geleden begonnen met de restauratie, en hij is weer mooi wit. De markten in beide steden waren geweldig. Precies zoals een markt zou moeten zijn. In Léon, de studentenstad, een lekker pistoletje met kaas gegeten bij een zaakje vlakbij de universiteit gerund door een Nederlandse dame en een Franse man die ook bakker is. Het was er prachtig mooi. Ook de natuur was prachtig.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • Schoon
Ultieme tip: Dat lekkere zaakje waar je een heerlijk pistoletje kunt eten vlakbij de universiteit. Pan & Paz - French Bakery heet het. En heerlijke smoothies serveren ze hier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bijzonder bezoek aan Nicaragua (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Pascal Fransman op 10 oktober 2016

Deze bijzondere reis kent twee kanten, een hele trieste en een hele bijzondere. In samenwerking met de Nederlandse organisatie Homeplan zijn we met een groep van tien mensen afgereisd naar Nicaragua om daar in samenwerking met alle vrijwilligers van Techo (organisatie in Latijns-Amerika) huizen te bouwen voor de allerarmsten in Nicaragua.
Deze reis bracht ons naar de sloppenwijk Pantanal in Granada, Nicaragua, waar we samen met de toekomstige bewoners van het huis hebben gebouwd aan een start van een nieuw huis, thuis, toekomst.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • zeer betaalbaar
  • erg toegangkelijke bevolking

Minpunten Nicaragua

  • geen treinen
Ultieme tip: Ga vrijwilligerswerk doen voor Techo in Latijns-Amerikaanse landen, een hele bijzondere ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk ik nicaragua (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Hannah Nieuwstraten op 03 oktober 2016

Mijn ervaring met Nicaragua is top! Ik ben daarheen gegaan om vrijwilligerswerk te doen en een trek te lopen. De cultuur is daar zo anders, mensen genieten en zijn onwijs relaxed. De natuur is prachtig en heel divers, van naaldbomen tot tropisch regenwoud, vulkanen en meren. Wel een heel erg arm land, bizar verschil met Europa. Ik heb genoten, en zou zo weer terug gaan!

7,1
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • betaalbaar
  • relaxte mensen
  • mooie natuur

Minpunten Nicaragua

  • arm
  • kan gevaarlijk zijn
  • vies in de steden
Ultieme tip: Lake Nicaragua, deze omgeving is prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Masaya vulkaan (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Linda Thibaudier op 02 oktober 2016

Een prachtig en veilig land met als hoogtepunten Emetepe, een heerlijk eiland voor een scootertour en een vulkaan-hike, Granada met Monkey Island-tour per kano, de Masaya vulkaan om echt lava te zien en Leon om te vulkaan-boarden.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Masaya vulkaan om echt lava te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eigen, rauw en heet (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Roos Raab op 02 oktober 2016

Nicaragua is een prettig land om door heen te reizen. Al is het maar omdat je de ganse dag door salsa en andere ritmes uit speakers hoort tetteren. Mensen zijn oprecht en behulpzaam op de meeste plekken. Meeste steden voelen puur aan, alleen Granada is wat meer gepolijst. Little Corn Island was het hoogtepunt. Dat is zo'n eilandje waar je drie dagen voor uittrekt maar bijna twee weken blijft.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • redelijk betaalbaar

Minpunten Nicaragua

  • Niet altijd makkelijk
  • mensen spreken geen engels
Ultieme tip: Vlieg naar Big Corn en neem de panga naar Little Corn Island. Scheelt zeeën van tijd. Plan het bezoek aan Little Corn ruim in verband met vaarverbod wegens ruige zee!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to basic (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Carola de Bruijn op 02 oktober 2016

Isla ometepe, back to basic. Prachtig eiland op 2 vulkanen die je kan beklommen. Er lopen koeien, paarden, honden en kippen over straat alsof je jaren terug de tijd in gaat. Met een quad kan je het eiland over om watervallen, een meer (ojo de agua) en prachtige stranden te bekijken. Let op: niet alle wegen zijn even goed begaanbaar.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nicaragua

  • goedkoop
  • vriendelijk mensen
  • prachtige natuur
  • backpackers
  • goed openbaar vervoer

Minpunten Nicaragua

  • savonds in grote steden minder veilig
Ultieme tip: Ga naar San Juan del Sur! Mooiste stranden, beste vibe
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Ralf Buteijn op 30 mrt. 2018
7,8

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

7

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Daphne Bouman op 16 feb. 2018
7,6

8

Algemene ervaring

6

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

6

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Rodney Pauwels op 09 feb. 2018
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Sanne van der W op 15 aug. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Anderske de Jong op 13 mrt. 2017
7,8

7

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

7

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors